Ο καθηγητής γεωπολιτικής Γ. Φίλης προειδοποιεί: Ιστορικό λάθος μια συμφωνία τώρα με τα Σκόπια…

Δεν υπάρχει κανένας λόγος η ελληνική κυβέρνηση να δείχνει τέτοια σπουδή για συμφωνία τώρα με την ΠΓΔΜ, η οποία είναι η μόνη που θα έπρεπε να επείγεται για λύση. Πολύ περισσότερο που η συμφωνία περιγράφεται ως εκχώρηση στοιχείων της ελληνικότητας της Μακεδονίας, λέει ο καθηγητής γεωπολιτικής στη Σχολή Εθνικής Άμυνας, Γιώργος Φίλης, στον 98.4 .

Κατά τον καθηγητή γεωπολιτικής Γιώργο Φίλη, η ηγεσία των Σκοπίων με την αδιαλλαξία των τελευταίων ημερών, σώζει για την ώρα τα προσχήματα, της ανεξήγητης όπως είπε σπουδής της ελληνικής κυβέρνησης , για μια συμφωνία που επί της ουσίας δεν θα είναι ένας έντιμος συμβιβασμός, αλλά μια ουσιαστική υποχώρηση ακόμη και από την εθνική γραμμή του 2008 στο Βουκουρέστι, παρότι όπως είπε ο ίδιος οι μέχρι σήμερα χειρισμοί όλων των κυβερνήσεων δεν ήταν οι κατάλληλοι, εντούτοις η γεωπολιτική αναβάθμιση της Ελλάδας σήμερα, κανονικά της επιτρέπει να μην βιάζεται για μια συμφωνία τώρα με την ΠΓΔΜ.

ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ

πηγη

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read previous post:
Εορτή της εκ Σερβίων Αγίας Θεοδώρας την Κυριακή 10 Ιουνίου

Ανακοινώνεται ότι την Κυριακή 10 Ιουνίου 2018 εορτάζεται η ανακομιδή των λειψάνων της Αγίας Θεοδώρας, της καταγόμενης από τα Σέρβια...

Close