Οι απαχθέντες Μητροπολίτες και τα θαύματα του πολέμου

Η Αντιοχειανή Εκκλησία επικρίνει τον ΟΗΕ και την UNESCO ότι αγνοεί το μέλλον της Συρίας, των μνημείων της ενώ κάνει και ειδική αναφορά στους απαχθέντες επισκόπους…

«Σήμερα, δεν είναι μόνο οι εκκλησίες μας που δέχονται επιθέσεις στη Συρία, έχουν εξαλειφθεί ολόκληρες αρχαίες ρωμαϊκές πόλεις, ακόμα και τα τζαμιά. Ποιος κατέστρεψε το Τζαμί Umayyad στο Χαλέπι, το οποίο είναι κληρονομιά ολόκληρου του παγκόσμιου πολιτισμού, ισλαμιστές ριζοσπάστες το έκαναν.;» Ο εφημέριος του Πατριάρχη Ιωάννη Χ επίσκοπος Κουάις του Ερζερούμ, παραχώρησε συνέντευξή στην ιστοσελίδα του Τμήματος Παιδείας της ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας του Πατριαρχείου Μόσχας και μίλησε έξω από τα δόντια…

«Γιατί τα Ηνωμένα Έθνη δεν έχουν υψώσει τη φωνή τους να καταδικάσουν αυτούς τους ανθρώπους σαν εγκληματίες; Ακόμη και η UNESCO διατηρεί σιγή σχετικά με την καταστροφή των πολιτιστικών χώρων», τόνισε.

Ο Σύριος ιεράρχης είπε, επίσης, ότι το μέλλον των απαχθέντων από το 2013 μητροπολιτών Χαλεπίου Παύλου και Ιωάννη Ιμπραήμ «είναι απολύτως αδιάφορο για τον κόσμο, τις οργανώσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα.»

Τα θάυματα

Επίσης, μίλησε για ασυνήθιστες και θαυμαστές περιπτώσεις που έλαβαν χώρα στη Συρία κατά τη διάρκεια του πολέμου. Πριν από δύο χρόνια ένα βλήμα έκανε μια τρύπα στον τοίχο της εκκλησίας του Τιμίου Σταυρού στη Δαμασκό κατά τη διάρκεια της θείας Λειτουργίας και σταμάτησε πριν από την εικόνα της Αγίας Αικατερίνης, «εάν είχε εκραγεί, θα είχαν υπάρξει θύματα χιλιάδες.»

Ένα άλλο περιστατικό έλαβε χώρα στην περίφημη Μονή της Γεννήσεως της Θεοτόκου. Υπάρχει ένα έθιμο για μια λαμπάδα στο ύψος ενός ατόμου. Μόλις ένας άνδρας έφερε ένα τέτοιο κερί και ζήτησε μια καλόγρια να το ανάψει,έδωσε αυτό το κερί στην ίδια, κατέβηκε τις σκάλες μαζί της και υπέστη καρδιακή προσβολή.

Σύμφωνα με την εξιστόρηση του Ιεράρχη οι μοναχές προσπάθησαν να ανάψουν αυτό το κερί αρκετές φορές, αλλά απέτυχαν. Οπως αποκαλύφθηκε ο άνδρας ήταν μουσουλμάνος και μέσα στη λαμπάδα υπήρχε δυναμίτης!

 

ΠΗΓΗ: vimaorthodoxias.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Αφήστε μια απάντηση

Read previous post:
Το Α-Ω για όλους τους Χριστιανούς
Έχεις όσα λένε οι μακαρισμοί του Χριστού;

Ο Χριστός και Θεός μας φωνάζει καθημερινά ολοκάθαρα διά του ευαγγελίου του, «μακάριοι είναι οι πτωχοί στο φρόνημα, διότι δική...

Close