Ο Έντι Ράμα το παίζει «σκληρός» και λέει στην Ελλάδα ότι δεν θα είναι «υπάκουος»

«Οι γείτονές μας είχαν μάθει, εδώ στα Τίρανα, με υπάκουους συνομιλητές, όμως εμείς δεν έχουμε την πρόθεση να παραμείνουμε σιωπηλοί» δήλωσε ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα, αναφερόμενο σε επαναπομείναντα ζητήματα στις σχέσεις με την Ελλάδα, που πρέπει να ξεπεραστούν.

Όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΑΜΠΕ στα Τίρανα, κατά τη διάρκεια της πρώτης συνεδρίασης της Αλβανικής Διασποράς στα Τίρανα, ο Ράμα τόνισε πως οι σχέσεις με την Ελλάδα είναι μεγάλης στρατηγικής σημασίας και γι’ αυτό παραμένει σταθερή γραμμή της εξωτερικής μας πολιτικής, η στρατηγική εταιρική σχέση με την Ελλάδα.

Πρόσθεσε όμως ότι από την άλλη, είναι εξίσου αλήθεια ότι αυτές οι σχέσεις χρειάζονται σήμερα να περάσουν σε ένα άλλο επίπεδο, ξεπερνώντας κάποια εναπομείναντα ζητήματα.

Όπως ανέφερε, έχουμε δημιουργήσει μια ειδική ομάδα, μαζί με την ελληνική πλευρά για να καθίσουμε στο τραπέζι και να συζητήσουμε ανοιχτά με εποικοδομητικό πνεύμα και να δούμε το μέλλον, με βάση τα ευρωπαϊκά πρότυπα και τις αρχές.

Έχει ξεκινήσει μια κοινή προσπάθεια, καθόλου εύκολη, αλλά ελπίζουμε ότι θα ολοκληρωθεί. Μπορούμε να ξεπεράσουμε αυτά τα εμπόδια που δεν είναι προς όφελος αυτής της στρατηγικής σχέσης γειτονίας, που έχουμε με την Ελλάδα. Όμως δεν έχουμε καμία πρόθεση να παραμείνουμε σιωπηλοί και να υποκρινόμαστε ότι δεν καταλαβαίνουμε, συνέχισε και πρόσθεσε:

Για μεγάλο χρονικό διάστημα οι γείτονές μας είχαν μάθει, εδώ στα Τίρανα, με υπάκουους συνομιλητές που έκαναν πως δεν καταλάβαιναν και για θέματα που δεν μπορεί να αγνοηθούν και για τα οποία δεν μπορούμε να κάνουμε πως δεν υπάρχουν.

ΠΗΓΗ: tribune.gr

 

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read previous post:
Τραμπ: Θα εργαστούμε μαζί και θα ξαναχτίσουμε το έθνος μαςΤραμπ: Θα εργαστούμε μαζί και θα ξαναχτίσουμε το έθνος μας
Γιατί δεξιά κι αριστερά την «πέφτουν» στον Τραμπ – Τι φοβούνται!

Οι ελίτ της ευρωπαϊκής Δύσης δεν έκρυψαν τη δυσθυμία τους, για να μην πούμε την οργή τους, εναντίον του Τραμπ.

Close