Ο Λαοδικείας Θεοδώρητος νέος εκπρόσωπος του Φαναρίου στην Αθήνα

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Λαοδικείας κ.κ Θεοδώρητος είναι ο νέος εκπρόσωπος του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Αθήνα. Αυτό απεφάσισε η Αγία και Ιερά Σύνοδος του Φαναρίου, ως νέο εκπρόσωπο του Πατριαρχικού Γραφείου στην Αθήνα, μετά την παραίτηση του Μητροπολίτη Αδριανουπόλεως κ. Αμφιλόχιου κατά την συνεδρίαση της η οποία ολοκληρώθηκε σήμερα.
Αναλυτικά το ανακοινωθέν:

Συνήλθεν, υπό την προεδρίαν της Α. Θ. Παναγιότητος, η Αγία και Ιερά Σύνοδος εις τας τακτικάς αυτής συνεδρίας μεταξύ 10ης και 11ης τ.μ. Φεβρουαρίου 2022.

Κατά τας συνεδρίας ταύτας, εθεωρήθησαν άπαντα τα εν τη ημερησία διατάξει αναγεγραμμένα θέματα, εφ’ ων και ελήφθησαν αι προσήκουσαι αποφάσεις.

Κατόπιν αιτήματος του Σεβ. Μητροπολίτου Μπουένος Άιρες κ. Ιωσήφ και ευμενεί εισηγήσει της Α.Θ.Παναγιότητος, η Αγία και Ιερά Σύνοδος εξέλεξε παμψηφεί τον Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτην κ. Γρηγόριον Τσουτσούλην υπό τον ψιλόν τίτλον Αβύδου, Επίσκοπον βοηθόν παρ’ αυτώ.

Εξ άλλου, μετά την παραίτησιν του Σεβ. Μητροπολίτου Αδριανουπόλεως κ. Αμφιλοχίου, η Αγία και Ιερά Σύνοδος διώρισεν εις την θέσιν του Διευθυντού του εν Αθήναις Γραφείου Εκπροσωπήσεως του Οικουμενικού Πατριαρχείου τον Σεβ. Μητροπολίτην Λαοδικείας κ. Θεοδώρητον.

Εν τέλει της τελευταίας συνεδρίας, αντηλλάγησαν μεταξύ του Σεβ. Μητροπολίτου Γέροντος Χαλκηδόνος κ. Εμμανουήλ, εκ μέρους των αποχωρούντων μελών της Αγίας και Ιεράς Συνόδου, και της Α. Θ. Παναγιότητος προσφωνήσεις και αντιφωνήσεις επί τη λήξει της παρούσης συνοδικής περιόδου.

Μετά το πέρας των συνοδικών εργασιών ηκολούθησαν εν τω Πανσέπτω Πατριαρχικώ Ναώ αι τελεταί Αγιοκατατάξεως των νέων Ιερομαρτύρων Οικουμενικών Πατριαρχών Κυρίλλου Α’ (του Λουκάρεως) και Κυρίλλου ΣΤ’, υπογραφεισών εν τω οικείω Κώδικι των Πατριαρχικών και Συνοδικών Πράξεων υπό τε της Α. Θ. Παναγιότητος και υπό των Σεβ. αγίων Συνοδικών Παρέδρων.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Αφήστε μια απάντηση

Read previous post:
Μπάιντεν: «Οι αμερικανοί να φύγουν τώρα από την Ουκρανία!

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν

Close