Γιώργος Λέκκας: Νουά με σάλτσα μανιταριών

Νουά με σάλτσα μανιταριών

Μερίδες 4
Χρ. Πρ 10΄
Χρ. Πρ 1 ώρα

Υλικά

1 μοσχαρίσιο νουά ολόκληρο (1 1/5 –2 κιλά)
500 γρ. Άσπρα μανιτάρια φρέσκα κομμένα στην μέση
2 σκελίδες σκόρδο ολόκληρες
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ολόκληρο
2 καρότα ολόκληρα
3 κ.σ. βούτυρο
200 ml λευκό ξηρό κρασί
200ml κρέμα γάλακτος
Χυμός ενός λεμονιού
Αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία
Καθαρίζουμε το κρεμμύδι, τα σκόρδα, τα καρότα.

Ζεσταίνουμε καλά το βούτυρο στην κατσαρόλα και τσιγαρίζουμε το νουά από όλες τις μεριές μέχρι να πάρει καστανό χρώμα.

Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τα μανιτάρια, τα καρότα και σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά για 4 λεπτά.

Σβήνουμε με το κρασί.

Όταν εξατμισθεί, ρίχνουμε ζεστό νερό, να φθάσει μέχρι τη μέση του νουά.

Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και χαμηλόνουμε τη φωτιά.

Σιγοβράζουμε 1 ½ ώρα. Αλατοπιπερώνουμε και συνεχίζουμε το μαγείρεμα άλλη μισή ώρα.

Αν δούμε ότι δεν έχει υγρό, προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό. Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος, το λεμόνι και αφήνουμε την κατσαρόλα ξεσπέπαστη για 15 λεπτά, ώστε να πήξει η σάλτσα.

Αφαιρούμε το κρεμμύδι, τα σκόρδα και τα καρότα. Σερβίρουμε το κρέας κομμένο σε φέτες, και το περιχύνουμε με τη σάλτσα του.

Συνοδεύουμε με ρύζι, με λαχανικά ή πατάτες τηγανιτές ή πουρέ πατάτας.

G.Lekkas – Greekpress.gr

Επικοινωνία: lekkas.ge@yahoo.gr

Blog: http://lekkas-giorgos.blogspot.gr/

Facebook: https://www.facebook.com/giorgos.lekkas.chef

Twitter: https://twitter.com/chef_ge

Pinterest: http://pinterest.com/GiorgosLekkas/boards/

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Αφήστε μια απάντηση

Read previous post:
Χριστός
Ο Σκοπός Του

Έχουν ακουσθεί αρκετές θεωρίες και έχουν γραφεί αμέτρητες απόψεις για το θέμα αυτό. Ο Απόστολος Παύλος λέει ξεκάθαρα στον μαθητή...

Close