Οι Καταδρομείς προσκύνησαν την Θαυματουργή Εικόνα της Παναγίας Γοργοϋπηκόου

Σταυρό με τίμιο ξύλο καθώς και τη θαυματουργή εικόνα της Παναγίας Γοργοϋπηκόου
, είχαν την ευκαιρία να προσκυνήσουν χθες στελέχη και οπλίτες της 1ης Ταξιαρχίας Καταδρομέων – Αλεξιπτωτιστών και του ΚΕΑΠ.
Σύμφωνα με το έθιμο που τηρείται κάθε χρόνο, την παραμονή της εορτής του Γενέσιου της Θεοτόκου η Θαυματουργή Εικόνα μεταφέρεται από το Άγιον Όρος στο γυναικείο μετόχι της μονής την Ι.Μ. Παναγίας Θεοσκεπάστου Σοχού Λαγκαδά Θεσσαλονίκης.

Για μία εβδομάδα χιλιάδες πιστοί επώνυμοι και ανώνυμοι από όλη την Ελλάδα έχουν την ευκαιρία να προσκυνήσουν και να λάβουν τη χάρη της Παναγίας Γοργοϋπηκόου η οποία προθύμως υπακούει και ελεεί όλους όσους την ευλαβούνται και την επικαλούνται με πίστη.

Οι φετινές θρησκευτικές εκδηλώσεις οι οποίες ήταν περιορισμένες λόγω των μέτρων αποφυγής εξάπλωσης του Κορονοϊού, ολοκληρώθηκαν χθες Τρίτη το μεσημέρι, όπου μετά την πολύωρη αγρυπνία, την πρωινή θεία λειτουργία και την παράκληση η εικόνα αναχώρησε και πάλι για το σπίτι της στο Άγιον Όρος.

Με την παρουσία του Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Δοχειαρίου Γέροντα Αμφιλοχίου, πλήθος πιστών με τα αυτοκίνητά τους συνόδευσαν την εικόνα έως την Ουρανούπολη.

Από εκεί μόνο φέτος και λόγω covid-19, ένα πλοίo με την Θαυματουργή εικόνα, τους πατέρες της μονής και περίπου 15 προσκυνητές μετέβησαν στο Δοχειάρι, όπου μετά από σύντομη δέηση οι Πατέρες μετέφεραν την εικόνα στο μοναστήρι μέχρι και του χρόνου που και πάλι θα μεταφερθεί για το καθιερωμένο ετήσιο προσκύνημα.

Η συμμετοχή των Ενόπλων Δυνάμεων
Φέτος για πέμπτη χρονιά, στις θρησκευτικές εκδηλώσεις συμμετείχαν ενεργά και οι Ένοπλες Δυνάμεις.

Συγκεκριμένα χθες ημέρα της εορτής της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού, αντιπροσωπεία της 1ης Ταξιαρχίας Καταδρομέων – Αλεξιπτωτιστών από τη Ρεντίνα, υποδέχθηκε όπως ορίζει πλέον το έθιμο, στην είσοδο της Ταξιαρχίας, τη θαυματουργή εικόνα, όπου με υποδειγματικά μέτρα ασφαλείας, για την αποφυγή εξάπλωσης του covid-19 και με πρώτο τον Υποδιοικητή της Ταξιαρχίας και τον Συνταγματάρχη εκπρόσωπο του Διοικητή του Γ’ΣΣ-NRDC-GR, πραγματοποιήθηκε προσκύνημα οπλιτών και στελεχών τόσο στη θαυματουργή εικόνα της Παναγίας Γοργοϋπηκόου καθώς και σε Σταυρό με τεμάχιο τιμίου ξύλου, που φυλάσσεται στην Αγιορείτικη Ιερά Μονή Δοχειαρίου, η οποία αποκαλείται και Μοναστήρι των στρατιωτικών.

Ταυτόχρονα ο Καθηγούμενος της Ι.Μ. Δοχειαρίου Αγίου Όρους, Γέροντας Αμφιλόχιος, πλαισιούμενος από το Στρατιωτικό Ιερέα του Γ’ΣΣ, Π. Ιωάννη Καραγιάννη και πατέρες της μονής, απέπεμψαν δέηση υπέρ των Ενόπλων μας Δυνάμεων.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read previous post:
Όταν σου έρχεται σαρκικός πόλεμος, πρόσεχε πάρα πολύ....
Γέροντας Εφραίμ Φιλοθεΐτης: Δεν μπορούσα να συγκρατήσω την χαρά και την θεία ευφροσύνη από την παρουσία των Αγίων Αποστόλων

Μία ημέρα, των Αγίων Αποστόλων

Close