Ο άξονας Τουρκίας-Πακιστάν απειλεί και την Ελλάδα

Πόλεμος δια αντιπροσώπων (Proxy war) και στη Μεσόγειο
Κοινές επιχειρήσεις πολέμου δια αντιπροσώπων (Proxy war) και στη Μεσόγειο αλλά και αλλού, αποφάσισαν Τούρκοι και Πακιστανοί με την συνεργασία του τουρκικού μισθοφορικού στρατού με το όνομα SADAT και της πακιστανικής υπηρεσίας πληροφοριών, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες των ινδικών μυστικών υπηρεσιών.

Οι αξιωματικοί του Πακιστανικού Στρατού και οι πράκτορες της πακιστανικής υπηρεσίας πληροφοριών ISI έχουν επιταχύνει τις συναντήσεις τους με τον “σκοτεινό” επικεφαλής της ιδιωτικής μισθοφορικής εταιρείας Tanriverdi για να ενισχύσουν τη συνεργασία Τουρκίας-Πακιστάν σε αυτές τις περιοχές.

Οι ειδικοί στο Ν. Δελχί υποστηρίζουν ότι το Πακιστάν κατέχοντας μια μεγάλη εμπειρία σε αυτό το είδος πολέμου το οποίο υλοποιεί εδώ και πολλά χρόνια σε επιχειρήσεις σε Αφγανιστάν και Κασμίρ, θα βοηθήσει την Τουρκία να αναπτύξει την ικανότητά της σε αυτό το συγκεκριμένο είδος πολέμου σε διάφορες περιοχές, μέσα σε αυτές και τη Μεσόγειο όπως όλα δείχνουν.

Στο πρόσφατο ταξίδι του Πακιστανού Α/ΓΕΑ, αρχηγού της πολεμικής αεροπορίας Πτεράρχου Μουτζαχάντ Ανουράν Χαν εκτός όλων των άλλων είχαμε και τη συνάντηση του με τον Αντνάν Τανριβέρντι, στενό και έμπιστο σύμβουλο του Προέδρου Ερντογάν, για αυτόν ακριβώς τον λόγο.

Ο Πακιστανός ανώτατος αξιωματικός συζήτησε επίσης στρατηγικές, για την «υποστήριξη» του τουρκικού στρατηγικού Κέντρου Ερευνών (ASSAM) και της SADAT για κοινές επιχειρήσεις Τούρκων και Πακιστανών.

Δημοσιογραφικές πηγές της Ινδίας αναφέρουν ότι ένας σημαντικός στόχος πίσω από το ταξίδι του Πακιστανού Α/ΓΕΑ, ήταν ο σχεδιασμός και ο συντονισμός μιας κοινής στρατηγικής μεταξύ Τουρκίας και Πακιστάν για τη δημιουργία υβριδικών επιχειρήσεων σε δύο μέτωπα, ενός πολέμου δια αντιπροσώπων δηλαδή, με εκμετάλλευση των ισλαμιστών τρομοκρατών, αναπτύσσοντας τους ως μισθοφόρους σε διάφορα μέρη του κόσμου.

Από την πλευρά του Πακιστάν, τις επιχειρήσεις θα συντονίζει η υπηρεσία πληροφοριών, ενώ ο Adnan Tanriverdi θα συντονίζει την όλη επιχείρηση για την Άγκυρα.

Σύμφωνα με αναφορές των τουρκικών μέσων μαζικής ενημέρωσης, ο Πακιστανός πτέραρχος Μουτζαχίντ Ανουάρ επανέλαβε τη δέσμευσή του για ασφάλεια και «εκπαίδευση» αξιοποιώντας τα αντίστοιχα δυνατά σημεία κάθε πλευράς.

Η Τουρκία προσπαθεί να παίξει τον ρόλο της μεγάλης περιφερειακής δύναμης, της χώρας που έχει άποψη για τα πάντα στην περιοχή και ειδικά για όλα τα εδάφη που ανήκαν κάποτε στην Οθωμανική Αυτοκρατορία.

Στην προσπάθεια της αυτή, η Άγκυρα πιθανότατα θα θελήσει να δημιουργήσει προβλήματα σε Ελλάδα και Κύπρο με αυτού του τύπου τις επιχειρήσεις, πράγμα για το οποίο μας έχει προειδοποιήσει και ο Αιγύπτιος πρόεδρος Αλ Σίσι, με τη χώρα του να είναι υποψήφια να βιώσει ξανά τέτοιου τύπου καταστάσεις λόγω της μουσουλμανικής αδελφότητας.

Πολλοί ειδικοί αμυντικοί αναλυτές και δημοσιογραφικές πηγές, αναφέρουν ότι οι συνεχόμενες τουρκικές προκλήσεις κατά της Ελλάδας στην Ανατολική Μεσόγειο θα μετεξελιχθούν πιθανότατα σε έναν ιδιότυπο πόλεμο δια αντιπροσώπων (Proxy War), με επίκεντρο πιθανότατα να “πειστεί” η ελληνική πλευρά για τις τουρκικές αξιώσεις, κάτι που δεν υλοποιείται μέχρι τώρα και αυτό είναι το “δύσκολο” για την Άγκυρα.

Η σημερινή αντιπαράθεση είναι μια διμερής διαμάχη που μετατρέπεται σε περιφερειακή κρίση, αναφέρουν ξένοι ειδικοί αναλυτές.

Οι ίδιοι θεωρούν ότι από το 2013, Ελλάδα και Τουρκία βρίσκονται σε μια ευρύτερη σύγκρουση που απειλεί να μετατρέψει άμεσα όλες τις παλιές διαφορές τους σε μια πηγή αστάθειας σε ολόκληρη την ΝΑ Ευρώπη και την Α. Μεσόγειο.

Η βασική αιτία αυτής της κρίσης είναι η δεκαετής ρήξη μεταξύ της Δύσης και του Ερντογάν, ο οποίος έχει μία ατζέντα που προκαλεί εντάσεις σε ΗΠΑ, Γαλλία, Ισραήλ και πολλά αραβικά κράτη.

Η αδιαφορία του Ερντογάν για τη διεθνή νομιμότητα συνεχίζει ουσιαστικά μια προσέγγιση που ξεκίνησε πριν από δεκαετίες από τους κοσμικούς προκατόχους του.

Γεωπολιτικοί εμπειρογνώμονες και Τούρκοι αντιφρονούντες, έχουν τονίσει πολλές φορές ότι ο Ερντογάν αναπτύσσει μισθοφόρους σε όλο τον κόσμο μέσω της SADAT, μόνο που τώρα θα εμπλακούν και Πακιστανοί και αυτό μας λέει πολλά.

Η ουσία όμως παραμένει και μας λέει ότι Τούρκοι και Πακιστανοί θα συνεργαστούν σε δύο μέτωπα (Κασμίρ-Α. Μεσόγειο) για να προκαλέσουν αναταραχή και μεγάλα προβλήματα και για αυτό οφείλουμε και θα είμαστε έτοιμοι για όλα τα ενδεχόμενα

p.f

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read previous post:
Νέας Ιωνίας Γαβριήλ: Οι Τρεις Ιεράρχες επιθυμούσαν τους χριστιανούς με κριτική σκέψη

«Σήμερα, που στη χώρα μας

Close