Ο Αχρίδος Ιωάννης απειλείται από τους Σκοπιανούς με νέα φυλάκιση

Ο Αρχιεπίσκοπος Αχρίδας και Μητροπολίτης Σκοπίων Ιωάννης (Γιοβάν) θα μπορούσε για όγδοη φορά να καταλήξει στη φυλακή για την υπόθεση τη λεγόμενη «των σχισματικών» όπως αναφέρει η Ορθόδοξη Αρχιεπισκοπή Αχρίδας, λόγω του ότι το Ανώτατο Δικαστήριο πιθανότατα έκανε λάθος στους υπολογισμούς κατά τη λήψη της τελικής απόφασης για την καταδίκη του.

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, το δικαστήριο των καταδίκασε σε φυλάκιση 2 ετών και 6 μηνών, ενώ αποφυλακίσθηκε όταν συμπλήρωσε τα δύο χρόνια και δύο μήνες, άρα, υπολείπονται άλλοι τέσσερις μήνες!

Ωστόσο, ο δικηγόρος του Αρχιεπίσκοπου Ιωάννη, δήλωσε ότι ο πελάτης του θα μπορούσε θεωρητικά να κλεισθεί και πάλι στη φυλακή, αλλά όπως ο ίδιος λέει, είναι πρακτικά και νομικά αδύνατο.
Ο δημοσιογράφος Ζόραν Βογιαρόφσκι χαρακτήρισε τη δίκη του Αρχιεπισκόπου Γιοβάν Βρανισκόφσκι ότι ήταν παράλογη γιατί όπως λέει, οι κατηγορίες περί «ξεπλύματος χρήματος είναι ανύπαρκτες με ανύπαρκτα χρήματα». Ο κατατρεγμός του είχε καθαρά πολιτικά κίνητρα από το καθεστώς του Νίκολα Γκρούεφσκι.

vimaorthodoxias

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read previous post:
Άγιος Νεκτάριος
Άγιος Νεκτάριος: Όλα νικιούνται,τίποτα να μην σε κάνει να απελπίζεσαι

Ο δρόμος που οδηγεί στην τελειότητα είναι μακρύς. Εύχεστε στο Θεό να σας δυναμώνει.

Close