Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, δεσμεύτηκε για ποιές περιοχές και πως

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, δεσμεύτηκε ότι κάθε 15 λεπτά, οι κάτοικοι της Αττικής θα βλέπουν αστυνομικούς της ΔΙΑΣ στην περιοχή τους.
Εξηγήσεις για ζητήματα ασφάλειας και μετανάστευσης έδωσαν οι Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και Νότης Μηταράκης σε περίπου 160 στελέχη της Νέας Δημοκρατίας απ’ όλη την Ελλάδα, στα κεντρικά γραφεία του κυβερνώντος κόμματος.

Πιο αναλυτικά, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη προανήγγειλε την άμεση πρόσληψη 800 συνοριοφυλάκων στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου, τα οποία θα επιχειρούν μαζί με τις δυνάμεις της Frontex, με στόχο την αποτροπή των μεταναστευτικών και προσφυγικών ροών.

Ειδική αναφορά έκανε και στην πρόσληψη των 1.500 νέων αστυνομικών στην ομάδα ΔΙΑΣ, «οι οποίοι ήδη είναι στον δρόμο και είναι στις γειτονιές της Αθήνας».

«Αυτή τη στιγμή δηλαδή, κάθε 15 λεπτά περίπου, οι κάτοικοι του λεκανοπεδίου ακόμα και της πιο ακραίας αραιοκατοικημένης περιοχής, βλέπουν αστυνομικούς της ΔΙ.ΑΣ. να περιπολούν στις γειτονιές τους» επεσήμανε, χαρακτηριστικά.

Γνωστοποίησε δε, την αποδέσμευση ενός μεγάλου αριθμού αστυνομικών από την Αθήνα, με στόχο την ενίσχυση της ασφάλειας στη Θεσσαλονίκη.

Οι επτά προτεραιότητες για τη μετανάστευση
Από την πλευρά του, ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, κατήγγειλε ότι η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ κατέστησε την Ελλάδα διαδρομή επιλογής των διακινητών και ότι άφησε τη διαδικασία ασύλου με 82.000 εκκρεμείς αιτήσεις.

Υπογράμμισε δε, ότι η λογική «όλοι είναι ευάλωτοι, όλοι έχουν δικαιώματα εκτός από την χώρα μας» έχει αλλάξει μέσω της αυστηροποίησης της πολιτικής επιστροφών.
Παρουσίασε, μάλιστα, τις επτά στρατηγικές προτεραιότητες της μεταναστευτικής πολιτικής για το 2020, οι οποίες αφορούν την ενίσχυση της φύλαξης των συνόρων, την επιτάχυνση της διαδικασίας ασύλου, τα νέα κλειστά ελεγχόμενα κέντρα, τις επιστροφές, τον έλεγχο των ΜΚΟ, την αποτελεσματική διεθνοποίηση του ζητήματος και την ενίσχυση των τοπικών κοινωνιών.

πηγη

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Αφήστε μια απάντηση

Read previous post:
Οικουμενικό Πατριαρχείο: Yπογράφηκε η πράξη αγιοκατατάξεως των 7 Νεομαρτύρων της Καστοριάς.

Tην πράξη κόμισε ο συντοπίτης μας Αρχιμ. Αγαθάγγελος Σίσκος, Προϊστάμενος των Ιερών Ναών Κοιμήσεως της Θεοτόκου Κουμαριωτίσσης και Αγίου Νικολάου...

Close