Ο Καταδρομέας Επίτιμος Α/ΓΕΣ Στρατηγός Τσέλιος ξεσπά: Δεν ανέχομαι την απαξίωση του Έλληνα Μαχητή!

Στη Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών βρέθηκε σήμερα ο Επίτιμος Α/ΓΕΣ για την Τελετή της Παραλαβής -Παράδοσης της Διοικήσεως της Σχολής και ρωτήσαμε για την Σημερινή Κατάσταση του Στρατεύματος και των Εθνικών Θεμάτων !

Ανησυχώ αλλά δεν φοβάμαι απάντησε με στόμφο ο Στρατηγός που έδειξε οτι είναι πάντα έτοιμος αν η Πατρίδα χρειαστεί …Όσο για την Κατάσταση που επικρατεί στον Έβρο και τα νησιά μας παρέπεμψε σε παλαιότερη συνέντευξη που μας είχε παραχωρήσει!!

Την αναδημοσιεύομαι

Χαράματα Επίτιμο; .Α/ΓΕΣ ο Στρατηγός Τσέλιος ανηφόριζε πεζός τους Βράχους των Μετεώρων και είναι γνωστό σε όσους τον ξέρουν ότι ο Αρχηγός ήταν και είναι πάντα κοντά στο Θεό!

Οι προσπάθειες που κάναμε να καταφέρουμε να του αποσπάσουμε κάποιες από τις σκέψεις του και τις μνήμες του δέκα μήνες μετά την αποστρατεία του και μετά την σοβαρή περιπέτεια της υγείας του τελικά απέδωσαν αν και ο Στρατηγός δεν είναι από τους ανθρώπους που αγαπά την δημοσιότητα !

Πόσο σοβαρή ήταν η περιπέτεια της υγείας σας τον ρωτήσαμε !

Ο πληγωμένος Καταδρομέας παραμένει πάντα Καταδρομέας ήταν η κοφτή απάντηση του χωρίς να αφήνει περιθώρια για παρερμηνείες !

The Valley Of Fog – (Meteora, Greece)Η συζήτηση όπως ήταν φυσικό επεκτάθηκε στις Τουρκικές προκλήσεις που δέχεται την χρονική περίοδο ο Ελληνισμός και κυρίως στο κεφάλαιο Έβρος και Καστελόριζο ! Ο Καταδρομέας με το γνωστό ύφος του, την κοφτερή φωνή του και με τα βλέμμα του πάντα ίσιο δήλωσε απλά ορθά και κοφτά !

Ο Έβρος είναι «ΑΠΟΡΘΗΤΟΣ» ξεχάστε την προπαγάνδα των Τούρκων και την ηττοπάθεια κάποιων …Και δεν ξέρω αν κάποιοι » εσκεμμένα » οδηγούν τον λαό μας σε λάθος συμπεράσματα .

Στον Έβρο έχουμε σοβαρά πλεονεκτήματα και τον ξέρουν και οι Τούρκοι ,έχουμε το πλεονέκτημα του Εδάφους, του Ποταμού ,τα ναρκοπέδια και κυρίως των Μαχητών μας και δεν αναφέρομε μόνο στους Στρατιώτες μας ,στον Έβρο από τον Εθνοφύλακα μέχρι τον ψαρά είναι μαχητές και όποιος τολμήσει να περάσει το Ποτάμι …ο Έβρος θα κοκκινίσει !

Μα Στρατηγέ οι Τούρκοι έχουν απέναντι Άρματα ετοιμάζουν Γέφυρες κάνουν ασκήσεις με Βάρκες εφόδου και το μηχανικό τους κάνει καθημερινά ασκήσεις διελεύσεως Ποταμού !W2YWuKn

Όλα αυτά είναι για τα πανηγύρια και το ξέρουν και οι ίδιοι ,τα Άρματα θα κολλήσουν στη λάσπη και οι βάρκες με τους εφοδεύοντες Καταδρομείς θα πλέουν για το «ΔΕΛΤΑ του ΠΟΤΑΜΟΥ » ακυβέρνητα .

