Ο Aλβανικός Aετός και η Εθνική άμυνα – Αντ/γος ε.α. Λ.Τζούμης αναλύει (ΕΞΑΙΡΕΤΟ!)

Ο Aλβανικός Aετός και η Εθνική άμυνα – Ο Αντ/γος ε.α. Λ.Τζούμης αναλύει (ΕΞΑΙΡΕΤΟ!!!)

 

(σχόλιο Γ.Ανεστόπουλος)

Αριστερά: αλβανοί με την Μαύρη σημαία του Ισλαμικού Χαλιφάτου, Κέντρο:το νεότερο κρούσμα αλβανού στον ελληνικό στρατό (ΕΛΔΥΚ) να κάνει το σύμβολο του αλβανικού αετού, δεξιά: τέλη του ’16 αλβανός κάνει τον “αετό” δίπλα στον Εύζωνο…ουδείς αντέδρασε τότε…η “συνήθης ελληνική τάση να παριστάνει πως “καλά τώρα, δεν συνέβη και τίποτε”…κάπως έτσι φτάσαμε στο Μεσολόγγι και στους 7 αλβανούς…αφού περάσαμε από τους 7 του ελβετικού στρατού και από τους 7 του αυστριακού…τι μήνυμα περνάει άραγε ο UCK στην “αλβανική διασπορά” με αυτά τα “σημειολογικά οπτικά/συμβολικά δρώμενα”;

Ο Aλβανικός Aετός και η Εθνική άμυνα Μήπως “σχηματίστε μάχιμες διμοιρίες των 7 και να είστε έτοιμοι”;Αυτή ήταν – και παραμένει πάντα – η μέθοδος των τρομοκρατικών ομάδων – πχ σήμερα των διαφόρων τζιχαντιστών – να “χτίζουν δίκτυα” με τρόπο που κι αν ακόμη συλληφθεί μια ομάδα να μην μπορούν οι διώκτες να φτάσουν πέραν αυτής…να μην υπάρχει κανένας σύνδεσμος με άλλους…η μέθοδος κυρίως έχει χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν με την μορφή των “τριάδων”…ο UCK, αν είναι αυτός ο στόχος του, ρισκάρει πολύ (ως προς τα “πρωτόκολα τήρησης της μυστικότητας”) με τόσο “μεγάλες περιφερειακές ομάδες”…ταυτόχρονα όμως “θέτει πολύ ψηλά τον πήχη μαχιμότητας των εν υπνώσει πυρήνων που θέτει σε λειτουργία” με αυτόν τον τρόπο…δείχνει επίσης πως “βιάζεται αγωνιωδώς” ν’ αυξήσει τις “οργανωμένες δυνάμεις” του εκτός Αλβανίας και Κοσόβου…όλα αυτά μαζί οδηγούν στο ότι “επείγεται να εξαπολύσει πλήγματα κατά ορισμένων στόχων”…ποιών άραγε;

Πριν λίγες μέρες δημοσιεύτηκε στα κοινωνικά δίκτυα φωτογραφία που απεικονίζει στρατιώτες να σχηματίζουν με τα χέρια τους το σήμα του αλβανικού αετού.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΓΕΣ, πρόκειται για νεοσύλλεκτους που παρουσιάσθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα στο κέντρο εκπαιδεύσεως 2/39, στο Μεσολόγγι.

Η υπόθεση παραπέμφθηκε στον στρατιωτικό εισαγγελέα Ιωαννίνων και πιθανότατα οι κατηγορίες που έχουν να αντιμετωπίσουν είναι προσβολή στρατού, σε βαθμό πλημμελήματος, η οποία προβλέπει ποινή φυλάκισης έως 5 έτη.
Μια μερίδα της κοινής γνώμης έχει την άποψη ότι η προκλητική αυτή ενέργεια των στρατιωτών είναι μια νεανική απερισκεψία.

