Οι Έλληνες πάνω απ΄όλα είναι ΑΝΘΡΩΠΟΙ!

Οι Έλληνες πάνω απ΄όλα είναι ΑΝΘΡΩΠΟΙ!

Τη συγκλονιστική στιγμή της διάσωσης μικρών προσφυγόπουλων κατέγραψε ένας φωτογράφος, ο οποίος αιχμαλώτιζε με τον φακό του τις στιγμές αγωνίας που ακολούθησαν όταν τέσσερις βάρκες που μετέφεραν εκατοντάδες πρόσφυγες βούλιαξαν σήμερα ανοιχτά της Λέσβου.

Οι εικόνες των παιδιών, αναίσθητων στα χέρια των διασωστών που προσπαθούν να τα επαναφέρουν στη ζωή, σοκάρουν.

Την ίδια στιγμή, οι προσπάθειες της ακτοφυλακής για την περισυλλογή των εκατοντάδων προσφύγων συνεχίζονται μέσα στη νύχτα και το κρύο. Προς το παρόν πάνω από 240 άτομα έχουν διασωθεί ενώ σύμφωνα με το λιμενικό τρία άτομα έχουν ανασυρθεί νεκρά, μεταξύ των οποίων και δύο παιδάκια.

Όπως αναφέρει η Daily Mail, η οποία δημοσίευσε τις εν λόγω φωτογραφίες, το σημερινό τραγικό ναυάγιο έρχεται στον απόηχο μίας είδησης που συγκλόνισε πριν από λίγες μέρες την κοινή γνώμη, η οποία αποκάλυπτε ότι αδίστακτοι Τούρκοι καταστηματάρχες πουλάνε ψεύτικα σωσίβια σε πρόσφυγες για να βγάλουν μεγαλύτερο κέρδος.

Τα σωσίβια που διαθέτουν στα καταστήματά τους είναι παραγεμισμένα με χαρτιά αντί για τον ειδικό αφρό με αποτέλεσμα να παρέχουν μηδαμινή προστασία σε περίπτωση ναυαγίων, αυξάνοντας έτσι τον τραγικό απολογισμό των θυμάτων της προσφυγικής κρίσης.

 

protothema.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read previous post:
Ποιοι επιβιώνουν σε μια σοβαρή εγχείριση καρδιάς
Ποιοι επιβιώνουν σε μια σοβαρή εγχείριση καρδιάς 

Ο γάμος φαίνεται πως αποτελεί «αβαντάζ» για τους ασθενείς που υποβάλλονται σε σοβαρή εγχείριση καρδιάς

Close