Ο Κωνσταντίνος Αργυρός και το Άγιον Όρος

Ο Κωνσταντίνος Αργυρός σε πρόσφατη συνέντευξή του αναφέρθηκε στη σχέση του με τον Θεό και τον εθελοντισμό ενώ αποκάλυψε την άγνωστη ιστορία που κρύβεται πίσω από την επιτυχία του τραγουδιού του «παιδί γενναίο».

Ισχύει ότι πηγαίνεις τακτικά στο Άγιο Όρος;

«Πιστεύω πολύ στον Θεό. Είναι μια δύναμη που την αντλώ από εκεί. Είχα φίλους και πνευματικούς στο Άγιο Όρος. Μου αρέσει, γιατί καθαρίζει το μυαλό σου. Είσαι σε ένα χώρο που υπάρχει ένας κριτής. Ο κάθε άνθρωπος έχει τα δικά του όρια, αλλά όταν ξεπεράσουμε το βαθμό σεβασμού του εαυτού μας, πρέπει να μπαίνουμε στη θέση μας και να κάνουμε αυτοκριτική. Και να προσγειωνόμαστε. Εγώ βρίσκω τον εαυτό μου κάθε μέρα, δεν είναι ότι πρέπει να πάω στο Άγιο Όρος, αλλά εκεί βρίσκεις τη δύναμη και όταν έχω πράγματα στο μυαλό μου και θέλω να καθαρίσω, πάω εκεί και έρχομαι στα ίσα μου.» εξομολογήθηκε ο τραγουδιστής στο People.

Ξέρω ότι ασχολείσαι με τον εθελοντισμό και έξω από τα φώτα της δημοσιότητας. Για παράδειγμα, είχες πάει στο Ογκολογικό Νοσοκομείο για να δώσεις δώρα σε μικρά παιδιά.

«Μου αρέσει να βοηθάω και πιστεύω πως, αν κάνει κάποιος την αρχή, θα ακολουθήσουν κι άλλοι. Δεν υπάρχει καλύτερο συναίσθημα από το να δώσεις χαμόγελο και αισιοδοξία σε κάποιον που το έχει πραγματικά ανάγκη και μπορείς να του κάνεις καλό. Έχω ένα φίλο από τη Λευκάδα, τον Φώτη. Είναι 15 χρόνων και, ενώ έπασχε από την ασθένεια αυτή, τώρα είναι καλά. Γίναμε κολλητοί και μπορώ να σου πω ότι είναι πολύτιμος άνθρωπος για μένα.»

Ξέρω ακόμα ότι και κάποια κομμάτια σου είναι βιωματικά.

«Ναι, γιατί το κάθε τραγούδι δεν είναι μόνο η ψυχοθεραπεία των άλλων, είναι και η δική μου. Από το καινούριο μου άλμπουμ, Όσα Νιώθω, το «Αποχωρείς» είναι βιωματικό. Το «Τα κατάφερες», που έχει ηπειρώτικη μουσική, μου θυμίζει τη γιαγιά μου, που ήταν από το Μεσολόγγι και είχε ηπειρώτικες αναφορές. Θυμάμαι που μας μαγείρευε και μας τραγουδούσε. Είχε υπέροχη φωνή… Όπως και το «παιδί γενναίο» είναι βιωματικό. Είχα περάσει μια ιστορία με μια κοπέλα εκείνη την περίοδο και όλα μου τα συναισθήματα ήταν σε υπερθετικό βαθμό. Είχα μιλήσει με τον Γιώργο Θεοφάνους, του είχα πει την ιστορία μου και μια εβδομάδα μετά μου έφερε αυτό το κομμάτι.»

Η κοπέλα για την οποία γράφτηκε το τραγούδι ξέρει ότι την αφορά;

«Όχι, και δεν χρειάζεται. Τα τραγούδια μιλάνε από μόνα τους.»

ΠΗΓΗ: zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read previous post:
Ελικόπτερο Απάτσι κατέπεσε στη Β. Ελλάδα
Ελικόπτερο Απάτσι κατέπεσε στη Β. Ελλάδα

Σύμφωνα με πληροφορίες οι δύο χειριστές είναι σώοι και μεταφέρονται στο 424 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης (ΓΣΝΘ) για την παροχή...

Close