Ακόμα και αν δεχτούμε κάτι τέτοιο, που θεωρώ ότι υπάρχουν σοβαρές αμφιβολίες περί τούτου, προκύπτουν τα παρακάτω συμπεράσματα.

Οι εν λόγω στρατιώτες προφανώς γεννήθηκαν από Αλβανούς γονείς στην Ελλάδα, μιλούν άπταιστα ελληνικά και κατέχουν την ελληνική ιθαγένεια ή υπηκοότητα γι΄ αυτό κατετάγησαν και για την εκπλήρωση της στρατιωτικής τους υποχρέωσης.

Σύμφωνα με την Βικιπαιδεία ιθαγένεια ή υπηκοότητα ονομάζεται νομικά η ιδιότητα του πολίτη, για την ακρίβεια ο νομικός δεσμός του ατόμου με το κράτος στο οποίο ανήκει. Κάθε άνθρωπος αποκτά ιθαγένεια τη στιγμή που γεννιέται, κατά κανόνα την ίδια με έναν από τους γονείς του (δίκαιο του αίματος) ή υπό προϋποθέσεις του τόπου γέννησής του (δίκαιο του εδάφους).

Κατά τη διάρκεια της ζωής του ενδέχεται να αποκτήσει νέα ιθαγένεια οικειοθελώς – η διαδικασία αυτή ονομάζεται πολιτογράφηση. Ενδέχεται επίσης, εάν προβεί σε πράξεις προδοσίας, να στερηθεί την ιθαγένειά του. Σε αυτήν την περίπτωση και αν δεν έχει την ιθαγένεια άλλου κράτους χαρακτηρίζεται ως ανιθαγενής.

Κατά την άποψή μου ο σωστός όρος είναι υπηκοότητα γιατί η λέξη ιθαγένεια εμπεριέχει τη ρίζα «γένος» που είναι κάτι το εντελώς διαφορετικό. Το γένος έχει σχέση με το έθνος και αποτελεί τη μια συνιστώσα του δηλ. το όμαιμον. Για να είναι κάποιος Έλληνας το γένος θα πρέπει να έχει γεννηθεί όχι απλά στην Ελλάδα αλλά ο ένας τουλάχιστον από τους δύο γονείς του να είναι Έλληνας.

Η άλλη συνιστώσα του έθνους είναι το «ομόψυχον» δηλ. η κοινή συνείδηση της καταγωγής και της ιστορίας της πατρίδας μας ή «εθνική συνείδηση».

Η έννοια του έθνους ξεπερνάει τα γεωγραφικά όρια του κράτους και αν εξετάσουμε τα στοιχεία της ελληνικής εθνότητας, θα διαπιστώσουμε πώς μέχρι σήμερα, τα σύνορα του ελληνικού έθνους επεκτείνονται πέρα από τα σύνορα του κράτους και περιλαμβάνει ως έννοια και την ελληνική ομογένεια, τους Έλληνες της διασποράς.

Η έννοια του έθνους είναι παλαιά και συναντάται στην εποχή του Ομήρου. Ο ποιητής αναφέρει «Αχαιών Έθνος». Όπως και σήμερα προκειμένου περί του ελληνικού έθνους, στην αρχαιότητα ό όρος αυτός σήμαινε κοινή φυλετική καταγωγή και όχι πολιτική οργάνωση.

Το 1415 ο Γεώργιος Γεμιστός-Πλήθων έγραψε στον αυτοκράτορα Μανουήλ : « Εσμέν γάρ ουν ως ηγείσθε τε και βασιλεύετε, Έλληνες το γένος, ως η τε φωνή και η πάτριος παιδεία μαρτυρεί». Η εθνική υπόσταση των Ελλήνων στηρίζεται σε μεγάλο βαθμό στο ιδεώδες της εθνικής συνείδησης που μαρτυρεί περί της ελληνικότητας.

