Ο Αγ.Σεραφείμ της Βίριτσας,ο μεθυσμένος και τα 1000 ρούβλια

 

Χιλιάδες των προσκυνητών

και των δυστυχισμένων κάθε είδους που επισκέπτονταν το εξομολογητήριο ή το κελλί του αγίου Σεραφείμ,
ακόμη και όταν ήταν κατάκοιτος από διάφορες ασθένειες ή διωκόμενος από το σοβιετικό καθεστώς, τον μετέτρεψαν σε «δεξαμενή όπου συγκεντρώνονταν όλες οι θλίψεις του λαού».

Κάποτε κάποιοι προσκυνητές, εκεί στη Βίριτσα όπου ζούσε ο Αγ. Σεραφείμ , του έφεραν δώρο 1000 ρούβλια (ρωσικά χρήματα, ως γνωστόν). Ο άγιος τούς είπε: «Δε μου χρειάζονται χρήματα. Όταν λοιπόν θα φεύγετε, δώστε τα στον πρώτο άνθρωπο που θα δείτε μπαίνοντας στο σταθμό του τρένου».

Όταν αργότερα πήγαν στο σταθμό, ο πρώτος άνθρωπος που είδαν ήταν ένας μεθυσμένος. Σκέφτηκαν: «Μα σ’ αυτόν να τα δώσουμε; Να πάει να τα πιει;». Όμως, από υπακοή στο Γέροντα, τον σταμάτησαν και του τα έδωσαν.
Ο άνθρωπος …ξεμέθυσε αμέσως. Και τους είπε: «Είμαι ταμίας σε μια δημόσια υπηρεσία. Στο ταμείο μου βρέθηκε έλλειμμα 1000 ρούβλια! Είναι αδύνατον να το καλύψω – και τώρα πήγαινα να κρεμαστώ, γιατί τρέμω τι θα γίνει αν ανακαλυφθεί. Γι’ αυτό μέθυσα, για να βρω το θάρρος ν’ αυτοκτονήσω».
Έτσι ο άγιος με το διορατικό χάρισμά του έσωσε από την αυτοκτονία έναν άγνωστό του άνθρωπο.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read previous post:
Η Μετάνοια και η σημασία αυτής, την Μ.Σαρακοστή
Σαρακοστή: Ποιος είναι ο σκοπός της;

Πότε ξεκινά και πότε τελειώνει η Σαρακοστή του Πάσχα; Γιατί ονομάζεται Σαρακοστή ή Τεσσαρακοστή; Τι επιτρέπεται να φάμε στην Σαρακοστή...

Close