Οργή από το Πεντάγωνο: Ωμή και κυνική η απόφαση του τουρκικού δικαστηρίου

Ως ωμή και κυνική ερμηνεύεται η απόφαση της Τουρκικής δικαιοσύνης να απορρίψει την ένσταση από το 1ου Ειρηνοδικείο της Αδριανούπολης, από υψηλόβαθμες πηγές του Ελληνικού Πενταγώνου.

Παρότι ήδη από εχθές ο πήχης των προσδοκιών τοποθετείτο χαμηλά, αναφορικά με την σημερινή διαδικασία, ωστόσο δεν μπορούσε να παραγνωριστεί το γεγονός ότι σήμερα όπως τόνιζαν οι ίδιες πηγές ενημέρωσης, δεν τηρήθηκαν ούτε τα στοιχειώδη, νομικά προσχήματα. Κι αυτό γιατί όπως σημείωναν ο χρόνος εξέτασης των νομικών επιχειρημάτων της υπεράσπισης των δυο στρατιωτικών, ήταν εξαιρετικά βραχύς, όπως επιεικώς τον χαρακτήριζαν.

Θύμιζαν δε ότι οι διατάξεις της τουρκικής νομοθεσίας δίνουν περιθώριο μιας εβδομάδας στα δικαστήρια προκειμένου να αποφανθούν σε αντίστοιχες υπόθεσεις. Οι ίδιες πηγές ενημέρωσης απέρριπταν την ερμηνεία που ήθελε να αξιολογείται ως θετικό το γεγονός ότι δεν εξαντλήθηκε η σχετική χρονική διορία και έτσι δεν θα επιταθει η αγωνία των οικογενειών. Ανέφεραν μάλιστα την συγκυρία που ελήφθη αυτή, δηλαδή μια ημέρα μετά τις δηλώσεις Ερντογάν.

Όπως συμπέραιναν χωρίς διάθεση να προσδώσουν δραματικούς τόνους σε μια διαδικασία που ούτως ή άλλως δεν ήταν πολλά υποσχόμενη είναι σαφές ότι η σημερινή απόφαση είχε πολιτικό κέλυφος και ευθυγραμμίζεται πλήρως με τη χθεσινή δημόσια τοποθέτηση του Σουλτάνου. Σε κάθε περίπτωση κομβικό για το ελληνικό πεντάγωνο θεωρείται το περιεχόμενο του κατηγορητηρίου. Αύριο πάντως οι δικηγόροι ενδέχεται να λάβουν γνώση του κατηγορητηρίου καθώς δεν αποκλείεται να έχουν συνάντηση με τον Γενικό Εισαγγελέα.

πηγη

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read previous post:
Δύο παλικάρια στα χαλάσματα εκκλησίας στο Deir Ezzor υψώνουν και πάλι τον Σταυρό

Εκεί που υπάρχουν όντως Χριστιανοί

Close