Οι στρατιώτες που προέβησαν στην ενέργεια που προαναφέρθηκε, προφανώς δεν διέθεταν ελληνικό γένος και εθνική συνείδηση. Παρ΄ όλα αυτά στις κοινωνικές τους σχέσεις και σε θέματα επαγγελματικής αποκατάστασης διατηρούν την προμετωπίδα «Έλληνας».

Όταν όμως συζητηθεί, για παράδειγμα η στάση που θα τηρήσουν σε μια ενδεχόμενη μελλοντική ελληνοαλβανική κρίση, σίγουρα θα φανερώσουν αμηχανία ή υπεκφυγή.

Κάτι τέτοιο είναι φυσικό, καθόσον οι νέοι αυτοί έχουν ως στόχο να εργαστούν στη χώρα μας και αν μπορέσουν να σταδιοδρομήσουν, πρόκειται όμως για σαφή απόδειξη μη ύπαρξης ελληνικής εθνικής συνείδησης.

Αυτό πρέπει να επισημανθεί καθόσον πριν μερικά χρόνια καταργήθηκε το γένος ως προϋπόθεση για εισαγωγή στις στρατιωτικές σχολές και κατ΄ επέκταση για προσλήψεις στις Ένοπλες Δυνάμεις και διατηρήθηκε μόνον η υπηκοότητα/ιθαγένεια.

Κατά συνέπεια αν οι στρατιώτες αυτοί ήταν καλοί μαθητές αυτή τη στιγμή μπορεί να ήταν υπαξιωματικοί ή αξιωματικοί του Ελληνικού Στρατού. Στη θέση τους όπως είναι κατανοητό θα μπορούσαν να είναι μουσουλμάνοι τουρκόφιλοι ή γενικά αλλοδαποί και νομίζω μπορεί να γίνουν αντιληπτοί από τον καθένα οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν σε κάτι τέτοιο.

Δηλαδή σε μια υποτιθέμενη σύρραξη με την Τουρκία αυτός που μάχεται στην πρώτη γραμμή δεν θα είναι σίγουρος αν ο αξιωματικός πληροφοριών της μονάδας του είναι πράκτορας της ΜΙΤ ή οποιασδήποτε άλλης μυστικής υπηρεσίας.

Η χώρα μας από το 1990 περίπου έχει δεχθεί στο έδαφός της εκατοντάδες χιλιάδες μετανάστες, αποφεύγοντας να θεσπίσει μέχρι και σήμερα κάποιους στοιχειώδεις κανονισμούς αποδοχής τους. Όπως γίνεται κατανοητό το πρόβλημα αυτό θα μεγαλώνει τα επόμενα χρόνια με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Τέλος η ενέργεια αυτή των οπλιτών θα πρέπει να εξετασθεί αν πρόκειται για απερισκεψία ή όχι στο πλαίσιο του αναδυόμενου αλβανικού μεγαλοϊδεατισμού και διαφόρων ενεργειών που έχουν συμβεί το τελευταίο διάστημα. Πριν δύο μήνες οι ελληνικές αρχές στην Κακαβιά συνέλαβαν δύο υπαλλήλους του αλβανικού Υπουργείου Εξωτερικών καθώς μετέφεραν στην χώρα μας προπαγανδιστικό υλικό, από βιβλία μέχρι χάρτες της Μεγάλης Αλβανίας. ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ

Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν οι δύο υπάλληλοι του αλβανικού ΥΠΕΞ, θα παρέδιδαν το έντυπο υλικό που μετέφεραν στην πρεσβεία τους στην Αθήνα, με σκοπό να διανεμηθεί σε Αλβανούς μαθητές.

Αλβανοί αξιωματούχοι με συνεχείς δηλώσεις τους κάνουν λόγο ανοιχτά για τσάμικο ζήτημα και αναγνώριση υποτιθέμενης γενοκτονίας σε βάρος των Τσάμηδων, με αναφορές σε εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας από τις ελληνικές κυβερνήσεις.

