Πάμε σε χαλάρωση ή σε μια ακόμη παράταση του Lockdown;

Αύριο  θα αποφασιστεί εάν θα υπάρξει χαλάρωση των μέτρων ή εαν θα παραμείνουμε στην υπάρχουσα κατάσταση του lockodown – Tι θα γίνει με τις Εκκλησίες
Για χαλάρωση των μέτρων επιμένει μερίδα των λοιμωξιολόγων με πρώτο από αυτά το ωράριο κυκλοφορίας τα Σαββατοκύριακα αλλά και τις μετακινήσεις από δήμο σε δήμο για άθληση, επισημαίνοντας ότι από τη στιγμή που ο καιρός βελτιώνεται και μεγαλώνει η μέρα είναι κρίνεται προτιμότερο να βρίσκονται σε εξωτερικούς χώρους, παρά σε σπίτια.

Πολύ πιθανή θεωρείται και η επαναλειτουργία κομμωτηρίων και κέντρων αισθητικής από την ερχόμενη εβδομάδα, ενώ οι όποιες τελικές αποφάσεις θα ανακοινωθούν αύριο Παρασκευή.

Σε αυτή την κατεύθυνση δείχνουν και οι χθεσινές δηλώσεις του πρωθυπουργού στο CNN.

Ο κ. Μητσοτάκης προανήγγειλε ανακοινώσεις εντός των επόμενων 48 ωρών για το πως θα επιτραπούν περισσότερες δραστηριότητες, χωρίς να γίνουν συμβιβασμοί στη βασική στρατηγική για ανάσχεση της πανδημία, ενώ επισήμανε ότι αναμένει πως “η επιδημιολογική καμπύλη αυτού του κύματος θα επιπεδωθεί μέσα στην επόμενη εβδομάδα ή τις 10 επόμενες ημέρες, και μετά θα αρχίσει να κινείται καθοδικά”.

Ο κ. Μητσοτάκης αναγνώρισε εκ νέου ότι οι πολίτες έχουν κουραστεί με το ζήτημα της αντιμετώπισης της πανδημίας και τόνισε ότι “θα πρέπει να κινηθούμε έξυπνα για το πώς από τη μία θα επιτρέψουμε στους πολίτες περισσότερες δραστηριότητες, χωρίς από την άλλη να κάνουμε συμβιβασμούς στη βασική μας στρατηγική που στόχο έχει την ανάσχεση της πανδημίας”.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read previous post:
Πανηγυρικός Εσπερινός στην Αγία Λαύρα Καλαβρύτων

Με ελαφριά ανοιξιάτικη χιονόπτωση

Close