Οι ευρωβουλευτές καλούν τον Ντάισελμπλουμ σε απολογία για την Ελλάδα

Απαντήσεις από τον Γέρουν Ντάισελμπλουμ για την Ελλάδα ζητούν ευρωβουλευτές . Πιο συγκεκριμένα, στο στόχαστρο του Ευρωκοινοβουλίου για την «αβάσιμη» και «άκαιρη» απόφαση αναστολής των βραχυπρόθεσμων μέτρων για το ελληνικό χρέος τον Δεκέμβριο αναμένεται να βρεθεί ο πρόεδρος του Eurogroup κατόπιν πρωτοβουλίας της ευρωομάδας των Σοσιαλιστών.

Επιστολή Πιτέλα σε Σουλτς

Ο επικεφαλής της ομάδας των Σοσιαλιστών Τζιάνι Πιτέλα απέστειλε επιστολή στον πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς με την οποία του ζητά να συγκαλέσει εκτάκτως τη Διάσκεψη των Προέδρων του Ευρωκοινοβουλίου παρουσία του Γερούν Ντάισελμπλουμ προκειμένου να ενημερώσει ο πρόεδρο του Eurogroup για την απόφασή του.

Η επιστολή που έρχεται σε συνέχεια σχετικής πρωτοβουλίας του επικεφαλής του αντιπροέδρου των Σοσιαλιστών, Ούντο Μπούλμαν, χρησιμοποιεί μάλιστα ιδιαίτερα σκληρή γλώσσα κατά της απόφασης του Eurogroup. «Η ομάδα Σοσιαλιστών και Δημοκρατών έμεινε κατάπληκτη από την ανακοίνωση του Eurogroup αφού είμαστε πεπεισμένοι ότι έχουν ικανοποιηθεί οι οικονομικοί όροι για τη συμφωνία διάσωσης. Θεωρούμε την απόφαση του Eurogroup αβάσιμη και άκαιρη ιδίως αν ληφθούν υπόψη οι θυσίες που χρειάστηκαν να κάνουν η Ελλάδα και οι Έλληνες κατά τα προηγούμενα πέντε χρόνια» αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Πιτέλα στην επιστολή του που εστάλη στον Μάρτιν Σουλτς στις 19 Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες την πρόταση Πιτέλα για την «απολογία» Ντάισελμπλουμ στήριξαν επίσης οι Πράσινοι και η Ευρωαριστερά (GUE). Αντίθετα το ΕΛΚ επιχείρησε ουσιαστικά να υποβαθμίσει το ζήτημα και αντιπρότεινε να συζητηθεί η απόφαση του Eurogroup στην Επιτροπή Οικονομικών του Ευρωκοινοβουλίου. Οι υπόλοιπες πολιτικές ομάδες κράτησαν ουδέτερη στάση. Πάντως ο Μάρτιν Σουλτς φέρεται να δεσμεύτηκε ότι θα διαβιβάσει την επιστολή στον Γερούν Ντάισελμπλουμ.

tribune.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read previous post:
Λάδι στο καντήλι της Παναγίας η΄στα νηστικά παιδιά της
Λάδι στο καντήλι της Παναγίας η στα νηστικά παιδιά της

Ξαφνικά τα μάτια της έπεσαν πάνω στο σβησμένο καντήλι, που ήταν κρεμασμένο μπροστά στο εικονοστάσι και τότε μπήκε στο δί­λημμα

Close