Ξένοι αναλυτές : ”Η Ελληνική ΠΑ μπορεί εξαφανίσει την Τουρκική”

Μέχρι και οι Τούρκοι παραδέχθηκαν την αλήθεια. Όπως είχε αναφέρει πρώτο το Πενταπόσταγμα στην Ελλάδα, ο Τούρκος αντιπτέραρχος ε.α., Erdoğan Karakuş, μιλώντας στο τουρκικό ειδησεογραφικό δίκτυο CNN Turk είχε πει τα εξής:

”Μην παίρνετε καθόλου στα αψήφιστα την Ελλάδα. Και σήμερα η αεροπορία της Ελλάδας διαθέτει απίστευτες ικανότητες επίθεσης. Επαναλαμβάνω. Μπορεί να επιτεθεί στην Τουρκία και μην το υποτιμάτε καθόλου αυτό”.

Αργότερα, ο Τούρκος αντιπτέραρχος Karakuş προσέθεσε στο Twitter:

”Τα ελληνικά πολεμικά αεροσκάφη μπορούν να έρθουν στην Άγκυρα και να χτυπήσουν τις εγκαταστάσεις της αμυντικής βιομηχανίας μας”.

Τι αναφέρει ξένος αρθογράφος
”Η Ελληνική ΠΑ θα μπορούσε να εξαφανίσει την τουρκική”, αναφέρει ο γνωστός αναλυτής Paul Iddon.

Η Τουρκία και η Ελλάδα έχουν παρόμοιο αριθμό μαχητικών αεροσκαφών, αλλά η ελληνική Πολεμική Αεροπορία θα διαθέτει μαχητικά τελευταίας γενιάς.

Η Ελλάδα πρόσφατα ανέθεσε στη Lockheed Martin τον εκσυγχρονισμό των F-16. Η αναβάθμιση στην κατηγορία Viper θα έχει ολοκληρωθεί έως το 2027.

Εάν η Τουρκία δεν αναλάβει δράση, η αεροπορική της δύναμη θα χάσει έδαφος και ενδέχεται να αναγκαστεί να υιοθετήσει ένα πιο αμυντικό δόγμα ενόψει ενός ενδεχόμενου πολέμου με την Ελλάδα.

Η φθηνότερη και η πιο αποτελεσματική στρατηγική για την Τουρκία θα ήταν να επικεντρωθεί στην αναβάθμιση των F-16 της.

Η τουρκική αμυντική βιομηχανία έχει αναπτύξει εθνικά συστήματα επικοινωνίας και πρόσθετες τεχνολογίες, που έχουν ήδη ενσωματωθεί στα F-16 της χώρας.

Ωστόσο, εάν η Τουρκία στραφεί στη Ρωσία θα αντιμετωπίσει επιπλέον δυσκολίες.

Πρώτον, οι πιλότοι και οι ομάδες συντήρησης θα πρέπει να εκπαιδευτούν στα νέα συστήματα.

Ακόμα κι αν η Τουρκία σκοπεύει να αναπτύξει νέα εγχώρια συστήματα για τα ρωσικά αεροσκάφη, η Άγκυρα θα πρέπει να ζητήσει άδεια από τους Ρώσους για πρόσβαση στους πηγαίους κωδικούς για την παραγωγή τεχνολογιών.

πηγη

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read previous post:
Εκκλησία της Ελλάδος :H συμμετοχή του Αγίου Όρους στους εορτασμούς του 1821

Η Εκκλησία της Ελλάδος ζητάει την συμμετοχή του Αγίου Όρους στους εορτασμούς του 1821 Εκκλησία της Ελλάδος Την Δευτέρα 17...

Close