Οι ΗΠΑ φωτογραφίζουν τη βασιλική οικογένεια του Ριάντ για την 11η Σεπτεμβρίου

Στην κόψη του ξυραφιού βρίσκονται οι σχέσεις ΗΠΑ και Σαουδικής Αραβίας, την ώρα που την Παρασκευή η Βουλή των Αντιπροσώπων θα κληθεί να ψηφίσει επί του λεγόμενου νομοσχεδίου για τη δικαιοσύνη σε βάρος των υποστηρικτών της τρομοκρατίας.

Το επίμαχο νομοσχέδιο, το οποίο είναι γνωστό ως JASTA (Justice Against Sponsors of Terrorism Act) βάζει στο κάδρο των ευθυνών τη βασιλική οικογένεια της Σαουδικής Αραβίας για το τρομοκρατικό χτύπημα της 11ης Σεπτεμβρίου 2001.

Εφόσον ψηφιστεί το επίμαχο νομοσχέδιο, οι οικογένειες των θυμάτων της 11ης Σεπτεμβρίου θα μπορούν να προσφύγουν στη δικαιοσύνη εναντίον μελών της βασιλικής οικογένειας της Σαουδικής Αραβίας.

Το νομοσχέδιο αυτό εγκρίθηκε ομόφωνα από τα μέλη της Γερουσίας τον Μάιο.

Τότε, ο εισηγητής του, Πίτερ Κινγκ, είχε δηλώσει «βέβαιος ότι θα περάσει από τη Βουλή των Αντιπροσώπων» με άνετη πλειοψηφία.

Το «χτύπημα» των ΗΠΑ στη βασιλική οικογένεια της Σαουδικής Αραβίας δεν πρέπει να θεωρείται τυχαίο στην επίμαχη χρονική συγκυρία, καθώς ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη το ξεδίπλωμα της πολιτικής των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή, η Σαουδική Αραβία έχει βρεθεί στο επίκεντρο όλων των πλευρών καθώς κατηγορείται για χρηματοδότηση και ενίσχυση των τζιχαντιστών και του Ισλαμικού Κράτους (από κοινού με τον σουλτάνο Ερντογάν φυσικά).

 

ΠΗΓΗ: tribune.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Αφήστε μια απάντηση

Read previous post:
Πανορθόδοξη: Αποδεκτή η πρόταση της Εκκλησίας της Ελλάδος για τις σχέσεις των χριστιανικών Εκκλησιών
Τα μυστικά των κειμένων της Συνόδου της Κρήτης

Αποκαλυπτικά συμπεράσματα προκύπτουν από την προσεκτικήν μελέτην των αποφάσεων της Κρήτης. Μήπως υπάρχει υπεράσπισις του Ισλάμ; Ποίος Προκαθήμενος αναλαμβάνει νέας...

Close