Ο Αρχιραβίνος της Ρωσίας «πιέζει» τον Πούτιν για το διεθνές διαθρησκειακό φόρουμ στην Μόσχα

Ο Αρχιραβίνος της Ρωσίας Μπερέλ Λαζάρ σε συνάντηση που ζήτησε ο ίδιος από τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν του μίλησε αιτούμενος «θερμά» για την ιδέα της σύγκλησης διεθνούς διαθρησκειακού φόρουμ στην Μόσχα.
Ο Εβραίος ραβίνος είναι επικεφαλής όλων των εβραϊκών κοινοτήτων της Ρωσίας.

Ο ίδιος άνθρωπος τον Οκτώβριο κατά τη διάρκεια συνάντησης με τον Πατριάρχη πασών των Ρωσιών κκ. Κύριλλο, «πίεσε» και πάλι για την σύγκλιση ενός διεθνούς διαθρησκειακού φόρουν στη Ρωσία, από ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ και ΟΛΟΥΣ τους πνευματικούς ηγέτες των μεγάλων θρησκειών διαφορετικών ηπείρων.

Πρόκειται για επίμονη κλήση του Αρχιραβίνου της Ρωσίας στην ρωσική ηγεσία για μια πανθρησκειακού τύπου σύνοδο με άγνωστη ατζέντα , αιτήματα και κυρίως σκοπό η οποία προφανώς αποτελεί μια άκρως επικίνδυνη πράξη ειδικά αυτήν την δεδομένη χρονική στιγμή.

«Είχαμε συζητήσει με τον πατριάρχη, για τη σύγκληση ενός διεθνούς διαθρησκειακού φόρουμ, επειδή η εμπειρία της Ρωσίας στις σχέσεις μεταξύ των θρησκειών είναι μοναδική», δήλωσε ο Λαζάρ.

Κατά τη διάρκεια συνάντησης με τον Πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας έλαβε μέρος και ο επικεφαλής των Εβραίων της FJC Beard.

Ο Λαζάρ μίλησε επίσης το συνέδριο των Ραβίνων της Ευρώπης στην Μόσχα. Πρόκειται για ένα μεγάλης κλίμακας συνέδριο, το οποίο συγκέντρωσε περίπου 500 συμμετέχοντες, και πραγματοποιήθηκε στη Μόσχα τον Αύγουστο.
«Οι ραβίνοι έχουν δει τι συμβαίνει: τι είδους σχέση, τι είδους ατμόσφαιρα, πόσο σίγουροι, πόσο άνετοι αισθάνονται οι Εβραίοι . Αυτό στην Ευρώπη, δυστυχώς, έχει παρέλθει ανεπιστρεπτί, και δεν γνωρίζουμε καν τι θα φέρει το αύριο. πρέπει να τους δείξουμε την εμπειρία μας, νομίζω, συμπεριλαμβανομένου του γεγονότος ότι είμαστε πραγματικά σε συνθήκες ειρήνης, φιλίας, κατανόησης, και είναι σημαντικό ότι όλος ο κόσμος να το δει αυτό και να το αναπτύξουμε περαιτέρω», πρόσθεσε ο ίδιος.

Ο Αρχιραβίνος της Ρωσίας, δήλωσε ότι «η Ρωσία σήμερα έχει γίνει ένας τόπος όπου πραγματικά εκτιμάται το έργο των θρησκευτικών κοινοτήτων και υπάρχει σαφέστατη πρόοδο και αποτέλεσμα αυτού του έργου». Ευχαρίστησε επίσης τον Πούτιν για την αξιολόγηση του έργου του.

Εκτιμάται ότι ο Ρώσος πρόεδρος δεν θα δώσει τελικά την άδεια του για ένα τέτοιου τύπου συνέδριο όλων των θρησκειών στην Ρωσία , όσο και αγαθές προθέσεις και να υπάρχουν. Ο κύριος λόγος είναι ότι θα ήταν μια προώθηση της νεοταξίτικης πανθρησκείας σε ρωσικό έδαφος αποστέλλοντας αντιφατικά μνήματα σε όλον το κόσμο.

Η ορθοδοξία προωθεί πάντοτε την ειρήνη και την συμφιλίωση και την αγάπη όλων των ανθρώπων της γης , όχι όμως με «πρόβατα ντυμένα με την προβιά λύκου»

vimaorthodoxias

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read previous post:
Προορισμός Κοζάνη:”Ι.Ναός Αγ.Νικολάου το μεταβυζαντινό μνημείο της πόλης.”

  Ένα στολίδι μεταβυζαντινό ο Ι.Μητροπολιτικός Ναός του Αγ.Νικολάου στην πόλη της Κοζάνης.

Close