Ο Άγιος Ευμένιος Σαριδάκης, ο Νέος Άγιος της Εκκλησίας που εορτάζει σήμερα

Η Εθιά Ηρακλείου που ελάχιστοι γνώριζαν ότι υπάρχει, γίνεται ξακουστή από σήμερα στην Ορθοδοξία  από το τέκνο της, Άγιο Ευμένιο τον Νέο.
Εδώ στην Εθιά Ηρακλείου γεννήθηκε, εδώ πέρασε το μαρτύριο των 9 χρόνων από τα ακάθαρτα πνεύματα .Εδώ δίδαξε την  αγάπη και πηγαία πίστη στον Τριαδικό Θεό.

 

Εδώ είναι που όσοι προσέρχονται στον τάφο του βλέπουν το θαύμα της ζωής τους, όπως δήλωσε  μια γριούλα που τον έζησε, την σταύρωνε και ένιωθε χορτασμένη, καθώς ήταν σε κατάσταση πείνας τότε η περιοχή.

 

 

«Ήμουνα από φτωχή πολύτεκνη οικογένεια, τα σπίτια μας με τον γέροντα Ευμένιο ήταν σε απόσταση αναπνοής, ο Άγιος με σπούδασε κατά το ημιση» , ο Αρεοπαγίτης κ. Μανώλης Καλεντάκης, ένα πολύ σεβαστό και αγαπητό πρόσωπο για τον Άγιο Ευμένιο, όπως μου είπαν συγχωριανοί του.

Να σημειώσουμε πως Τελέστηκε Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία συλλειτουργούντων των Μητροπολιτών, Πέτρας Γερασίμου, Γορτύνη Μακαρίου και του Επισκόπου Ρεθύμνης παρουσία του περιφερειάρχη Κρήτης, του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, βουλευτών και Αρχών του τόπου.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Αφήστε μια απάντηση

Read previous post:
Καλαμάτα : Aπότμημα Τιμίου Ξύλου και Λείψανα των Αγ. Κων/νου και Ελένης

Με λαμπρότητα και κατάνυξη η πόλη της Καλαμάτας

Close