Πάπας Φραγκίσκος : «Μπάτε σκύλοι αλέστε»

Απευθυνόμενος προς τη σύνοδο για την ειρήνη και τη μη χρήση βίας η οποία γίνεται στη Ρώμη ο πάπας Φραγκίσκος,  ζήτησε «να αφαιρεθούν τα τείχη».

«Πρέπει να αφαιρεθούν τα τείχη, όχι μόνον τα μεταφορικά», αλλά και «εκείνα της λυπηρής πραγματικότητας», υπογράμμισε ο Αργεντινός ποντίφικας στο μήνυμά του.

ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ

Σύμφωνα με τον Φραγκίσκο, «πρέπει να θεωρηθούν οι συνάνθρωποί μας αδελφές και αδελφοί», ώστε να «ξεπερασθούν πόλεμοι και συγκρούσεις» και «να αφαιρεθεί το μεγάλο εμπόδιο, εκείνο που εγείρεται με το τείχος της αδιαφορίας».

«Οι πρόσφατες εξελίξεις μας δείχνουν ότι αν μιλώ για τείχος δεν είναι μόνον για να χρησιμοποιήσω μεταφορική γλώσσα, αλλά και επειδή πρόκειται για μια λυπηρή πραγματικότητα», υπογραμμίζει ο πάπας.

ΣΧΟΛΙΟ

 

Σε πρώτη ανάγνωση ο συμπαθέστατος ποντίφικας, μιλά την γλώσσα της αγάπης και ίσως υποστηρίζει και την Ελλάδα, η οποία υποφέρει από τους εγκλωβισμένους πρόσφυγες και μετανάστες εντός των συνόρων της.

Μην απατάσθαι όμως, οι ψευτοαγάπες της Ρωμαιοκαθολικής «Εκκλησίας» είναι πλέον γνωστές στους γνώστες της Ορθοδοξίας, αλλά και τις ιστορίας.

Πότε καταδίκασε δημοσίως τις παρεμβάσεις υπέρ των τζιχαντιστών στη Συρία και τον πόλεμο κατά του Άσαντ, σύσσωμου του Δυτικού μπλόκ.

Πότε καταδίκασε δημοσίως την πολιτική της Τουρκίας, που ως σύγχρονο ΚΡΑΤΟΣ ΔΟΥΛΕΜΠΟΡΟΣ, αποκομίζει κέρδη και εκβιάζει την Ευρωπαϊκή Ένωση μέσω του προσφυγικού.

Πότε καταδίκασε δημοσίως την διδασκαλία των Σαλαφιστών Μουσουλμάνων, που χρηματοδοτούμενη από την Σαουδική Αραβία, σπέρνει το ΤΖΙΧΑΝΤ σε όλη την υφήλιο, μέσω των τζαμιών και των ιμάμηδων-διδασκάλων που μετατρέπουν τους Μουσουλμανικούς τόπους λατρείας σε φωλιές φονταμενταλισμού και τρομοκρατίας.

Απλά, ως σύγχρονος τηλεοπτικός αστέρας με την «θεϊκή» βούλα, θα αποκομίσει και αυτός το μερίδιο του ανάμεσα στις υπόλοιπες ύαινες, από το δράμα των ανθρώπων που ανήμποροι περνούν το Αιγαίο σε αναζήτηση μιας καλύτερης ζωής.

Θα συνιστούσα να διαβάσει τον βίο του Μ. Βασιλείου, έχει να διδαχθεί πολλά.

Ι.ΛΕΩΝ – GREEKPRESS.GR

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read previous post:
Εκδήλωση για την επιστροφή των Μαρμάρων του Παρθενώνα από την Ελληνική Κοινότητα της Μελβούρνης
Γλυπτά του Παρθενώνα, υπέρ της επιστροφής οι Σκοτσέζοι Εθνικιστές

Έναν ακόμα σύμμαχο απέκτησε η Ελλάδα στη Βρετανία αναφορικά με το θέμα της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα.

Close