Οι Τούρκοι μετέφεραν ραντάρ επιφανείας στην Αλικαρνασσό – «Λοκάρουν» 15 ελληνικά νησιά

Προπομπός επιχειρήσεων;

Σύμφωνα με μεγάλη τουρκική εφημερίδα, στην Αλικαρνασσό ( Bodrum Kadikalesi) και σε υψόμετρο 445 μέτρων σε παρακείμενο λόφο που «κοιτά» τις βραχονησίδες Ίμια , τοποθετήθηκε ραντάρ επιφανείας που ελέγχει όλες τις κινήσεις στην θάλασσα σε 15 ελληνικά νησιά στην περιοχή μέχρι τον κόλπο του Κουσάντασι, καλύπτοντας περιοχή 250 χλμ.

Το ραντάρ, λειτουργεί σε 24-ωρη βάση παρακολουθώντας τα πάντα με ειδικές κάμερες θερμικής απεικόνισης στην περιοχή καταγράφοντας όλες τις κινήσεις.

Επιπρόσθετα στο νησάκι Τσαβούς απέναντι από τα Ίμια έφτιαξαν φυλάκιο ενώ 4 τουλάχιστον περιπολικά γυροφέρνουν τις βραχονησίδες καθημερινά πλέον.

Οι Τούρκοι έχουν «λοκάρει» 18 ελληνικά νησιά και πάνω από 150 βραχονησίδες. Μέσω της πίεσης και της πολεμικής απειλής θέλουν να βάλουν στο τραπέζι το νέο χάρτη των «γκρίζων» ζωνών.

Πρόκειται για κινήσεις σαφώς στρατιωτικού περιεχομένου οι οποίες έχουν σκοπό την de facto «κατάληψη» των Ιμίων και όχι μόνο αυτών, μιας και οι Τούρκοι διεκδικούν μια σειρά νησιών τα οποία κατά τους ίδιους δεν έχουν « ξεκαθαρισμένη ιδιοκτησία».

Η αστήρικτη νομική δικαιολογία που προβάλλουν είναι ότι η συνθήκη παραχώρησης η οποία έγινε μεταξύ Ιταλίας και Τουρκίας, θα έπρεπε κάποια στιγμή να είχε συνέχεια και να είχε γίνει και μία διαπραγμάτευση…. Ελλάδος –Τουρκίας , κάτι βέβαια που δεν ισχύει σε καμία περίπτωση.

Το σχέδιο της Άγκυρας, το τονίζουμε, είναι πολλών χρόνων απλά τώρα το υλοποιούν μιας και τους βολεύει η κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η Ελλάδα .

«Η απόφαση του κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ), μαζί με ένα μεγάλο μέρος της αντιπολίτευσης που φέρεται να είναι αποφασισμένο, έχει εμμονή με την εισβολή και κατάκτηση των ελληνικών νησιών με το σκεπτικό ότι είναι στην πραγματικότητα τουρκική επικράτεια», τόνισε διάσημη Τουρκάλα δημοσιογράφος Uzay Bulut, πριν δυο ακριβώς μήνες .

Ο Κεμάλ Κιλιτσάρογλου , ο ηγέτης του μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης του CHP , δήλωσε ότι όταν κερδίσει τις εκλογές , θα «εισβάλει σε πάνω από 18 ελληνικά νησιά στο Αιγαίο Πέλαγος, ακριβώς όπως ο πρώην Τούρκος πρωθυπουργός Μπουλέντ Ετσεβίτ εισέβαλε στην Κύπρο το 1974», ενδεικτικό των προθέσεων κεμαλιστών και ισλαμιστών στην χώρα αυτή.

Οι Τούρκοι κλιμακώνουν την ένταση και σε επίπεδο επιχειρησιακό.

Με συνεχείς NAVTEX και ασκήσεις «κλειδώνουν» το Αιγαίο ενώ προχωρούν ακόμη και σε αποβατικές ασκήσεις, ενώ έχουν συγκεντρώσει αποβατικά πλοία στην Αλικαρνασσό και μετακινούν μεγάλες χερσαίες μονάδες με το πρόσχημα της άσκησης EFES-2018.

Όλα αυτά ενώ ετοιμάζουν εκλογές για τον Ιούνιο όπως είχαμε προβλέψει από το pentapostagma.gr , εδώ και καιρό.

Στόχος τους να σύρουν την Ελλάδα σε διαπραγματεύσεις με οποιοδήποτε τίμημα.

πηγη

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read previous post:
ΠΑ σε Τουρκία: «Μολών Λαβέ, σας περιμένουμε» – «Η θυσία του Γ. Μπαλταδώρου δεν θα μείνει έτσι»

Mήνυμα προς την Τουρκία έστειλε η Πολεμική μας αεροπορία κατά την έναρξη του 6ου Συνεδρίου Αεροπορικής Ισχύος που διοργανώνει η...

Close