Πάνω από 8.000 λαού για τον θαυματουργό Σταυρό στους Αγίους Ισιδώρους στον λόφο του Λυκαβηττού.

Μοναδικές στιγμές βίωσαν χτες, της Σταυροπροσκυνήσεως, όσοι βρέθηκαν στους Αγίους Ισιδώρους στον λόφο του Λυκαβηττού.

Πάνω από 8.000 λαού συνέρρευσαν στον γραφικό Ναό της Αττικής γης για να προσκυνήσουν τον θαυματουργό Σταύρο που κρατά στα χέρια του ο πατέρας Δημήτριος, εφημέριος του Ναού.

Η ώρα αναμονής ήταν έως 5 ώρες και η ουρά ήταν πάνω από 300 μέτρα με τον κόσμο να φθάνει έως τον δρόμο που οδηγεί στον ξακουστό Ναό της Αθήνας .

Ο πατέρας Δημήτριος σταύρωνε έως στις 4 τα ξημερώματα χιλιάδες πιστούς με προβλήματα υγείας .

Το Σάββατο 30 Μαρτίου για ακόμη μια φορά ήχησαν οι καμπάνες χαρμόσυνα και η πόρτα του πανέμορφα στολισμένου ναού άνοιξε για να υποδεχθεί τους τιμητές του Σταυρού, τους σύγχρονους Κυρηναίους, που γνώρισαν, είδαν και πίστεψαν τη πασθενή του Xάρη. Εόρτιος ημέρα για την μεγάλη δεσποτική εορτή αλλά και γενέθλιος ημέρα του εφημέριου του, πατρός Δημητρίου, ο οποίος κλείνει φέτος τα δεκαεννέα χρόνια διακονίας. Δεκαεννέα χρόνια δύσκολου και επίπονου αγώνα που αποδείχθηκαν ικανά να μετατρέψουν ένα άγνωστο εξωκλήσι σε ένα από τα μεγαλύτερα προσκυνήματα. Ο πόνος και η ασθένεια συναντά την δύναμη την χάρη και την θαυματουργικότητα του Τιμίου Σταυρού και το θαύμα συντελείται. «Όπου Θεός γαρ βούλεται νικάται φύσεως τάξις, ως γέγραπται».

Το απόγευμα του Σαββάτου, εψάλη ο Πανηγυρικός Εσπερινός της Σταυροπροσκυνήσεως και στη συνέχεια τελέσθηκε η Ιερά αγρυπνία.

Το πρωί της Κυριακής 31 Μαρτίου τελέσθηκε μέσα σε κλίμα μεγάλης συγκίνησης η πανηγυρική Θεία Λειτουργία και έγινε η τελετή της προσκύνησης του Τιμίου Σταυρού. Το πλήθος των πιστών που παρευρέθηκαν δεν περιγράφεται με λόγια, ενώ όλοι γεύτηκαν την παραδοσιακή φακή που μοιράστηκε σε όλους. Καθόλη τη διάρκεια της ημέρας οι πιστοί προσέρχονταν ώστε να προσκυνήσουν τον Τίμιο Σταυρό, ενώ παρακολούθησαν την ακολουθία του ιερού ευχελαίου, την ακολουθία του Αγίου Μύρου και έλαβαν πολλές ευλογίες.

Το απόγευμα τελέσθηκε ο Γ΄ Κατανυκτικός εσπερινός. Ο πατέρας Δημήτριος ευλογούσε με τον θαυματουργό Τίμιο Σταυρό μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας. «Σταυρός ο φύλαξ πάσης της οικουμένης, Σταυρός η ωραιότης της εκκλησιάς, Σταυρός βασιλέων το κραταίωμα, Σταυρός πιστών το στήριγμα, Σταυρός Αγγέλων η δόξα και των δαιμόνων το τραύμα…»

δειτε εδω

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read previous post:
Ο αιρετικός Πάπας αποθεώνει τον Τσίπρα: «Αξίζει το βραβείο Νόμπελ για το μεταναστευτικό»

Ο Πάπας Φραγκίσκος, με δήλωσή του, πρότεινε τον Αλέξη Τσίπρα για το Βραβείο Νόμπελ, σύμφωνα με το Καθολικό Πρακτορείο Ειδήσεων.Ο...

Close