Ο Πάπας ευχαρίστησε τον Βαρθολομαίο για τη δέσμευσή του στον οικουμενισμό και ζητάει κοινή προσευχή για την ενότητα

Του Μανώλη Κείου

Οικουμενιστικά μηνύματα και αγαπολογίας το ανάγνωσμα από τον Πάπα Φραγκίσκο και ευχαριστίες προς τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο! Ο κ. Βαρθολομαίος κήρυξε την έναρξη του νέου Ακαδημαϊκού έτους της Θεολογικής Σχολής της Απουλίας. Παράλληλα του απονεμήθηκε το βραβείο «Άγιος Νικόλαος» από το ομώνυμο Ινστιτούτο Οικουμενικής και Πατερικής Θεολογίας.

Με την ευκαιρία αυτή, ο Πάπας Φραγκίσκος έστειλε ειδικό μήνυμα προς τον Αρχιεπίσκοπο Μπάρι και Μπιτόντο μονσινιόρ Francesco Kakuchchi, στο οποίο αποκαλεί την τιμητική αυτή βράβευση «μια σημαντική αναγνώριση» και «ένδειξη ευγνωμοσύνης» για τη συμβολή του Πατριάρχη «στην ενίσχυση της ενότητας μεταξύ όλων των πιστών εν Χριστώ».

Στο τηλεγράφημά του ο Πάπας εκφράζει την πνευματική εγγύτητα προς τον «αγαπητό αδελφό Βαρθολομαίο στη λατρεία του αγίου Επισκόπου των Μύρων Νικολάου, του οποίου τα λείψανα φυλάσσονται στο Μπάρι για σχεδόν χίλια χρόνια.»

Ο Πάπας επίσης καλεί τον πατριάρχη σε κοινή προσευχή για το «επιθυμητό, την επίτευξη πλήρους ενότητας μεταξύ των Χριστιανών.»

Αξιοσημείωτο είναι πως όπως γράφει ο Πάπας η τιμητική διάκριση αυτή «αποδεικνύει την πίστη στο κάλεσμα της Θεολογικής Σχολής της Απουλίας και ολόκληρης της Εκκλησίας της Απουλίας για να είναι μια γέφυρα μεταξύ Ανατολικών και Δυτικών Χριστιανών.»

 

ΠΗΓΗ: vimaorthodoxias.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read previous post:
Ρωσία: Η Τουρκία, συνιστά απειλή για την ειρήνη
Ίσως να μην χρειαστεί να πολεμήσουμε αν…

Το φόβο πως ίσως χρειαστεί να πολεμήσουμε τα επόμενα δέκα χρόνια εξέφρασε, προσφάτως, άνθρωπος που είναι σε θέση να γνωρίζει...

Close