Οι βυζαντινοί ύμνοι στο εξωτερικό με τη Νεκταρία Καραντζή

Οι βυζαντινοί ύμνοι στο εξωτερικό με τη Νεκταρία Καραντζή

Οι ελληνικοί βυζαντινοί ύμνοι ταξιδεύουν και δισκογραφούνται στο εξωτερικό με τη Νεκταρία Καραντζή


• Παράλληλα με το νέο διπλό CD- βιβλίο με τη Νεκταρία Καραντζή “Ύμνοι και Τραγούδια για την Παναγία” που κυκλοφορεί από τον Δεκέμβριο από τις εκδόσεις του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Εκκλησίας της Ελλάδος, δύο ακόμα δισκογραφικές δουλειές ετοιμάστηκαν στο εξωτερικό με τη φωνή της σε βυζαντινούς ύμνους. Η πρώτη κυκλοφορεί αυτές τις μέρες από το θρυλικό ιστορικό Μοναστήρι Bigorski στα γειτονικά μας Σκόπια, με βυζαντινούς ύμνους και λαϊκούς θρήνους από την ελληνίδα Υμνωδό. Σε λίγο καιρό επίσης αναμένεται μία ακόμη δισκογραφική κυκλοφορία στην Ουγγαρία από τη συνεργασία της με την κορυφαία ερμηνεύτρια Marta Sebestyen και την περίφημη χορωδία Saint Ephraim male Choir. Παράλληλα, οι βυζαντινοί ύμνοι επίσης με τη φωνή της επενδύουν τη νέα σερβική ταινία “The Healing” που κατακτά αυτόν τον καιρό σημαντικά βραβεία στα διεθνή κινηματογραφικά φεστιβάλ, ενώ αναμένεται και ο δίσκος τους με τον Βασίλη Τσαμπρόπουλο από την ECM.

• Πριν λίγες μέρες και αμέσως μετά την κυκλοφορία του πρώτου μέρους (διπλό CD & βιβλίο) της μεγαλύτερης έκδοσης με ύμνους και τραγούδια για την Παναγία από τον ραδιοφωνικό Σταθμό της Εκκλησίας της Ελλάδος, κυκλοφόρησε ένα νέο ακόμα CD με ηχογράφηση της μεγάλης συναυλίας στο Μέγαρο Μουσικής των Σκοπίων, στην οποία μετείχε η Νεκταρία Καραντζή τον Απρίλιο του 2013 ως special guest. Η συναυλία διοργανώθηκε από τo ορθόδοξο Μοναστήρι Bigorski Monastery of St. John the Baptist με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού των Σκοπίων και συμμετείχαν η Philharmonia Orchestra της χώρας υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Le Fi Fi, η αδελφή Kasiana από την αδελφότητα της Μονής, ο βυζαντινός ψαλτικός χορός της Μονής και αναγνωρισμένοι στη χώρα καλλιτέχνες, όπως ο τραγουδιστής Dimitar Adonovski και ο ηθοποιός Vladimir Jovanovski. Το CD είναι συλλεκτικό, κυκλοφορεί από τη Μονή Bigorski και μπορεί όποιος επιθυμεί να το παραγγείλει επικοινωνώντας με τη Μονή στα στοιχεία που βρίσκονται εδώ:http://www.bigorski.org.mk/index.php?content_name=kontakt

• Σε λίγο καιρό αναμένεται επίσης η κυκλοφορία νέου δισκογραφικού άλμπουμ με ηχογράφηση συναυλίας που πραγματοποιήθηκε στην Ουγγαρία με τη συμμετοχή της Νεκταρίας Καραντζή σε συνεργασία με την κορυφαία ερμηνεύτρια και Καλλιτέχνιδα για την ειρήνη, της UNESCO Marta Sebestyen και τη χορωδία Saint Ephraim Male Choir.
Η φωνή της επίσης επενδύει μουσικά τη νέα σερβική ταινία “Iscejenje” (The Healing) του Ivan Jovic από τη Cinnamon Production, η οποία προβλήθηκε πριν λίγους μήνες για πρώτη φορά στα διεθνή κινηματογραφικά φεστιβάλ και έχει αποσπάσει ήδη σημαντικά βραβεία. Η επίσημη παρουσίασή της στη Σερβία θα πραγματοποιηθεί σε λίγο καιρό και θα συνδυαστεί αμέσως μετά με συναυλία της Ελληνίδας ερμηνεύτριας.
Αναμένεται επίσης ο νέος δίσκος με τον Βασίλη Τσαμπρόπουλο και τη Νεκταρία Καραντζή σε μουσική του διεθνούς φήμης πιανίστα, συνθέτη και μαέστρο πάνω στους Ψαλμούς του Δαυίδ που θα κυκλοφορήσει από την κορυφαία γερμανική εταιρεία ECM.

• Η Νεκταρία Καραντζή, με εξαιρετικά επιλεγμένα βήματα στην ελληνική μουσική και ειδικά στη βυζαντινή εκκλησιαστική και ελληνική παραδοσιακή μουσική τέχνη, απολαμβάνει ήδη μίας σημαντικής φήμης στο εξωτερικό και ιδιαίτερα στις Ορθόδοξες χώρες, όπου αναγνωρίζεται ως “ιδανική γυναίκα ερμηνεύτρια του θρησκευτικού μέλους”. Έχει παρουσιάσει εισηγήσεις για τη βυζαντινή εκκλησιαστική μουσική ως προσκεκλημένη του Πανεπιστημίου της Σορβόνης στο Παρίσι και της περίφημης Μουσικής Ακαδημίας Liszt στην Ουγγαρία. Στην Ελλάδα αποτελεί τη μοναδική περίπτωση ψάλτριας με δισκογραφία από 14 ετών και ενεργή παρουσία στο αναλόγιο από 9 ετών. Είναι Ιδρύτρια και επίτιμη Πρόεδρος του Πανελληνίου Συνδεσμού Ψαλτριών, ενώ έχει τιμηθεί για την προσφορά της στη Βυζαντινή Εκκλησιαστική Μουσική από την Ελληνική Μουσικολογική Εταιρεία – Ινστιτούτο Μελέτης της Βυζαντινής και Ελληνικής Παραδοσιακής Μουσικής και από το περιοδικό “Το Ψαλτήρι”. Είναι Διδάκτωρ Νομικής, με μεταπτυχιακούς τίτλους στο Ποινικό Δίκαιο, στην Εγκληματολογία και στο Εκκλησιαστικό Δίκαιο και κυρίως υπό αυτήν τη νομική της ιδιότητα μετέχει στην πρόσφατη σημαντική κίνηση του Βασίλη Τσαμπρόπουλου της ίδρυσης μιας Συμφωνικής Ορχήστρας που ήδη διαγράφει σημαντικά βήματα στο χώρο, της Metropolitan Symphony Orchestra of Athens.

unnamed (1)

collage

unnamed (6)

Η Νέα Σερβική Ταινία Isceljenje (“The Healing) με τη φωνή της Νεκταρίας Καραντζή

unnamed (7)

Marta Sebestyen, Nektaria Karantzi and the Saint Ephraim male Choir
StStephen’s Basilica, Budapest

Copyright © 2015, Nektaria Karantzi, All rights reserved.

GreekPress.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read previous post:
Δρόμος του χειμώνα

Δρόμος του χειμώνα.

Close