Ο Αρχιεπίσκοπος στη Μονή του Αγίου Παϊσίου

«Έρχομαι με συγκίνηση και συντριβή καρδιάς».

Αυτά ήταν τα πρώτα λόγια του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου φθανοντας στο Ιερό Ησυχαστήριο Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου στη Σουρωτή Θεσσαλονίκης.

Τον Μακαριώτατο, ο οποίος συνοδεύεται στο προσκύνημα αυτό απο τον Πρωτοσύγκελλο της Αρχιεπισκοπής Αρχιμ. Συμεών Βολιώτη, υποδέχθηκε ο οικείος Ποιμενάρχης, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κασσανδρείας Νικόδημος και οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Σύρου Δωρόθεος και Μεσσηνίας Χρυσόστομος. Τον Μακαριώτατο προσφώνησε η Καθηγουμένη της Μονής γερόντισσα Φιλοθέη, η οποια αναφέρθηκε με ιδιαίτερη συγκίνηση στο κορυφαίο γεγονός της επίσκεψης του Μακαριωτάτου στη Μονή. Προσέφερε δε στον Μακαριώτατο ως ενθύμιο μια φορητή εικόνα του Οσίου Παϊσίου του Αγιορείτου.

Ο Μακαριώτατος στην αντιφώνηση του τόνισε οτι «σε έναν κόσμο κουρασμένο τα μοναστήρια ειναι πνεύμονες της Εκκλησίας» και πως «το προσκύνημα του αυτό έχει και έναν χαρακτήρα ανταπόδοσης και ευχαριστίας» καθώς όπως τόνισε «ο Όσιος Παΐσιος έπαιξε ρόλο στη ζωή μου και στην πορεία μου». Στη συνέχεια ο Μακαριώτατος αναφέρθηκε με συγκίνηση στο πρόσωπο του Οσίου Παϊσίου. Ακολούθως, ο Μακαριώτατος και η συνοδεία του μετέβησαν και προσεκύνησαν τον τάφο του Οσίου γέροντος Παϊσίου.

Στις 8 το βραδυ θα ξεκινήσει μεγάλη ιερά Αγρυπνία στην οποία θα προεξάρχει ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος και η οποία αναμένεται να τελειώσει γύρω στις 4 το πρωί.
Να σημειωθεί οτι ήδη έχουν συγκεντρωθεί εκατοντάδες προσκυνητές στην Μονή, ο αριθμός των οποίων αναμένεται να κορυφωθεί αργά τη νύχτα.

epic-7-2016-arxiepiskopos-sourwti-ypodoxh1.jpg
epic-7-2016-arxiepiskopos-sourwti-ypodoxh3.jpg
epic-7-2016-arxiepiskopos-sourwti-ypodoxh4.jpg
epic-7-2016-arxiepiskopos-sourwti-ypodoxh6.jpg
epic-7-2016-arxiepiskopos-sourwti-ypodoxh7.jpg
epic-7-2016-arxiepiskopos-sourwti-ypodoxh8.jpg
epic-7-2016-arxiepiskopos-sourwti-ypodoxh9.jpg
epic-7-2016-arxiepiskopos-sourwti-ypodoxh10.jpg
epic-7-2016-arxiepiskopos-sourwti-ypodoxh11.jpg
epic-7-2016-arxiepiskopos-sourwti-ypodoxh13.jpg
epic-7-2016-arxiepiskopos-sourwti-ypodoxh14.jpg
epic-7-2016-arxiepiskopos-sourwti-ypodoxh15.jpg
epic-7-2016-arxiepiskopos-sourwti-ypodoxh16.jpg

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read previous post:
Άγιον Όρος : Κελλιά και Σκήτες δεν μνημονεύουν τον Βαρθολομαίο
Αγιορείτες Πατέρες με επιστολή προς την Ιερά Κοινότητα διακόπτουν το μνημόσυνο του Βαρθαλομαίου

Η Ιερά κοινότητα καλείται να πάρει ιστορικές αποφάσεις για το αν πρέπει ή όχι να διακοπεί το μνημόσυνο του Οικουμενικού...

Close