Ο Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος τελεί Θεία Λειτουργία σε σχολείο

 

Την Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2016, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, συνοδευόμενος από τον Διάκ. Νεκτάριο Ευγενικό, μετέβη στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Ψαχνών, όπου τον υποδέχθηκε ο Εφημέριος της Ενορίας Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, Πρεσβ. Εμμανουήλ Νταλλαρής και, κατόπιν αιτήματος των διδασκάλων, των διδασκομένων και του Συλλόγου Γονέων, τέλεσε εντός του Σχολείου τη Θεία Λειτουργία για τους μικρούς μαθητές.
Όλοι οι μαθητές, με έκδηλο ενθουσιασμό συμμετείχαν με μεγάλο ενδιαφέρον και κατάνυξη στη Θεία Λειτουργία, ενώ όσα παιδιά είχαν προετοιμαστεί και έχοντας την άδεια των γονέων τους, συμμετείχαν και στο Κοινό Ποτήριο της Θείας Ευχαριστίας.

Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος έκανε επεξηγηματικές αναφορές στα παιδία, για τα τελούμενα, αναλύοντας έτσι το περιεχόμενο του Μυστηρίου.
Στο τέλος ευχαρίστησε ιδιαιτέρως το Διευθυντή του Σχολείου κ. Θεόδωρο Μπισμπικόπουλο και όλους τους διδασκάλους για την φιλοξενία και την αγαστή συνεργασία με την Τοπική Εκκλησία και το θαυμάσιο εκπαιδευτικό έργο που επιτελούν, τα μέλη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου, καθώς και τους πολλούς γονείς και κηδεμόνες των μαθητών που παρευρέθησαν μας και εξαιρέτως τους μαθητές και τις μαθήτριες για την άξια προς μίμηση σχέση τους με το Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας, όπως και τον οικείο Εφημέριο π. Εμμανουήλ, για την προετοιμασία της Θείας Λειτουργίας.

Μετά τη διανομή του αντιδώρου οι διδάσκοντες παρέθεσαν πρωινό κέρασμα στο Σεβασμιώτατο, ο οποίος, ακολούθως, διένειμε σε όλους αναμνηστικές ευλογίες.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΠΗΓΗ: vimaorthodoxias.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read previous post:
Μήπως είσαι Φαρισαίος και δεν το ξέρεις;
Μήπως είσαι Φαρισαίος και δεν το ξέρεις;

Ψάξε να βρείς τον εαυτό σου μέσα στο κείμενο εύχομαι να μην τον βρείς…

Close