Ο Αλβανός πρωθυπουργός, εκφραστής του αλβανικού εθνικισμού, πρόσφατα διεκδίκησε για λογαριασμό της Αλβανίας τα εύσημα σωτηρίας της Ακρόπολης και προσπάθησε να περάσει το μήνυμα ότι οι Αρβανίτες είναι μέλη της αλβανικής μειονότητας.

Η συμφωνία για την ΑΟΖ που είχε υπογραφεί ανάμεσα στις δύο χώρες από το 2009 ναυάγησε κατόπιν πρωτοβουλίας του Έντι Ράμα, υποκινούμενου από την Τουρκία όπως τον κατηγόρησε δημόσια ο Σαλί Μπερίσα.

Το αλβανικό καθεστώς συστηματικά παραβιάζει τα διεθνώς αναγνωρισμένα και κατοχυρωμένα ανθρώπινα δικαιώματα της ελληνικής μειονότητας στη Βόρειο Ήπειρο, με σκοπό την υλοποίηση μεθοδευμένου σχεδίου πλήρους αφανισμού των Ελλήνων Βορειοηπειρωτών, με πλήθος συνταγματικών, νομοθετικών και διοικητικών διατάξεων.

Όλα αυτά λοιπόν πρέπει να ληφθούν υπόψη από όσους ισχυρίζονται ότι ενέργειες όπως αυτή των στρατιωτών εντάσσονται στο πλαίσιο μιας νεανικής απερισκεψίας ή αν πράγματι αποτελούν μέρος ενός γενικότερου μεθοδευμένου σχεδίου.

Θα πρέπει επίσης η χώρα μας με μία σειρά ενεργειών να καταστήσει σαφές το τεράστιο κόστος για τα συμφέροντα των γειτόνων μας σε περίπτωση που συνεχίσουν τον ίδιο αδιέξοδο δρόμο των τελευταίων ετών. Όσο η εξωτερική πολιτική της χώρας μας ακολουθεί το δρόμο του κατευνασμού και της υποχωρητικότητας, ο αλβανικός εθνικισμός και μεγαλοϊδεατισμός δεν πρόκειται να υποχωρήσουν.σχετικά:

Απρίλιος ’15: 7 αλβανοί στρατιώτες του ελβετικού στρατού ξεδιπλώνουν την αλβανική σημαία και κάνουν με τα χέρια τους το σήμα του αλβανικού αετού…Ιούνιος ’15: 7 αλβανοί στρατιώτες του αυστριακού στρατού κάνουν το ίδιο…Ιανουάριο ’17, 7 αλβανοί στρατιώτες κάνουν το ίδιο στον ελληνικό στρατό…(όπως και τον Ιούνιο του ’15)…οι “επτάδες” πόσο “τυχαίες” ήταν;

Αλβανοτσάμηδες και ισλαμιστές στον Ελληνικό Στρατό; Δηλαδή, τι περίμεναν όλοι όσοι έδιναν ανεγκέφαλα και αφειδώς “την ελληνική ιθαγένεια” σε όλους αυτούς τους “ξεκάθαρα εχθρούς”; Κατά τη γνώμη τους που θα στρέψουν τα όπλα τους και “που θα εστιάσουν” την κρίσιμη ώρα του πολέμου;Στον εχθρό ή στον Έλληνα αξιωματικό τους, στους συνάδελφούς τους και στο σαμποτάζ του Ελληνικού εξοπλισμού; Τι “μοίρα/ποινές” θα έπρεπε να αποδοθεί στους έλληνες (; ) πολιτικούς που έκαναν τέτοιο έγκλημα;;;

http://aegeanhawk.blogspot.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read previous post:
«Παιδιά στο Διαδίκτυο: Τα παιχνίδια ρόλων και οι κρυμμένοι κίνδυνοι» 6η συνάντηση «Διαλόγων Γονέων»

«Παιδιά στο Διαδίκτυο: Τα παιχνίδια ρόλων και οι κρυμμένοι κίνδυνοι» 6η συνάντηση «Διαλόγων Γονέων» σε Λευκάδα και Σύβρο

Close