Οργανώστε με τον καλύτερο τρόπο την ντουλάπα σας !

 Οργανώστε με τον καλύτερο τρόπο την ντουλάπα σας !

Οι ρυθμοί της καθημερινότητας όλων μας, αυξάνονται ολοένα και περισσότερο. Συνεπώς

και το άγχος. Γεγονός που μας περιορίζει στο να απολαμβάνουμε, τις μικρές χαρές της ζωής. Όλοι ξέρουμε πόσο σημαντικό είναι να έχουμε ένα καθαρό και συνάμα οργανωμένο σπίτι. Πέρα από το ότι μας φτιάχνει τη διάθεση, μας ελαχιστοποιεί το περιττό άγχος και διευκολύνει τη μέρα μας να κυλήσει πιο ευχάριστα.

 

Ξεκινήστε λοιπόν από τη ντουλάπα σας! Δεν πρέπει να ξεχνάτε τα εξής:

  1. Ανάλογα την εποχή του χρόνου, φροντίστε να έχετε τα κατάλληλα ρούχα και παπούτσια. Μην τα στοιβάζετε όλα μαζί, χειμωνιάτικα και καλοκαιρινά. Να τα εναλλάσσετε, φυλώντας τα προηγούμενα σε ειδικές θήκες ρούχων, αφού έχετε πρωτίστως πάρει τις διαστάσεις την ντουλάπας σας, ώστε να χωρέσουν. Μην ξεχνάτε, τα ειδικά φάρμακα για τους σκόρους.
  2. Επειδή συνηθίζεται να αγοράζουμε κάθε χρόνο ρούχα και παπούτσια, φροντίστε να έχετε ξεκαθαρίσει τι επιθυμείτε να κρατήσετε κάθε φορά, ώστε να μη συμπιέζεται το ένα, με το άλλο. Έτσι ανανεώνεστε και πιο συχνά!
  3. Στις κούτες των παπουτσιών σας, βάλτε ταμπελίτσες. Θα σας διευκολύνει και δεν θα χρειαστεί κάθε φορά να ανοίγεται όλα τα κουτιά για να δείτε τι έχουν.
  4. Επιλέξτε τις κατάλληλες κρεμάστρες, ανάλογα με τα ρούχα σας. Υφασμάτινες κρεμάστρες για τα ευαίσθητα ρούχα, πλαστικές για τα πουκάμισα, ξύλινες για τα κοστούμια, αφού διατηρούν το σχήμα τους καλύτερα, με αυτό τον τρόπο. Αποφύγετε τυχόν συρμάτινες κρεμάστρες, καθώς φθείρουν το ρούχο.
  5. Για παλτά, τα σακάκια ή οτιδήποτε πιο επίσημο έχετε, επιλέξτε ειδικές θήκες ανάλογα το είδος, αποφεύγοντας τις πλαστικές θήκες, τύπου καθαριστηρίου που ελκύουν τις χημικές ουσίες στη ντουλάπα σας.
  6. Ξεχωρίστε τα ρούχα σας ανάλογα με το χρώμα και το είδος. Καλό θα ήταν, όσα είναι ογκώδη να τα φυλάξετε σε ειδικές θήκες.
  7. Τα είδη που χρησιμοποιείτε πιο συχνά, τοποθετήστε σε σημείο του ύψους του ματιού σας, ώστε να μην καθυστερείτε όταν τα θέλετε άμεσα.
  8. Όσο για τα παπούτσια, στα οποία κάνετε συχνή χρήση, μπορείτε να τοποθετήσετε μια παπουτσοθήκη στο χωλ του σπιτιού σας, για να έχετε άμεση πρόσβαση σε αυτά.
  9. Ξέρω! Δεν είναι εφικτό να έχουν όλοι μεγάλες και ευρύχωρες ντουλάπες. Χρησιμοποιώντας όμως τις κατάλληλες θήκες, οργανώνοντας σωστά την ντουλάπα σας και χρησιμοποιώντας με σωστό τρόπο τους αποθηκευτικούς χώρους του σπιτιού σας, δεν θα αντιμετωπίσετε κανένα πρόβλημα.

 

Οργανώστε με τον καλύτερο τρόπο την ντουλάπα σας ! 

 Όταν ξεκινάς να βάζεις σε τάξη τα απλά, μετά τα πιο σύνθετα μοιάζουν παιχνίδι. Καλή αρχήηηηη!!!

Χριστίνα Τριποδιανάκη,Greekpress.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read previous post:
Πρώτο στην αγορά smartphone το Android
Πρώτο στην αγορά smartphone το Android

Στην κορυφή της λίστας των έξυπνων κινητών τηλεφώνων είναι το λειτουργικό σύστημα Android της Google, έχοντας μερίδιο 81,5% παγκοσμίως το...

Close