Ο Ιερώνυμος καλεί Βαρθολομαίο – Στις 23 Μαΐου η συνάντηση Κορυφής!

Του Γιώργου Θεοχάρη

Επαναπροσέγγιση με το Οικουμενικό Πατριαρχείο επιδιώκει η Αθήνα μετά τις διαταραγμένες σχέσεις των Προκαθημένων της και το βαρύ κλίμα που είχε διαμορφωθεί ύστερα και από τις συγκρούσεις των δυο πλευρών για το περίφημο Κτήμα Προμπονά, τις αξιώσεις για τις νέες Χώρες κι άλλα φλέγοντα ζητήματα με αποτέλεσμα ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος να αρνηθεί δεχθεί την επίσκεψη του Πατριάρχη στην Αρχιεπισκοπή τον Οκτώβριο του 2018.

Ο κ. Ιερώνυμος είχε προφασισθεί τότε τη συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας και με κληρικό υπάλληλο της Αρχιεπισκοπής διεμήνυσε στον Πατριάρχη να μην τον επισκεφθεί.

Τα χαμόγελα σήμερα έλαμψαν στο Φανάρι ανάμεσα στον Πατριάρχη Βαρθολομαίο και στον Πρωτοσύγκελο της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, Επίσκοπο Θεσπιών, κ. Συμεών ο οποίος μεταβίβασε την πρόσκληση του Προκαθημένου της Ελλαδικής Εκκλησίας στον κ. Βαρθολομαίο να επισκεφθεί την Ελλάδα στις 23 Μαϊου.

Σε ανακοινωθέν το Φανάρι υπογραμμίζει:

Ο Επίσκοπος Θεσπιών έγινε δεκτός από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, στον οποίο επέδωσε πρόσκληση του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου να επισκεφθεί την Ελλάδα και να προστεί, στις 23 Μαΐου, της τελετής των εγκαινίων του Κέντρου Γεροντολογίας και Προνοιακής Υποστηρίξεως «Άγιος Πορφύριος», στο Δήλεσι Βοιωτίας, παρουσία του Εξοχ.Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, Καθ.Προκοπίου Παυλοπούλου.

Ο Παναγιώτατος απεδέχθη την ευγενική αυτή πρόσκληση και ζήτησε από τον Επίσκοπο Θεσπιών να μεταφέρει τις εγκάρδιες ευχές του στον Μακαριώτατο ενόψει του εορτασμού του Αγίου Πάσχα.

Ακολούθως ο Επίσκοπος Θεσπιών παρακάθησε στην Πατριαρχική τράπεζα.

Φωτογραφίες: Νίκος Μαγγίνας / Οικουμενικό Πατριαρχείο

Επεξεργασία

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Αφήστε μια απάντηση

Read previous post:
Έπεσε κεραυνός στην Ακρόπολη, τραυμάτισε τέσσερα άτομα! – Πρωτοφανές περιστατικό

Ένα απίστευτο περιστατικό έγινε πριν από λίγο στην Ακρόπολη.

Close