Ο ηγέτης των Γκρίζων Λύκων απείλησε με επίθεση την Ελλάδα – «Οι Οινούσσες είναι υπό ελληνική κατοχή»

Ο ακροδεξιός ηγέτης των Τούρκων Γκρίζων Λύκων, Ντεβλέτ Μπαχτσελί, εξαπέλυσε απειλές κατά της Ελλάδας.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα του εθνικιστικού κόμματος, MHP, ο Μπαχτσελί σχολιάζοντας τα όσα διαδραματίζονται τις τελευταίες μέρες στο Αιγαίο, είπε:

«Ο νέος αρχηγός ΓΕΣ της Ελλάδας πήγε σε ένα από τα νησιά που είναι υπό κατάληψη στις Οινούσσες. Αυτός ο σάπιος αρχηγός πόζαρε εκεί μαζί με τους Έλληνες στρατιώτες.

»Πήγε να αναπνεύσει στα νησιά που βρίσκονται υπό κατοχή ο πρόσφατα διορισμένος αρχηγός του στρατού ξηράς της Ελλάδας.

»O Έλληνας υπουργός Εξωτερικών απειλεί. Η Ελλάδα πολιόρκησε με εχθρότητα τα νησιά και τις βραχονησίδες που δεν κατέκτησε στους Βαλκανικούς πολέμους και που δεν της δόθηκαν στην Λωζάνη.

»Πρέπει χωρίς όρους να δοθεί τέλος σε αυτή την κατοχή. Πρέπει να υπάρχει συμπεριφορά με βάση τους διεθνείς κανόνες».

Απευθύνοντας όμως τις απειλές και κατά των Ελλήνων, ανέφερε χαρακτηριστικά πως «αν θέλουν να ξαναπέσουν στη θάλασσα, εάν τραβάει η ψυχή τους να κυνηγηθούν, καλώς να ορίσουν, ο τουρκικός στρατός είναι έτοιμος.

»Κάποιοι να εξηγήσουν στην ελληνική κυβέρνηση τι έγινε το 1921 και 1922.

»Αν δεν υπάρχει κανείς να τους εξηγήσει, εμείς μπορούμε να έρθουμε σαν σφαίρα στο Αιγαίο και να τους διδάξουμε πάλι την ιστορία.

»Μην ζορίζεστε και μην ενθουσιάζεστε χωρίς λόγο. Ο ελληνικός λαός, που δεν υπολογίζει το δίκαιο του γείτονα, να σταματήσει να αποθρασύνεται».

Οι Οινούσσες απελευθερώθηκαν από την οθωμανική κατοχή στις 20 Νοεμβρίου 1912. 105 χρόνια μετά οι παρανοϊκοί της Άγκυρας «θυμήθηκαν» ότι είναι δικές τους.

Στις άλλες απειλές, ότι έχουν στρατό ικανό, παρακολουθούμε καθημερινά τις «επιτυχίες» του στη Συρία. Ας βρουν πρώτα πιλότους να πετάξουν τα αεροπλάνα τους και ύστερα να παριστάνουν τα «παλικάρια».

tribune.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read previous post:
teth
Η μεγάλη ανατροπή έχει συντελεστεί – Πανικός στην Άγκυρα

Η κατάσταση στη Συρία έχει αρχίσει να ξεκαθαρίζει σε σχέση με το ρόλο που επιδιώκει να παίξει η Τουρκία, δηλαδή να...

Close