Ο εορτασμός των Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης στην Καστοριά

Μέσα στο λαμπροφόρο κλίμα της Αναστάσεως, εορτάστηκε η ιερά μνήμη των Αγίων Νεομαρτύρων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Καστοριάς (παρεκκλήσιο του οποίου τιμάται στο όνομα των νεοφανών αυτών Αγίων ), αλλά και τιμήθηκε η Παναγία η Πορταΐτισσα (εικόνα της οποίας φυλάσσεται στον ως άνω Ιερό Ναό).

Με το πέρας της Αρχιερατικής θείας Λειτουργίας όπου λειτούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστορίας κ.Σεραφείμ, έγινε η λιτάνευση των ιερών εικόνων της Παναγίας και των Αγίων Νεομαρτύρων. Στον θείο λόγο που κήρυξε ο Σεβασμιώτατος, αναφέρθηκε στο γεγονός της αγιότητας και στην φανέρωσή της στον κόσμο. Ιδιαίτερη μνεία έγινε στο σεβασμό που πρέπει να δείχνουμε στην ιερότητα όλων των εκκλησιαστικών αντικειμένων ακόμα και των θεωρουμένων ως ευτελέστερων, απλών λίθων.

Τέλος, στην είσοδο του Ιερού Επισκοπείου όπου κατέληξε η Ιερά Λιτανεία, τελέσθηκε ο καθιερωμένος αγιασμός, και αμέσως μετά κλήρος και λαός είχαν την ευκαιρία να ασπασθούν πολλά Ιερά Λείψανα αλλά και Ιερές Εικόνες.

πηγη

Για φωτογραφικό υλικό πατήστε εδώ.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read previous post:
Ο Εσπερινός της Αγάπης στην Καρδίτσα

Το εσπέρας της Κυριακής του Πάσχα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Τιμόθεος

Close