Ο Μητροπολίτης Ταμασού στο πλευρό πενήντα πέντε παιδιών από την Ουκρανία

Στην Κύπρο έφθασαν πενήντα πέντε παιδιά από την Ουκρανία, τα οποία διαμένουν σε κέντρα φιλοξενίας στην Πολωνία.

Τα παιδιά βρίσκονται υπό την επίβλεψη της Ιεράς Μητρόπολης Ταμασού και Ορεινής και καθ’ όλη τη διάρκεια της παραμονής τους στην Κύπρο θα συνοδεύονται από τον Μητροπολίτη Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐα.

 

Η ομάδα των παιδιών και εφήβων θα παραμείνουν στο νησί για δεκαπέντε ημέρες και θα παρακολουθήσουν ειδικό πρόγραμμα ψυχικής στήριξης. Την μεταφορά και την διαμονή των παιδιών στηρίζει η Μητρόπολη Ταμασού και Ορεινής αλλά και το υφυπουργείο Τουρισμού της Κύπρου, το οποίο τους παραχώρησε δωρεάν διαμονή σε ξενοδοχείο της Αγίας Νάπας.

 

Κατά την παραμονή τους, θα επισκεφθούν αξιοθέατα της Κύπρου ενώ στο πρόγραμμά τους περιλαμβάνονται επισκέψεις σε χώρους ψυχαγωγίας και παιδικά φεστιβάλ. Παράλληλα, η πρώτη κυρία της Κυπριακής Δημοκρατίας, Άντρη Αναστασιάδη, θα τους παραθέσει δείπνο στο Προεδρικό Μέγαρο. Την παραμονή τους στηρίζουν επίσης το υπουργείο Εσωτερικών, ενώ το υφυπουργείο Πρόνοιας θα παρέχει ποικιλόμορφη στήριξη και ψυχαγωγία στα παιδιά.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του γραφείου Τύπου της ΙΜ Ταμασού και Ορεινής, ειδικοί ψυχολόγοι της οικογενειακής στήριξης του ΚΕΝΘΕΑ, του οποίου προεδρεύει ο Μητροπολίτης Ταμασού, θα στηρίξουν συμβουλευτικά και ψυχοθεραπευτικά την όλη αποστολή των παιδιών.

 

Την Τετάρτη, 25 Μαΐου 2022, θα ολοκληρωθεί η φιλοξενία τους στην Κύπρο, ενώ θα επιστρέψουν στην Πολωνία και θα παραμείνουν εκεί μέχρι να μπορέσουν να μεταβούν και πάλι στην πατρίδα τους.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Αφήστε μια απάντηση

Read previous post:
Άγιος Παΐσιος - Μαζί με την διάλυση των Σκοπίων θα ανοίξει & το Βορειοηπειρωτικό
Άγιος Γέροντας Παΐσιος: Ο σατανάς δεν πάει σε έναν άχρηστο άνθρωπο, αλλά πάει σε έναν αγωνιστή

Η μόνη λύση για να αποφύγεις τους πειρασμούς, είναι να … συμμαχήσεις με τον διάβολο! Τι γελάς; Δεν σου αρέσει...

Close