Οι Μαχητές μας και το σχέδιο επιτήρησης του Ποταμού δεν θα αφήσουν τίποτα στην τύχη του και δεν θέλω να αναφερθώ στο πυροβολικό που οι βολές του θα αλλάξουν την κοίτη και το «Ρου του Ποταμού !»Greece Financial Crisis Defence

Αν κάποιοι ξεφύγουν και βγούνε στην από εδώ όχθη έχουμε τους «Κυνηγούς των Αρμάτων ετοιμοπόλεμους » και δεν θέλω να επεκταθώ περισσότερο …Αυτό που σας δηλώνω και θέλω να το καταλάβετε είναι ότι ο Έβρος δεν πέφτει που να τον χτυπήσει Υπερδύναμη ,είναι «ΑΠΟΡΘΗΤΟΣ»!

Με το χώμα που βγάλαμε από την Τάφρο του Έβρου κάναμε τις λεγόμενες Τούμπες ( οκτώ μέτρα ύψος και έξοδα μηδέν ) όπου τα Ελληνικά Χάμερ με τα Κορνέτ θα χτυπάνε τα Τουρκικά Άρματα σαν παπιά !

Αρχηγέ αν ο Έβρος δεν «πέφτει «όπως μας λέτε και δεν έχουμε λόγο να αμφισβητήσουμε τα λόγια του τ.Α/ΓΕΣ γιατί σχεδιάσατε και εκτελέσατε την ΆΣΚΗΣΗ ΝΥΧΤΕΡΙΝΗ ΑΣΤΡΑΠΗ » αμέσως μετά την Διακλαδική Άσκηση ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2013 » με πραγματικά πυρά και μάλιστα την νύχτα ;

Οι Τούρκοι αφού θα σπάσουν τα μούτρα τους στο Έβρο θα προσπαθήσουν να μας κάνουν «Υπερκέραση των Ελληνικών Δυνάμεων» και ο στόχος θα είναι κάποιοι νησί του Βορείου Αιγαίου .

Την «ΝΥΧΤΕΡΙΝΗ ΑΣΤΡΑΠΗ» που την εισηγήθηκα στο ΓΕΕΘΑ και έγινε αμέσως δεκτή από το Α/ΓΕΕΘΑ και τον ΥΕΘΑ , είναι μια καθαρά Επιθετική ΆΣΚΗΣΗ των Δυνάμεων του Έβρου …

ΔΕΝ δεν θα αμυνόμαστε συνεχώς, αλλά θα περάσουμε και στην Αντεπίθεση μέσα στο Τουρκικό Έδαφος και εδώ έχουμε σοβαρό πλεονέκτημα εδάφους !

Gr5lEOHΤα συμπεράσματα που βγάλαμε από την Άσκηση «ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ 2013 » (σχεδιάστηκε και εκτελέστηκε στη νήσο Σαμοθράκη ως απόκρουση προγεφυρώματος σε στεριά και θάλασσα που εκδηλώθηκε ταυτόχρονα με αεροπόβαση )…

Μάς δίνουν το δικαίωμα ότι μπορούμε όχι απλώς να αμυνθούμε, αλλά και να εξαλείψουμε οποιαδήποτε επιθετική ενέργεια στο νησί και εδώ θέλω να σταθώ στην Παλαιική Άμυνα των Κατοίκων του νησιού που προσήλθαν μαζικά να καταταγούν !download

Εξάλλου όσοι παρακολούθησαν τις Ασκήσεις θα είδαν από πρώτο χέρι ότι και τα δικά μας κανόνια του Πυροβολικού ,τα πυροβόλα των Αρμάτων ,τα Αντιαεροπορικά μας και τα Αντιαρματικά μας δεν στέλνουν «Τριαντάφυλλα και Γαρίφαλα» ,Αλλά ξερνούν Φωτιά και Ατσάλι ,σκορπίζοντας το Θάνατο !

Υπάρχει κάτι στη Θράκη που δεν έχουμε δώσει την δέουσα Σημασία και δεν μιλάω μόνο από Στρατιωτικής πλευράς !

Στην υπόλοιπη Θράκη εκτός του Έβρου χρειάζεται μεγάλη Προσοχή ,λόγω της έντονης και ύπουλης δράσης του Τούρκικου Προξενείου !

