Ξύπνησε» το ΥΠΕΞ και απαντάει στις προκλήσεις των Αλβανών: «Δώστε εξηγήσεις για τους 52 Έλληνες

Αργοπορημένη πάντηση εξέδωσε το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών προς την Αλβανία ζητώντας εξηγήσεις για τους 52 Έλληνες που θεωρεί η γείτονα χώρα ανεπιθύμητους ενώ ταυτόχρονα ζητά από τους Αλβανούς πολιτικούς της Αλβανίας να μην δυναμιτίζουν το κλίμα στις σχέσεις των δύο χωρών.
Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του Ελληνικού ΥΠΕΞ: Στην ευαίσθητη αυτή συγκυρία αναμένουμε η Αλβανία να απέχει από δηλώσεις και ενέργειες που επιβαρύνουν το κλίμα των σχέσεων μας. Προσβλέπουμε σε ουσιαστικές διευκρινίσεις για τη σημερινή απόφαση των αλβανικών αρχών να κηρύξουν, μαζικά, ανεπιθύμητους 52 Έλληνες πολίτες. Παραμένουμε προσηλωμένοι στην οικοδόμηση σχέσεων εμπιστοσύνης, αλλά περιμένουμε το ίδιο και από τους γείτονές μας
Η απάντηση από το Ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών ήρθε μετά το «λάδι στην φωτιά» που έριξε η Αλβανική κυβέρνηση λίγες μόλις ώρες μετά την κηδεία του Κωνσταντίνου Κατσίφα και την παρουσία χιλιάδων Ελλήνων στο χωρίο Βουλιαράτες στην Βόρεια Ήπειρο.
Πιο συγκεκριμένα το υπουργείο Εσωτερικών της Αλβανίας εξέδωσε ανακοίνωση μέσω του υφυπουργού Εσωτερικών, με την οποία ανακηρύσσει 52 Έλληνες που βρέθηκαν στην κηδεία στο χωριό Βουλιαράτες, ανεπιθύμητους για τη χώρα.
Όπως μεταδώσαμε νωρίτερα στο ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ, κλιμακώνουν την ένταση τα Τίρανα καθώς, ανεπιθύμητοι είναι για το καθεστώς Ράμα, 52 Ελληνες που πήγαν στην κηδεία.
Ανεπιθύμητα στην Αλβανία κήρυξε το υπουργείο Εσωτερικών της χώρας συνολικά 52 άτομα ελληνικής υπηκοότητας, τα οποία συμμετείχαν στην κηδεία του Κωνσταντίνου Κατσίφα, χθες στο χωριό Βουλιαράτες.
Σύμφωνα με το αλβανικό ΥΠΕΣ, οι εν λόγω κηρύχθηκαν «personae non grata» για «οργανωμένες δραστηριότητες σε βάρος της κυριαρχία της Δημοκρατίας της Αλβανίας και για επίδειξη αμφισβήτησης της συνταγματικής τάξης, της εθνικής ασφάλειας και της κοινωνικής ειρήνης στη χώρα. Αυτά τα άτομα και άλλα που ελέγχονται από τις δυνάμεις ασφαλείας της χώρας αναφορικά με τη χθεσινή εκδήλωση εξτρεμιστών στο χωριό Βουλαράτες, δεν θα επιτρέπεται να εισέλθουν στην Αλβανία για την περίοδο που ορίζει ο νόμος».
Χθες είχε προηγηθεί προσβολή νεκρού από τον Ε.Ράμα, ο οποίος είπε προκλητικά πως «η Αλβανία δεν θα βρομίσει από κάποιους βουνίσιους», την στιγμή που ο Α. Τσίπρας μιλούσε για συμμαχίες με το Αλβανικό κράτος, και ενώ συνολικά ο ΣΥΡΙΖΑ αγνοεί το ζήτημα της Βορείου Ηπείρου.
πηγη

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Αφήστε μια απάντηση

Read previous post:
Συναξάρι 10 Νοεμβρίου, Όσιος Αρσένιος ο Καππαδόκης 
Συναξάρι 10 Νοεμβρίου, Όσιος Αρσένιος ο Καππαδόκης 

Ο Όσιος Αρσένιος ο Καππαδόκης γεννήθηκε γύρω στα 1840 μ.Χ. στα Φάρασα ή Βαρασιό, στο Κεφαλοχώρι των έξι Χριστιανικών χωριών...

Close