Οι Λοιμωξιολόγοι λένε ΝΑΙ στα αιτήματα της Εκκλησίας … Η κυβέρνηση;

Το “πράσινο φως” στα αιτήματα της Εκκλησίας φαίνεται πως δίνει η επιτροπή των Λοιμωξιολόγων για την περίοδο του Αγίου Δωδεκαημέρου.
Όπως όλα δείχνουν πλέον είναι ζήτημα μιας τυπικής διαδικασίας να αποτυπωθούν και επίσημα από την Διαρκή Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος , η οποία συνεδριάζει μέσω τηλεδιάσκεψης και θα αποφασίσει για τα μέτρα της πολιτείας που αφορούν την εξάπλωση του Covid-19 σχετικά με το άνοιγμα των Ιερών Ναών.

Κατά την χθεσινή τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη – Ιερωνύμου ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας μετέφερε στο Πρωθυπουργό τις σφοδρότατες αντιδράσεις του Κλήρου αλλά και των πιστών για τα περιοριστικά μέτρα στις Εκκλησίες την περίοδο των Χριστουγέννων και ζήτησε να υπάρξουν κάποιες μικρές αλλαγές χωρίς να υπάρξει κίνδυνος για την διασπορά του κορωνοϊού, ενώ από την πλευρά του ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατέστησε σαφές ότι πρέπει να τηρηθούν τα μέτρα που προτείνουν οι ειδικοί.

Εκ πρώτης όψεως όλα έδειχναν πως οι λοιμωξιολόγοι πρότειναν 9 άτομα στους ναούς, βέβαια τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά.

«Ο αριθμός 9 δεν συζητήθηκε στην επιτροπή. Δεν ξέρει κανείς πώς προέκυψε και από ποιον ούτε για τις εκκλησίες ούτε για τα σπίτια» είπε χαρακτηριστικά, κάνοντας λόγο για αυθαίρετο αριθμό και πολιτική απόφαση, αυτό ανέφερε το πρωί της Τρίτης η καθηγήτρια επιδημιολογίας της ιατρικής σχολής του πανεπιστημίου Αθηνών κ. Αθηνά Λινού, μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA»

Μάλιστα, η ίδια χαρακτήρισε λογικό το αίτημα της Εκκλησίας να εισέρχονται στο ναό άτομα ανάλογα με τα τετραγωνικά μέτρα του ναού.

«Αν η πρόταση εισακουστεί και με την προϋπόθεση ότι οι πόρτες και τα παράθυρα των ναών θα είναι ανοιχτά, αλλά και οι λειτουργίες θα είναι σύντομες, τότε οι εκκλησίες μπορούν να λειτουργήσουν τις ημέρες των Χριστουγέννων» σημείωσε.

«Ναι» Γώγου – Τσάκρη στο αίτημα της Εκκλησίας
Την ίδια ακριβώς άποψη με την κ. Λίνου για τα αιτήματα της Εκκλησίας της Ελλάδος σχετικά με τις λειτουργίες και τους πιστούς κατά την διάρκεια των εορτών, τα οποία έθεσε χθες ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος στον πρωθυπουργό, συμμερίστηκε και ο καθηγητής Παθολογίας και Λοιμωξιολογίας Χαράλαμπος Γώγος μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και εκτίμησε ότι η Επιτροπή θα δώσει το «πράσινο φως».

Και ο καθηγητής Μικροβιολογίας, Θανάσης Τσακρής, μιλώντας στους “Αταίριαστους” ανέφερε ότι συμφωνήθηκε στους Μητροπολιτικούς Ναούς να αυξηθεί ο αριθμός των ατόμων σε έως 50, (κληρικοί και λαϊκοί), ενώ ένα ασφαλές όριο είναι να υπάρχει ένα άτομο ανά 15 τμ.

Επίσης, ο καθηγητής τόνισε ότι η Εκκλησία έχει παίξει πολύ σημαντικό ρόλο στη σωστή εφαρμογή των μέτρων προστασίας.

πηγη

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read previous post:
«Έτοιμο το φάρμακο για τον κορονοϊό αλλά δεν ασχολούνται»….

Από τις 9 Νοεμβρίου είναι εγκεκριμένα τα φάρμακα

Close