Ο Μητροπολίτης Κίτρους στη Μονή Χιλανδαρίου

Οπως αναφέρει η ανακοίνωση της Μητροπόλεως, τον Σεβασμιώτατο και τη συνοδεία του υποδέχθηκαν εγκάρδια ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής, Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης κ. Μεθόδιος και Πατέρες της Ιεράς Μονής, οι οποίοι τοποθέτησαν το αντίγραφο δίπλα στην πρωτότυπη εικόνα, που βρίσκεται εντός του Καθολικού.

Την επομένη, Παρασκευή 4 Αυγούστου, τελέστηκε Αρχιερατική Θ. Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου κ. Γεωργίου, μέσα σε κλίμα κατάνυξης και με την παρουσία πολλών προσκυνητών, κυρίως Σέρβων.

Την Κυριακή 13 Αυγούστου η εικόνα θα τοποθετηθεί μόνιμα στον Ιερό Ναό Αγίας Φωτεινής Παραλίας Κατερίνης όπου παραθερίζουν πολλοί Ορθόδοξοι τουρίστες από Βαλκανικές χώρες, ιδιαίτερα από τη Σερβία. Άλλωστε, καθ’ όλη τη θερινή περίοδο, στον παραπάνω Ιερό Ναό, οι καθημερινές ακολουθίες και η Θ. Λειτουργία τελούνται στη σλαβονική-σερβική γλώσσα, προς εξυπηρέτηση χιλιάδων παραθεριστών. Όλοι αυτοί θα έχουν πλέον τη δυνατότητα να προσκυνούν ένα πιστό αντίγραφο της εφέστιας εικόνας του Σερβικού λαού, όπως θεωρείται η Παναγία Τριχερούσα.

     

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read previous post:
Θρησκευτικά
H θρησκειοποίηση του Χριστιανισμού στο ελληνικό σχολείο

Το νεότευκτο αυτό θεολογικό μόρφωμα αποξενώνει τους ορθόδοξους μαθητές

Close