Ο Ερντογάν θάβει και τις τελευταίες πιθανότητες της Τουρκίας για ένταξη στην Ε.Ε

Ο Τούρκος Πρόεδρος Ρ,Ερντογάν ως γνωστόν εκβιάζει την Ευρωπαϊκή Ένωση, κινδυνεύοντας να οδηγήσει την χώρα του στην καταστροφή, τονίζει ο πρόεδρος του Κέντρου αναλύσεων Μέσης Ανατολής και του ιστορικού και Αραβολόγου Daniel Pipes στην εφημερίδα The Washington Times.

Πολλοί πρόσφυγες από τη Συρία θέλουν να ξεφύγουν προς τα βόρεια της Ευρώπης, δίνοντας την δυνατότητα χρήσεως από τον Ερντογάν ενός πολύ «εύχρηστου εργαλείου» για να εκβιάσει την Ευρωπαϊκή Ένωση, τόνισε ο εμπειρογνώμονας.

Σύμφωνα με τον τουρκικό σχέδιο, η Ευρώπη θα πρέπει γενναιόδωρα να πληρώσει την Τουρκία και να επιτρέψει σε 80 εκατομμύρια Τούρκους πολίτες να ταξιδεύουν στην Ευρώπη χωρίς βίζα, διαφορετικά η Άγκυρα δεν θα μειώσει τις ροές των προσφύγων και η ευρωπαϊκή ήπειρος θα πλημμυρίσει από ακόμα περισσότερους πρόσφυγες , όχι μόνο από την Συρία, αλλά από ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, αναφέρει το δημοσίευμα.
« Οι Ευρωπαίοι κάτω από την επιρροή της Γερμανίδας Καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ έκαναν παραχωρήσεις, αλλά το σχέδιο του Ερντογάν θα μπορούσε να πλήξει και την ίδια την Τουρκία μακροπρόθεσμα», είπε ο Αμερικανός ιστορικός.

«Θα μπορούσε να είναι μια πύρρειος νίκη. Διότι οι Ευρωπαίοι προσποιούνται ότι δεν είναι εκβιασμός και πρέπει να γιορτάσουν μια συμφωνία με την Τουρκία με σφιγμένα δόντια, ενώ ο Ερντογάν έχει δημιουργήσει μια ατμόσφαιρα στα πρόθυρα «εμπλοκής», η οποία ακυρώνει τελείως το όποιο ευρωπαϊκό μέλλον της Τουρκίας, αν δεν θάβει εντελώς τις όποιες πιθανότητες ένταξης στην ΕΕ », γράφει ο Daniel Pipes.

Επιπλέον, το παιχνίδι του Ερντογάν οδήγησε σε μια βαθιά αλλαγή στην αντίληψη της ευρωπαϊκής κρίσης μετανάστευσης. Αυτό φαίνεται και από τα απογοητευτικά αποτελέσματα των περιφερειακών εκλογών στην Γερμανία , όπου καταδικάστηκε η πολιτική της Γερμανίδας Καγκελαρίου που ήταν ο κύριος υποστηρικτής ενός σχεδίου «ανοικτών θυρών» που δίχασε την κοινωνία στην χώρα της αλλά και ολόκληρη την Ευρώπη.

Αντιμέτωποι όμως με τα προβλήματα της μετανάστευσης είναι και στην ίδια την Τουρκία λόγω της αντίδρασης του κόσμου στην μεγάλη εισροή προσφύγων από τη Συρία.

Ο τοπικός πληθυσμός υποδέχθηκε σχεδόν με ενθουσιασμό την εμφάνιση των προσφύγων αρχικά , αλλά μετά από δύο χρόνια η Τουρκία είναι έτοιμη με κοινωνική έκρηξη, σύμφωνα με Αμερικανούς αναλυτές .

Η ουσία είναι ότι Ερντογάν οδηγεί τους Τούρκους στον απόλυτο όλεθρο .

pentapostagma.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read previous post:
Μεγάλη Τεσσαρακοστή, το στάδιο των Αρετών
Μεγάλη Τεσσαρακοστή, το στάδιο των Αρετών

Σκεφτήκαμε ποτέ με ποιό τρόπο αλλά και με ποιές προυποθέσεις θα μπορούσαμε να βιώνουμε κάθε χρόνο τέτοιες μέρες το πραγματικό...

Close