Ο οργουελικός εφιάλτης «ξυπνά»: Ερχεται παγκόσμιο φακέλωμα για bloggers και δημοσιογράφους

Ο «Μεγάλος Αδελφός» είναι εδώ

Η ΝΤΠ μέσω της περιβόητης αμερικανικής υπηρεσίας εσωτερικής ασφαλείας ή Homeland ετοιμάζει ένα μαζικό «φακέλωμα» όλων των ανεξάρτητων Bloggers , δημοσιογράφων , και πολλών όσων ορθογραφούν στα κοινωνικών μέσα ενημέρωσης.

Πολλοί στις ΗΠΑ έλπιζαν ότι αφού ο Μπαράκ Ομπάμα ήταν εκτός Οβάλ γραφείου , θα μπορούσαμε να δούμε λιγότερες τέτοιου είδους ενέργειες που θα παραπέμπουν σε συνομοσιολογικά σενάρια «Μεγάλου Αδελφού», αλλά μάλλον φαίνεται ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει .

Στην πραγματικότητα, η υπηρεσία Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να συντάξει έναν ολοκληρωμένο κατάλογο εκατοντάδων χιλιάδων «δημοσιογράφων, συντακτών, ανταποκριτών, κοινωνικών μέσων μαζικής επικοινωνίας, bloggers κλπ. συλλέγοντας κάθε πληροφορία που θα μπορούσε να έχει σημασία για αυτούς».

« Έτσι, αν διαθέτετε ιστοχώρο, ιστολόγιο ή είστε πολύ ενεργός στα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης, το αμερικανικό υπουργείο εσωτερικής ασφάλειας θα σας βάλει σε μια λίστα και θα αρχίσει να συλλέγει πληροφορίες για σας.

Η DHS όπως ονομάζεται με τα αρχικά της η υπηρεσία αυτή, έχει ήδη ανακοινώσει ότι θα προσλάβει ανάδοχο εταιρεία για να βοηθήσει στην παρακολούθηση των μέσων ενημέρωσης και θα χρειαστεί σίγουρα αρκετή βοήθεια, επειδή πρόκειται για πολύ μεγάλη δουλειά …», αναφέρει αμερικανικό άρθρο .

Στο πλαίσιο της «παρακολούθησης των μέσων ενημέρωσης», η DHS επιδιώκει να εντοπίσει πάνω από 290.000 παγκόσμιες πηγές ειδήσεων καθώς και χρήστες σε κοινωνικά μέσα σε περισσότερες από 100 γλώσσες, συμπεριλαμβανομένων των αραβικών, κινεζικών και ρωσικών, για άμεση μετάφραση στα αγγλικά και φυσικά έλεγχο.

Η αμερικανική υπηρεσία εσωτερικής ασφαλείας θα έχει πρόσβαση 24 ώρες το 24ωρο σε μια προστατευμένη με κωδικό πρόσβασης τεράστια βάση δεδομένων των μέσων ενημέρωσης, που θα συμπεριλαμβάνει δημοσιογράφους , εκδότες , ανταποκριτές, χρήστες κοινωνικών μέσων ενημέρωσης, bloggers κλπ.

«Οποιαδήποτε μέσα ενημέρωσης», όπως μπορούμε να φανταστούμε , διότι θα είναι αρκετά ευρύτατη η λίστα και θα περιλαμβάνει εκδόσεις για απευθείας συνδέσεις , εκπομπές, ραδιόφωνα, εμπορικές και βιομηχανικές εκδόσεις, τοπικές πηγές, εθνικά / διεθνή πρακτορεία ειδήσεων και παραδοσιακές πηγές ειδήσεων στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης».

Εάν αυτό ακούγεται εξαιρετικά επικίνδυνο για το τι ετοιμάζουν , αυτό συμβαίνει διότι όντως όλα αυτά είναι εξαιρετικά ανατριχιαστικά.

«Διαχειρίζομαι διάφορους σημαντικούς ιστότοπους, όπως το The Most Important News και το The Economic Collapse Blog, και έτσι χωρίς αμφιβολία θα είμαι σε αυτή τη λίστα.

