Ο Ρώσος Μητροπολίτης Μάρκος σφουγγαρίζει νοσοκομείο

Το παράδειγμα έδωσε ο Μητροπολίτης Ριαζάν Μάρκος

καθώς επισκεπτόμενος το νοσοκομείο της πόλης Ριαζάν στα νοτιοανατολικά της Μόσχας σφουγγάρισε τους χώρους των επειγόντων! Όπως εξήγησε ο ίδιος η καθαριότητα όχι μόνο εγγυάται την καλή υγεία των ασθενών, αλλά είναι μια πρακτική που προσφέρει αυτοπειθαρχία στο προσωπικό. Τον Μητροπολίτη βοήθησε στην καθαριότητα ένας ακόμη ιερέας όπως και μαθητές ιερατικού σεμιναρίου.

Νωρίτερα ο Μητροπολίτης είχε μιλήσει για την ταπεινότητα που πρέπει να χαρακτηρίζει τους κληρικούς λέγοντας χαρακτηριστικά: «Πρώτα από όλα οι κληρικοί δεν πρέπει να ξεχνάνε ότι οι άνθρωποι προσέρχονται στον Θεό και όχι στον κληρικό. Άρα δεν πρέπει να υπάρχει κανενός είδους ματαιοδοξία στην Εκκλησία, και ο κληρικός δεν θα πρέπει να επιβάλλεται ή να καταπιέζει την προσωπικότητα του πιστού». Για να καταλήξει ότι «… ο κύριος στόχος ενός κληρικού είναι να φροντίσει την ψυχή του πιστού και όχι τις δικές του τσέπες».

 

 

Πηγή: www.pravmir.com

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read previous post:
Τι λένε Μητροπολίτες για την καύση των νεκρών
Τι λένε Μητροπολίτες για την καύση των νεκρών

Έντονες αντιδράσεις προκαλεί η στάση της κυβέρνησης στο θέμα της καύσης των νεκρών, με τη Διαρκή Ιερά Σύνοδο (ΔΙΣ) να...

Close