Ο Πάπας Φραγκίσκος δίνει «άφεση αμαρτιών» για τις άμβλωσεις

Ο Πάπας Φραγκίσκος δίδει στους κληρικούς το δικαίωμα «να συγχωρούν όποιον ευθύνεται για την πρόκληση άμβλωσης», όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά σε αποστολική επιστολή του ποντίφικα η οποία δημοσιοποιήθηκε σήμερα.
Αρχικά, η δυνατότητα αυτή ήταν συνδεδεμένη με το ‘Αγιο Έτος των καθολικών, που ολοκληρώθηκε χθες, αλλά ο Φραγκίσκος αποφάσισε να την παρατείνει.

«Επαναλαμβάνω με αποφασιστικό τρόπο ότι η άμβλωση είναι μια σοβαρή αμαρτία, διότι κόβει μια αθώα ζωή. Με άλλη τόση δύναμη και αποφασιστικότητα όμως, μπορώ και πρέπει να υποστηρίξω ότι δεν υπάρχει καμία αμαρτία στην οποία να μην μπορεί να φτάσει και να την καταστρέψει η ευσπλαχνία του Θεού, όταν συναντά μια μετανοημένη καρδιά, που επιθυμεί να επανασυμφιλιωθεί με τον Πατέρα», τόνισε ο Αργεντινός Πάπας.
Σύμφωνα με τους περισσότερους παρατηρητές, η συγχώρεση αυτή από τους καθολικούς ιερείς αφορά τους γιατρούς που προκαλούν άμβλωση.

Σύμφωνα, όμως, με μέρος των ιταλικών μέσων ενημέρωσης, μπορεί να θεωρηθεί ότι επεκτείνεται και στις γυναίκες που αποφασίζουν να διακόψουν την κύηση.

 

ΠΗΓΗ: vimaorthodoxias.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read previous post:
Πατριάρχης Κύριλλος: Στεκόμαστε ενάντια στη νομιμοποίηση του «γάμου»των ομοφυλόφιλων
Πατριάρχης Κύριλλος: «Είμαστε στο πλευρό των Χριστιανών μαρτύρων σε Συρία, Ιράκ και Λιβύη»

"Οι πόλεμοι και οι ανακατατάξεις στη Μέση Ανατολή έθιξαν όλους τους άμαχους κατοίκους της," σημείωσε ο Ρώσος Πατριάρχης Κύριλλος, μιλώντας...

Close