Ο Τσαβούσογλου «απαιτεί» από την Ελλάδα την παράδοση των ικετών

Την έκδοση των 8 Τούρκων αξιωματικών το αμέσως επόμενο διάστημα, ζήτησε από τις ελληνικές Αρχές ο υπουργός Εξωτερικών της γειτονικής χώρας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters, μιλώντας από τις Βρυξέλλες στο τουρκικό κρατικό δίκτυο TRT ο Τσαβούσογλου χαρακτήρισε όλους τους αξιωματικούς «πραξικοπηματίες», λέγοντας χαρακτηριστικά πως «επιθυμία μας είναι η άμεση έκδοση όλων αυτών των ανθρώπων στην Τουρκία».

Τις προηγούμενες ημέρες, τα ελληνικά δικαστήρια είχαν αποφασίσει την έκδοση των τριών εκ των οκτώ Τούρκων που είχαν ζητήσει άσυλο στην Ελλάδα μετά το πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου, χρησιμοποιώντας ελικόπτερο για τη μεταφορά τους σε ελληνικό έδαφος.

Συγκεκριμένα εκδίδονται για την προσπάθεια κατάλυσης του πολιτεύματος, την απόπειρα παρακώλυσης συνεδρίασης του Κοινοβουλίου και για λεηλασία (αρπαγή) ελικοπτέρου, ενώ αντίθετα δεν εκδίδονται για την απόπειρα δολοφονίας του Τούρκου προέδρου. Και οι 3 θα υποβάλουν έφεση, ενώ εξακολουθούν να κρατούνται.

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου και το ισλαμοφασιστικό καθεστώς του οφείλουν να συνειδητοποιήσουν ότι δεν μπορούν να απαιτούν τίποτα από την ελληνική Δικαιοσύνη, που είναι η μόνη αρμόδια να αποφασίσει. Και να κάτσουν ήσυχα γιατί δεν το βλέπουμε «καλά» το «χαλιφάτο» τους…

 

ΠΗΓΗ: tribune.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read previous post:
Ποια πρέπει να είναι η ενδυμασία μας στo ναό
Ποια πρέπει να είναι η ενδυμασία μας στo ναό

Мήπως ήρθες για να χoρέψεις; Мήπως για να λάβεις μέρoς σε γαμήλια γιoρτή;

Close