Για αυτό το πολύ σοβαρό θέμα έχουν μιλήσει οι πρώην Α/ΓΕΣ κ. Ζαζιάς και πολύ περισσότερο ο Στρατηγός Φραγκούλης Φράγκος που γνωρίζει πολύ καλά το θέμα και επιτέλους η Ελληνική Πολιτεία μπορεί να το λύσει με 4,5 σοβαρές κινήσεις !

Δεν είναι δυνατόν μην γίνονται απλά πράγματα ,να σας πω μόνο ένα παράδειγμα ο τ.Α/ΓΕΣ Στρατηγός Φράγκος φρόντισε ο ίδιος να τοποθετήσει αναμεταδότες ώστε να μπορούν οι Μουσουλμάνοι Έλληνες Πολίτες να βλέπουν στην Ορεινή Θράκη και αυτοί τα κανάλια της Ελληνικής Τηλεόρασης !

IMG_1403Κατά καιρούς έχουμε διαβάσει πολλά και ίσως άσχετους με το Στρατό να κάνουν λόγο ότι οι Τούρκοι έχουν καλούς Αξιωματικούς που έχουν Στρατηγική εν αντιθέσει με τους Έλληνες Αξιωματικούς που κάποιοι ίσως να θέλουν τους Απαξιώσουν !

Δεν ανέχομαι την απαξίωση του Έλληνα Αξιωματικού , του Έλληνα Μαχητή αλλά και ούτε γενικά του Έλληνα Πολίτη !

ΟΙ Έλληνες έχουν Αρετή και κατά τον Αντισθένην » Αναφαίρετον όπλον η Αρετή » και οι Έλληνες Στρατιωτικοί Μόνιμοι και Έφεδροι έχουν Αρετές και μπροστά στον κίνδυνο για την Πατρίδα και την Θρησκεία μας έχουν Πίστη και το έχουμε διαπιστώσει στις καθημερινές Ασκήσεις και Βολές ,τις Πολεμικές δραστηριότητες στα νησιά ,αλλά και στις πρόσφατες Ελληνο- Τουρκικές Κρίσεις !

Όσο για το ερώτημα σας για τους Έλληνες Αξιωματικούς είμαστε τουλάχιστον τυχεροί που σήμερα Άπαντες οι Στρατιωτικοί Διοικητές από τον Ορμένιο μέχρι και την Στρογγύλη είναι » ΕΞΑΙΡΕΤΟΙ «!

Πιστεύουν στην Αποστολή τους ,γνωρίζουν την Περιοχή σαν την παλάμη τους ,έχουν κάνει δεκάδες ασκήσεις αποκρούσεως και έχουν μεταδώσει την πίστη τους στους Μαχητές και στους Κατοίκους !

¨Έχουμε ξεκινήσει μαζί και συνεχίζουν με τον νυν Α/ΓΕΣ την οχύρωση των θέσεων δίνοντας βάση στην (ΕΠΙΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ) …

Πρέπει να επιβιώσουμε τις πρώτες ώρες των Επιχειρήσεων που θα είμαστε κυριολεκτικά μόνοι μας μετά θα τους …Λιανίσουμε !

Καθημερινά Αρχηγέ αντιμετωπίζουμε τις Τουρκικές Προκλήσεις σε Αιγαίο και νησιά …Ποια είναι η τοποθέτησή σας ;

Η κατάληψη μιας νήσου ή ειδικά μιας ¨μικρονήσου» δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση (για τα μεγάλα νησιά το αποκλείω παντελώς ) , ο Αγώνας στα νησιά για τον επιτιθέμενο έχει πολλές ιδιαιτερότητες και δεν υπάρχει σύγκριση με το ανεπτυγμένο έδαφος ,δεν μπορείς π.χ να αντιμετωπίσεις ή να υπολογίσεις την αντίδραση των Εφέδρων Καταδρομών που με μηχανές εντούρο ,οχήματα 4χ4 και ιδιωτικά Σκάφη που τρέχουν σαν τον διάβολο πάνω σε αφηνιασμένα κύματα , γνωρίζοντας όλες τις απόκρημνες ακτές στα νησιά μας ,υπάρχουν τέτοιοι Έφεδροι και δεν σας κρύβω και Ομάδες Καταδρομών, αλλά και πολιτών που θα δώσουν ένα αγώνα όχι να πετύχει μια Στρατιωτική Επιχείρηση ,αλλά για να παραμείνουν Ζωντανοί αυτοί καιν οι Οικογένειές τους και τέτοιοι Μαχητές δεν αντιμετωπίζονται που να έχεις τον ποιο σύγχρονο Στρατό !turkarmy

