Νιγηρία: Στους 236 ο απολογισμός των νεκρών από λάθος βομβαρδισμό της πολεμικής αεροπορίας

Έως και 236 άνθρωποι ενδεχομένως σκοτώθηκαν όταν η πολεμική αεροπορία της Νιγηρίας βομβάρδισε από λάθος στο βορειοανατολικό τμήμα της χώρας έναν καταυλισμό εκτοπισμένων, που είχαν εγκαταλείψει τις εστίες τους για να γλυτώσουν από τις βιαιοπραγίες της Μπόκο Χαράμ, είπε σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας τοπικός αξιωματούχος.

Ο προηγούμενος απολογισμός που είχαν δώσει οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα έκανε λόγο για τουλάχιστον 90 νεκρούς. Εντούτοις, σύμφωνα με την ΜΚΟ, πολλές “συγκλίνουσες μαρτυρίες” από τους ντόπιους και ανώτερους αξιωματούχους των κοινοτήτων μιλούν για 170 νεκρούς.

“Σύμφωνα με όσα μου είπαν οι άνθρωποι που έθαψαν τους νεκρούς με τα ίδια τους τα χέρια (…) έθαψαν 234 σορούς. Αργότερα ενημερώθηκα ότι δύο από τους τραυματίες που είχαν διακομιστεί στο Μαϊντουγκούρι κατέληξαν” δήλωσε ο Μπαμπαγκάνα Μαλαρίμα, πρόεδρος της τοπικής κυβέρνησης της Κάλα Μπάλγκε.

Ο αξιωματούχος περιέγραψε ότι την Τρίτη, γύρω στο μεσημέρι, “το βομβαρδιστικό πετούσε πάνω από την πόλη κατόπιν απομακρύνθηκε. Όταν επέστρεψε πραγματοποίησε ρίψη δύο βομβών, την πρώτη κοντά σε μια γεώτρηση υπό κατασκευή για τους εκτοπισμένους και τη δεύτερη σε μια πυκνοκατοικημένη συνοικία”.

zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read previous post:
Δικαιολογείται η ανυπακοή στους πνευματικούς ( Γέροντας Γαβριήλ )

– Πολλοί Πατριάρχες και Δεσπότες γέροντα ακούμε να λένε πώς ο Πάπας είναι όντως Εκκλησία.

Close