Ομογενείς πήγαν στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ και ζήτησαν τα Σκόπια να μην λέγονται Μακεδονία

Συνάντηση με τη διευθύντρια Νοτίου Ευρώπης, Άμι Ράιχαρτ είχαν την περασμένη Πέμπτη στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ στην Ουάσιγκτον μέλη της Επιτροπής της Εκστρατείας για την ανάκληση της λανθασμένης απόφασης της κυβέρνησης Μπους το 2004 για προσωρινή αναγνώριση των Σκοπίων με το όνομα «Μακεδονία».

Στη συνάντηση που διεξήχθη σε φιλικό κλίμα συμμετείχαν εκ μέρους της Παμμακεδονικής Ένωσης ΗΠΑ ο Πρόεδρος της Επιτροπής της Εκστρατείας για το Μακεδονικό Δημήτρης Χατζής, ο εκτελεστικός διευθυντής του Συμβουλίου Ελληνοαμερικανικής Ηγεσίας, Έντι Ζεμενίδης (HALC), η Συντονίστρια της Εκστρατείας Νάνσυ Μπίσκα και ο φοιτητής Νικόλας Χατζής.

Υπενθυμίζεται ότι το αίτημα παραδόθηκε στον Αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα δύο ημέρες πριν την άφιξη του στην Αθήνα και στον πρόεδρο του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας, στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ αλλά και στην Ομάδα Ελληνικών Θεμάτων του Κογκρέσου (Hellenic Caucus) στις 13 Νοεμβρίου 2016.

«Στο πλαίσιο των επαφών μας με Αμερικανούς αξιωματούχους, είχαμε μία εποικοδομητική συνάντηση με την κυρία Ράιχαρτ θέτοντας τα θεμέλια για έναν εποικοδομητικό διάλογο για το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων», επισημαίνει ο κ. Χατζής.

«Την ενημερώσαμε για την πορεία της εκστρατείας μας και την αύξηση του φιλοαμερικανισμού στην Ελλάδα. Αναπτύξαμε τα επιχειρήματά μας για την προώθηση του αιτήματός μας το οποίο στηρίζεται από τη συντριπτική πλειοψηφία της Ομογένειας, την Ελληνική Ορθόδοξη Αρχιεπισκοπή της Αμερικής αλλά και σημαντικούς παράγοντες της Αμερικανικής Πολιτικής».

Τον συντονισμό των επαφών της Επιτροπής στην Αμερικανική κυβέρνηση έχει ο Έντι Ζεμενίδης ο οποίος διαθέτει πολύχρονη εμπειρία και γνώση στο λόμπι στην Ουάσιγκτον.

«Ευχαριστούμε το Συμβούλιο Ελληνοαμερικανικής Ηγεσίας και τον εκτελεστικό διευθυντή του κ. Ζεμενίδη για τη συνεχή καθοδήγηση και στήριξη που μας προσφέρουν», λέει η Νάνσυ Μπίσκα.

«Παράλληλα με τις επαφές μας στην Ουάσινγκτον συνεχίζουμε την παγκόσμια εκστρατεία μας με σύνθημα ‘Αυτό δεν είναι το όνομά σου’ (#ThatsNotYourName) για να αντικρούσουμε την Σκοπιανή προπαγάνδα».

Στο πλαίσιο της εκστρατείας θα διοργανωθούν νέες πολιτιστικές εκδηλώσεις με τίτλο «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ: Αποτίοντας Φόρο Τιμής» με τη γνωστή και διεθνώς αναγνωρισμένη εικαστικό Μάρα Καρέτσος, την ομογενή καθηγήτρια και ζωγράφο Άρτζυ Αγελαράκη και άλλους καλλιτέχνες.

Τα μέλη του Συμβουλίου της Παμμακεδονικής Ένωσης Αμερικής Στέλιος Κιριμλής(Πρόεδρος), Δημήτρης Φιλιππίδης (Αντιπρόεδρος), Στέλιος Στρουμπάκης(Ταμίας), Νίκος Κομνηνός (Γραμματέας) και Δημήτρης Τασσόπουλος (Υπεύθυνος για fundraising) εκπονούν νέα προγράμματα για την ευαισθητοποίηση της ομογένειας.

«Πρώτιστη έγνοια μας ήταν και παραμένει η ενότητα του Ελληνισμού στη στήριξη και προώθηση του δίκαιου και ορθού ιστορικά και πολιτικά αιτήματός μας» καταλήγει ο κ. Χατζής.

«Στο πλαίσιο αυτό ζητούμε τη συνεργασία όλων των Ελλήνων, Ελληνίδων και Φιλελλήνων ανά τον κόσμο. Κρατούμε ανοιχτή τη συγκέντρωση υπογραφών τόσο online όσο και offline με ειδικές φόρμες συλλογής υπογραφών».

Οι ενδιαφερόμενοι να υπογράψουν μπορούν να επισκέπτονται τον ακόλουθο σύνδεσμο: The F.Y.R.O.M. is not Macedonia; U.S. restore the truth!

 

ΠΗΓΗ: tribune.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read previous post:
Η Καρδίτσα υποδέχθηκε την Τιμία Κάρα του Αγίου Τρύφωνος

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος κ. Τιμόθεος, την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2016, υποδέχθηκε την Τιμία Κάρα του Αγίου και ενδόξου μεγαλομάρτυρος...

Close