Τι να πρέπει να προσέξει ένας Στρατιωτικός Διοικητής και τι μέτρα πρέπει να πάρει ειδικά σε μια μικρή νήσο που αναφέρατε;

Πρέπει να ληφθούν μέτρα επιτήρησης των ακτών και να οργανώσουμε θέσεις μάχης που να μην είναι εύκολες σε παρατήρηση απο αέρα και το κυριότερο να γνωρίζουν όλοι την αποστολή τους που θα πρέπει να είναι απλή και κατανοητή ,δεν σχεδιάζουμε εμείς τις επιχειρήσεις αλλά εκτελούμε και σαν Καταδρομέας θα πω και κάτι άλλο ,αυτοσχεδιάζουμε σύμφωνα με τις συνθήκες που θα επικρατήσουν στην Περιοχή των Επιχειρήσεων .

Αλλά από προσωπική πείρα θα σας πω ότι ο Στρατός μας ήταν και είναι και Λειτουργικός ,Παραγωγικός και κυρίως Αποτελεσματικός !
Τι θα θέλατε να «συμβουλέψατε κατά κάποιο» τους Επικεφαλής των νησιών μας ;

Γνωρίζουν όλοι Άριστα τι ακριβώς πρέπει να να κάνουν …Εγώ απλώς θα ήθελα περισσότερη και καλύτερη συνεργασία με το Πολεμικό Ναυτικό και την Πολεμική Αεροπορία ,,θα ήθελα αυτό που λένε άμεση Συνεργασία !

Θα ήθελα τα Πολεμικά μας πλοία να είναι κοντά μας σε ορμητήρια των νησιών όπου δεν μπορούν ούτε να ανιχνευθούν αλλά ούτε και και να στοχοποιηθούν και να τους έχουμε όποτε και όταν χρειαστούμε άμεσα δίπλα μας !

Η τοποθέτηση των Κανονιών και των Οπλικών συστημάτων των Πολεμικών μας Σκαφών σε Οχήματα όπως έγινε με τους » ΕΧΟSET» να επεκταθεί παντού (Κανόνια από πλοία που αποσύρονται είναι βούτυρο στο ψωμί για τα νησιά μας ,παρακολούθησα την τοποθέτηση και τις βολές των Α/Α όπλων σε ελαφρά Τεθωρακισμένα στα νησιά μας και το προσυπογράφω …

Αρχηγέ Αποστρατευτήκατε μόλις ένα χρόνο μετά την τοποθέτηση σας ώς Επικεφαλής του Στρατεύματος …Πιστεύετε ότι πρέπει να γίνουμε τόσο συχνά οι Αλλαγές των Αρχηγών ;

Να ξεκαθαρίσω κάτι δεν αισθάνομαι καμιά απολύτως πικρία για την αντικατάσταση μου στο Γενικό Επιτελείου Στρατού και διατηρώ Άριστες Σχέσεις και με τον νυν Αρχηγό και με τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ αλλά και με την τότε Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου !

Με αξίωσε ο Θεός και με τίμησε η Πατρίδα που με εμπιστεύτηκε την Αρχηγία του Στρατεύματος για ένα χρόνο ,άλλοι εξίσου ισάξιοι συμμαθητές μου δεν είχαν αυτήν την ευκαιρία ,ξεκίνησα από ένα μικρό χωριό των Τρικάλων και έφτασα να γίνω Αρχηγός του Τιμημένου Στρατού της Ελλάδος ,αισθάνομαι και είμαι πλήρης !