Και αν ήμουν απλώς μέχρι τώρα ένα όνομα σε μια λίστα σε κάποια βάση δεδομένων κάπου αυτό ήταν αρκετά κακό, αλλά αλλιώς ακούγεται όμως ότι η εσωτερική ασφάλεια θα συλλέγει «πληροφορίες που θα μπορούσαν να είναι σχετικές» για όλους μας …», ανέφερε Αμερικανός bloger με το όνομα Gizmodo.

Όπως επεσήμανε ο ίδιος η ασάφεια της δράσης της υπηρεσίας ασφαλείας των ΗΠΑ αποτελεί επίσης πηγή ανησυχίας.

Διότι σύμφωνα με τον ίδιο και πολλούς άλλους υπάρχει πεδίο δόξης λαμπρό για τη συλλογή «οποιωνδήποτε πληροφοριών που θα μπορούσαν να είναι σχετικές» για όλους αυτούς τους επηρεαστές της κοινής γνώμης , και δεν υπάρχει καμία υπόδειξη για το τι θα μπορούσε να είναι αυτές οι πληροφορίες.

«Θα είναι αυστηρά λειτουργικές πληροφορίες όπως το ιστορικό εργασίας ή θα περιλαμβάνονται ευαίσθητα δεδομένα που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν;

Είτε έτσι είτε αλλιώς, η βάση δεδομένων θα μπορούσε να είναι ενοχλητική για bloggers και αστέρια κοινωνικών μέσων ενημέρωσης που δεν είναι συνήθως υπό τόσο στενή κυβερνητική εξέταση», δηλώνει ο ίδιος ο Gizmodo..

Πρόκειται για ένα είδος Οργουελικής παρακολούθησης των ελευθεριών , με μια κολοσσιαία σπατάλη εκατομμυρίων δολαρίων των Αμερικανών φορολογουμένων η οποία θα παραβιάζει πιθανόν τις πιο βασικές ελευθερίες εκτιμούν πολλοί Αμερικανοί.

Η εξήγηση που δίνει η ίδια η αμερικανική υπηρεσία ασφαλείας στο αμερικανικό κοινό είναι εξαιρετικά αμφίβολη.

Στην πραγματικότητα, πριν από λίγες μέρες ένας εκπρόσωπος του Υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας δήλωσε ότι εκείνοι που αμφισβητούν αυτό το πρόγραμμα είναι « είναι θεωρητικοί της συνωμοσίας και των πτήσεων των μαύρων ελικοπτέρων» …από ότι φαίνεται ‘όμως οι κυβερνητικοί πράκτορες σε όλο το κόσμο τα ίδια λένε πάντα με συνομοσιών.

Εάν η αμερικανική κυβέρνηση παρακολουθώντας με αυτά τα μέσα τόσες χιλιάδες πηγές ειδήσεων συλλέξει και εισάγει όλες αυτές τις πληροφορίες σε μια τεράστια βάση δεδομένων, τότε η χρήση αυτής της βάσης αποτελεί αντικείμενο εκτεταμένης νομικής και πολιτικής διερεύνησης των στοιχείων που θα περιέχει .

Η ελευθερία του λόγου είναι ένα από τα πιο θεμελιώδη δικαιώματά και πολλοί ανησυχούν ότι η «παρακολούθηση και καταγραφή » είναι τα αρχικά βήματα που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε σημαντική καταστολή της δραστηριότητας στο Διαδίκτυο.

Στην Ευρώπη αρχής γενομένης της Γερμανίας το διαδίκτυο έδωσε τη δυνατότητα σε απλούς ανθρώπους να επικοινωνούν μεταξύ τους σε μαζική κλίμακα, αλλά οι προσπάθειες των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων και της ΕΕ είναι να παρεμβαίνουν σε αυτήν την επικοινωνία με κάθε τρόπο για να την ελέγχουν .

Όσο για τα σχέδια της ΝΤΠ αυτά γίνονται ημέρα με την ημέρα ακόμα πιο κατανοητά και στοχεύουν στον έλεγχο των κατοίκων του πλανήτη με κάθε τρόπο.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read previous post:
Άγιος Λουκάς ο ιατρός: Η ζωή του και το μαρτύριo

Η ζωή του όλη ένας αγώνας.Διώξεις και σταυρός...Ο Άγιος αρχιεπίσκοπος Λουκάς, κατά κόσμον Βαλεντίν του Φέλιξ Βόινο - Γιασενέτσκι, γεννήθηκε...

Close