Οι αγρότες κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις κλείνοντας εθνικές, διόδια, σύνορα, ΒΙΝΤΕΟ

Συχνότερους, αλλά και μεγαλύτερης διάρκειας αποκλεισμούς των σημείων στα οποία έχουν στήσει τα μπλόκα τους, αποφάσισαν για σήμερα οι αγρότες, που αποφάσισαν δυναμικές κινητοποιήσεις από τις 12 το μεσημέρι και για ένα δίωρο, ζητώντας απόσυρση του ν/σ για το Ασφαλιστικό τους.

«Ντεμπούτο» κάνει το μπλόκο της Κουλούρας στο Νομό Ημαθίας, επί τηςΕγνατίας, το οποίο στήνεται τις τελευταίες τρεις ημέρες και αριθμεί περισσότερα από 600 τρακτέρ, που έχουν καταφθάσει στο σημείο από Βελβεντό Κοζάνης, Νάουσα, Γρεβενά,Φλώρινα και Καστοριά. Στο σημείο κατευθύνονται και τρακτέρ από μπλόκα που είχαν στηθεί σε διάφορα κομβικά σημεία του Νομού, αλλά και των γειτονικών, αυτών τηςΠέλλας και της Πιερίας.

«Στόχος μας δεν είναι τα υπεράριθμα μπλόκα. Επιδιώκουμε λίγα, σε κομβικά σημεία και δυνατά», επισήμανε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Βέροιας, Τάσος Χαλκίδης, μέλος της Πρωτοβουλίας Αγροτών, επισημαίνοντας «δεν αποκλείεται από σήμερα κιόλας να προχωρήσουμε και σε αποκλεισμό του οδοστρώματος».

Συμβολικούς αποκλεισμούς θα πραγματοποιήσουν και οι αγρότες και κτηνοτρόφοι του μπλόκου στοΝισέλι Αλεξάνδρειας με τον συντονιστή του μπλόκου, Παναγιώτη Μεσαλά να αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ «12-2 το μεσημέρι θα συμμετάσχουμε και εμείς δυναμικά στην προγραμματισμένη κινητοποίηση που έχει αποφασιστεί σε όλη την Ελλάδα».

Ρεπορτάζ του Mega


Συχνότερους και μεγαλύτερης διάρκειας αποκλεισμούς περιλαμβάνει το μενού του μπλόκου που έχει στηθεί στα διόδια των Μαλγάρων με τον αγροτοσυνδικαλιστή, Αχιλλέα Καμπούρη να υπογραμμίζει «εμείς 12-2 θα κλείσουμε τα διόδια και από την Κυριακή θα έχουμε στο πλευρό μας και τουςαυτοκινητιστές νταλικιέρηδες και φορτηγατζήδες-».

Σε αντίστοιχες κινητοποιήσεις προχωρούν και οι αγρότες -κτηνοτρόφοι του μπλόκου που έχει στηθεί στηΧαλκηδόνα, επί της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης-Έδεσσας, με τον αγροτοσυνδικαλιστή Θόδωρο Νέλανα μας τονίζει «12 -14.00 θα κλείσουμε την εθνική οδό Θεσσαλονίκης-Έδεσσας και τους παράδρομους».

Ρεπορτάζ του ΑΜΠΕ


Με συμβολικούς αποκλεισμούς, αλλά κυρίως ενδυνάμωση του μπλόκου τους συνεχίζουν την κινητοποίηση τους αγρότες και κτηνοτρόφοι του Νομού Πέλλας, οι οποίοι και έχουν στήσει μπλόκα στον κόμβο της Παραλίμνης , επί της εθνικής οδού Γιαννιτσών Θεσσαλονίκης και στον κόμβο Μελισσίου, ενώ άλλοι συνάδελφοί τους έστησαν μπλόκο στον περιφερειακό δρόμο της περιοχής και συγκεκριμένα στον κόμβο Μανδάλου.

Στοκ «χορό» των κινητοποιήσεων εισέρχονται και οι αγρότες στο Νομό Χαλκιδικής, οι οποίοι ξεκίνησαν να μαζεύονται σε διάφορα σημεία του Νομού και από τις 10 το πρωί, στήνουν το δικό τους μπλόκο στον κόμβο Νέων Μουδανίων -Θεσσαλονίκης.

Επ΄αόριστον αποκλεισμένος είναι ο κόμβος Κερδυλλίων επί της Εγνατίας οδού, ενώ όπως μας είπε ο αγροτοσυνδικαλιστής, Γιάννης Παναγής, από τη 13.00 το μεσημέρι «θα κλείσουμε για μία ώρα τους παράδρομους».

Παραμένουν στη διασταύρωση Κοκκινογείων προς το τελωνείο της Εξοχής αγρότες και κτηνοτρόφοι της ευρύτερης περιοχής, ενώ όπως επισήμανε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτών και Κτηνοτρόφων, Χρήστος Γκόντιας «στις 12 το μεσημέρι θα πραγματοποιήσουμε πορεία διαμαρτυρίας στο κέντρο της Δράμας, έχοντας στο πλευρό μας και άλλους επαγγελματικούς φορείς».

Το τελωνείο Εξοχής, στα σύνορα της Ελλάδας με τη Βουλγαρία αναμένεται να κλείσει συμβολικά για μία ώρα από τη 13.00 το μεσημέρι.

Πορεία επιστημόνων και αγροτών


Πορεία διαμαρτυρίας (11 το πρωί ξεκινά) στο κέντρο των Σερρών και επισκέψεις στα γραφεία βουλευτών του Σύριζα, έχουν προγραμματίσει για σήμερα αγρότες και κτηνοτρόφοι από το μπλόκο τουΠρομαχώνα, που αριθμεί πλέον περισσότερα από 1.500 τρακτέρ. Αργότερα το μεσημέρι δεν αποκλείεται να κλείσουν συμβολικά τα σύνορα, όπως επισήμανε ο αγροτοσυνδικαλιστής, Στέργιος Λίτος.

nooz.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read previous post:
Μήπως η κατάρρευση της ΕΕ, είναι το νέο στοίχημα του Τζορτζ Σόρος;

Μετωπική επίθεση στην Ευρωπαϊκή Ένωση, τους θεσμούς της, αλλά και στις επιμέρους ηγεσίες ηγετικών κρατών της, όπως η Γερμανία, εξαπέλυσε...

Close