Όσο για την θητεία των Αρχηγών πρέπει να αφήνεται στους Αρχηγούς ικανός χρόνος να ολοκληρώσουν το έργο τους και να υπάρχει συνέχεια !

Για τον Α/ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Κωσταράκο ; συν εργαστήκατε μαζί του ,τι πιστεύεται για το έργο του;

Ο Στρατηγός Κωσταράκος είναι ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ που βλέπει μακριά και που είχα πλήρη συνεργασίας όπως και με τους άλλους Αρχηγούς, το ότι εκλέχθηκε στην Ε.Ε είναι τιμή για την Πατρίδα και τον Στρατό μας !

Είχαμε πάντα μια συνεργασία άψογη και δέχθηκε όλες τις εισηγήσεις που του πρότεινα …Με βοήθησε και τον πιστεύω ότι τον βοήθησα ,του εύχομαι καλή επιτυχία και καλή συνέχεια στην Ε.Ε !

Σχόλιο : Αυτός είναι ο τ.Α/ΓΕΣ Στρατηγός Τσέλιος ,Απλός ,Ανθρώπινος και όπως όλα δείχνουν έτοιμος ανά πάσα στιγμή να βρεθεί στα οχυρωματικά έργα του Έβρου και στα «μικρονήσια» του Αιγαίου χωρίς να του έχει αφήσει κάτι η πρόσφατη περιπέτεια της υγείας του !

Έδειξε τον δρόμο που πρέπει να ακολουθήσουμε στην Θράκη και να εκμεταλλευτούμε τους Έλληνες Μαχητές που δεν τους «Ξεχωρίζει σε Εφέδρους ή Μονίμους !»

Είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε ότι για το προσωπικό έδωσε τα πάντα αν και ίδιος χαμηλών τόνων ,μετριόφρων δεν ανέφερε ποτέ ότι χορήγησε από τον προϋπολογισμό του ΓΕΣ εκτός έδρας στους Μαχητές του ¨Εβρου και των νησιών ,αλλά και ολοκλήρου του Στρατεύματος το Δεκέμβριο του 2013 δίνοντας την ευκαιρία στο Στρατιωτικό προσωπικό να γυρίσει σπίτι του και στα παιδιά του με τα ψώνια των Χριστουγέννων στην τσάντα του !401067

Πάντα ήταν δίπλα μας λένε οι Μαχητές που τον γνώριζαν καλύτερα από τον καθένα ….Οι Αρματιστές του Έβρου γνωρίζουν ποιος έφερε τα βλήματα και εξοπλίστηκαν επιτέλους τα Άρματα μας …

Αλλά όλα αυτά θα πούμε σε μια άλλη ανάρτηση μας σεβόμενοι την επιθυμία του Αρχηγού !

O Αρχηγός μας αποχαιρέτησε αφού πρώτα άναψε ένα κερί στη Παναγιά της Φανερωμένη και χάθηκε στη βραδινή Ομίχλη τραβώντας πεζός το δρόμο για το σπίτι του !

Το παρακολούθησα μέχρι που χάθηκε στη στροφή και δεν ξέρω αν πρόλαβα να του πω ένα μεγάλο ευχαριστώ μεταφέροντας τις ευχές για γρήγορη ανάρρωση των Συντρόφων του στις Καταδρομές ,που ο Αρχηγός παραμένει πάντα ενεργός ,αλλά και των απλών Μαχητών και των Κατοίκων του Έβρου που τον υπεραγαπούν !

veteranos.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read previous post:
Μ. Κοζάνης Παύλος: «Ο κ. Φίλης και οι ομοϊδεάτες του να μην τα βάζουν με τον Χριστό» (ΒΙΝΤΕΟ)
Κοζάνης Παύλος: «Γιατί είμαστε πάντοτε δοτικοί; Τρίζουν τα κόκκαλα των ηρώων μας» (ΒΙΝΤΕΟ)

Λόγια γεμάτα αγάπη για την πατρίδα αλλά και με παράπονο για τη στάση των Ελλήνων πολιτικών από τον Μητροπολίτη Κοζάνης...

Close