Οι ΗΠΑ κατέθεσαν 500 εκατ. δολάρια στο Πράσινο Ταμείο για το Κλίμα

Οι Ηνωμένες Πολιτείες κατέθεσαν 500 εκατομμύρια δολάρια (466,8 εκατ. ευρώ) στο Πράσινο Ταμείο για το Κλίμα, των Ηνωμένων Εθνών, για να βοηθήσουν αναπτυσσόμενες χώρες να καταπολεμήσουν την κλιματική αλλαγή, όπως ανέφερε την Τρίτη το υπουργείο Εξωτερικών.

Οι ΗΠΑ προχώρησαν στην πληρωμή για το Ταμείο λίγες μέρες προτού ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα παραδώσει την εξουσία στον Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος έχει χαρακτηρίσει την κλιματική αλλαγή που οφείλεται σε ανθρώπινη παρέμβαση “απάτη” και έχει υποστηρίξει το τέλος της χρήσης χρημάτων των αμερικανών φορολογούμενων για προγράμματα του ΟΗΕ που αφορούν την υπερθέρμανση του πλανήτη.

Η ορκομωσία του Τραμπ θα γίνει αύριο, Παρασκευή.

Το 2014 οι ΗΠΑ δεσμεύτηκαν να χρηματοδοτήσουν το Πράσινο Ταμείο για το Κλίμα με 3 δισεκατομμύρια δολάρια (2,8 δις ευρώ), για να χρησιμοποιηθούν από φτωχά και ευάλωτα σε κλιματικές συνθήκες κράτη για προγράμματα που θα εισαγάγουν τεχνολογίες καθαρότερων πηγών ενέργειας και θα ενισχύσουν την αντίσταση των χωρών στις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής.

Η χορήγηση των 500 εκατ. δολαρίων που ανακοινώθηκε χθες είναι η δεύτερη από τις ΗΠΑ, φέρνοντας το συνολικό ποσό που έχει δώσει έως τώρα σε 1 δις δολάρια (933,6 εκατ. ευρώ). Το 2014 οι πλούσιες χώρες υποσχέθηκαν στο Ταμείο να συνδράμουν με 10 δις δολάρια (933 δις ευρώ) συνολικά στον πρώτο γύρο χρηματοδότησης.

Δεν κρύβεται καμία “καταχθόνια επιθυμία ή πρόθεση” πίσω από τη χρονική στιγμή της χορήγησης των χρημάτων, εκ μέρους της κυβέρνησης, είπε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Τζον Κίρμπι σε ενημέρωση τύπου.

«Δεν γίνεται με πρόθεση να προκαλέσει την αντίδραση της εισερχόμενης κυβέρνησης ή να προσπαθήσουμε να τους επιβάλλουμε με τον ένα ή τον άλλο τρόπο το πώς θα αντιμετωπίσουν θέματα του κλίματος», πρόσθεσε ο Κίρμπι, λέγοντας, «Αυτή η επένδυση έχει σχεδιαστεί προ πολλού».

zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read previous post:
Όταν έρχεται το Άγιον Πνεύμα, τότε αρχίζεις και βλέπεις…

Γέροντας Αιμιλιανός Σιμωνοπετρίτης

Close