Πάπας Φραγκίσκος: Μέσω τριών δρόμων θα φτάσουμε στην ενότητα των Χριστιανών

Του Μανώλη Κείου

Όσοι οι δικοί μας θρησκευτικοί ταγοί του δίνουν αέρα τόσο ο Πάπας Φραγκίσκος συνεχίζει τα οικουμενιστικά ξεσαλώματα… Πλέον μας δίνει και οδηγίες για το πως θα φτάσουμε στην ενότητα! Σε συνέντευξή του τονίζοντας τη σημασία της συγχώρεσης, είπε πως αρέσκεται να σκέφτεται ότι ο Θεός έχει….. κακή μνήμη, «Συγχωρεί και ξεχνά.»
Στρέφοντας την προσοχή του στο θέμα της Χριστιανικής Ενότητας, ο Πάπας υπογράμμισε τα σημαντικά μέτρα που έχουν ληφθεί κατά τη διάρκεια αυτού του έτους στο δρόμο της συμφιλίωσης μεταξύ των χριστιανών, προσθέτοντας πως η όλη αυτή εργασία πηγαίνει πίσω στη Δεύτερη Βατικάνεια Σύνοδο…

Η Ενότητα έχει τρεις δρόμους σύμφωνα με τον ποντίφικα: να περπατήσουμε μαζί κάνοντας φιλανθρωπικά έργα, να προσευχηθούμε μαζί, και στη συνέχεια να αναγνωρίσουμε την κοινή ομολογία όπως αυτή υπερεκφράζεται στο κοινό μαρτύριο, τον οικουμενισμό του αίματος.

Με το τρίπτυχο αυτό, λοιπόν, σχεδιάζει ο Πάπας Φραγκίσκος να «ενώσει» τους Χριστιανούς και όλα τα υπόλοιπα που ακούμε κατά καιρούς ενθεν κακειθεν είναι απλώς για τα μάτια του κόσμου, αφου΄το σχέδιο όχι απλώς έχει χαρακτεί αλλά έχει τεθεί και σε εφαρμογή!

 

ΠΗΓΗ: vimaorthodoxias.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read previous post:
Μια ενδιαφέρουσα ερμηνεία για τη συμπεριφορά της Τουρκίας
ΣΑΒΒΑΣ ΚΑΛΕΝΤΕΡΙΔΗΣ: Σε δύσκολα σταυροδρόμια

Από αυτήν εδώ τη στήλη χρόνια τώρα προσπαθούμε να ενημερώσουμε τους αναγνώστες μας για τα τεκταινόμενα στην περιοχή της Μεσοποταμίας-Ιράκ-Συρίας,...

Close