Ο ΟΗΕ προειδοποιεί: Τζιχαντιστές χάκερ έχουν στόχους πυρηνικούς σταθμούς

Η απειλή ενός πυρηνικού χτυπήματος από το Ισλαμικό Κράτος (ISIS) έχει επιστρέψει στις υπηρεσίες Ασφαλείας της Ευρώπης.

Σύμφωνα με προειδοποίηση από τα Ηνωμένα Έθνη, τζιχαντιστές χάκερ είναι πιθανό να προσπαθήσουν να «εισέλθουν» στα συστήματα ελέγχου κάποιου πυρηνικού σταθμού στο έδαφος της Ευρώπης και να προκαλέσουν όση μεγαλύτερη ζημιά μπορούν.

Η προειδοποίηση δεν γίνεται τυχαία. Όπως αποκαλύπτεται τώρα, πριν δύο χρόνια πυρηνικός σταθμός (που δεν κατονομάζεται) δέχθηκε επίθεση χάκερ που κατάφερε να διαταράξει τη λειτουργία του.

Επίσης, δεν είναι κρυφό, ότι η ομάδα των «Βέλγων» τζιχαντιστών της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS) που πραγματοποίησαν τις πολύνεκρες επιθέσεις στις Βρυξέλλες, είχαν διερευνήσει το ενδεχόμενο να καταλάβουν έναν πυρηνικό σταθμό του Βελγίου.

Ο επικεφαλής του Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας (ΙΑΕΑ), του ΟΗΕ, αποκάλυψε πώς σε μία περίπτωση ένας τρομοκράτης αποπειράθηκε να βγάλει κρυφά εμπλουτισμένο ουράνιο από έναν σταθμό ενέργειας, το οποίο θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για την κατασκευή βρόμικης βόμβας.

Ο Γιουκίγια Αμάνο προειδοποίησε: «Δεν είναι ένας φανταστικός κίνδυνος. Το ζήτημα μιας επίθεσης χάκερ σε πυρηνικές εγκαταστάσεις ή δραστηριότητες πρέπει να λαμβάνονται πολύ σοβαρά».

Το Ισλαμικό Κράτος είναι γνωστό ότι διαθέτει αφοσιωμένους χάκερ που θα προσπαθούσαν να προκαλέσουν οποιαδήποτε διαδικτυακή επίθεση τους διέταζε η οργάνωσή τους.

Ειδικοί σε θέματα τρομοκρατίας προειδοποιούν ότι όσο οι τζιχαντιστές θα χάνουν εδάφη στη Μέση Ανατολή και θα αισθάνονται ότι το «χαλιφάτο» των ονείρων τους «τελειώνει», τόσο θα γίνονται πιο επικίνδυνοι και αποφασισμένοι να προκαλέσουν πολύνεκρες και απελπισμένες επιθέσεις στη Δύση.

Οι ίδιοι ειδικοί βεβαιώνουν ότι το Ισλαμικό Κράτος δεν έχει τη δυνατότητα, από όσα γνωρίζουμε, να ανατινάξει έναν πυρηνικό αντιδραστήρα.

 

ΠΗΓΗ: tribune.gr

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read previous post:
Το Καταραμένο πάθος
Το Καταραμένο πάθος

Αρνείται την Αιτία της αρετής και της φύσεως

Close