Πάτερ Μάξιμος Καραβάς: Κάθε Έλληνας θα πρέπει να την αγαπά, να χύνει και το αίμα

Γροθιά στο στομάχι δίνει ο γέροντας Ηγούμενος σε όσους δεν σέβονται την Σημαία και τον Σταυρό, ενώ παράλληλα δίνει μαθήματα για όσους φοράνε παρωπίδες και παρομοιάζουν την Σημαία μας ως ένα απλό πανί, για άλλους που την παραποιούν, και ιδίως για τους πολιτικούς, που κάνουν πως δεν βλέπουν την απαξίωση της και μένουν αμέτοχοι, (πόσο έχουν ξεπέσει στα μάτια μας αυτοί που θέλουν να μας σώσουν).

ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ

Γράφει ο Βαφειάδης Αναστάσιος

Έτσι λοιπόν, επίκαιρα όσο ποτέ είναι τα λόγια του Ηγούμενου, Πάτερ Μάξιμου Καραβά, από την Ιερά Μονή Αγίας Παρασκευής, Μηλοχώρι Πτολεμαΐδας.

Έχει γράψει 2 βιβλία, στα οποία με ύμνους και ποιήματα περιγράφει αρκετά πράματα στην ζωή μας, και μέσα σε αυτά συμπεριλαμβάνεται και η Σημαία, που για το συγκεκριμένο θέμα όχι απλά έχει συμπεριλάβει σε σελίδα του,, αλλά το έχει και οπισθόφυλλο…

“Χωρίς αυτήν δεν ημπορεί κανείς λαός να ζήση
Για τούτο και την αγαπά, όσο κι’ αν του στοιχίση.

Δεν ειν’ απλώς ένα πανί που κάτι συμβολίζει
Είναι του έθνους η πνοή, π’ ό, τι κι αν πης, αξίζει.

Δεν είν’ απλώς ένα πανί με χρώματα βαμμένο
Είναι του έθνους η ψυχή, χιλιοματοβαμμένο.

Αλλά για μας τους Έλληνες, είναι πολύ πιο θεία,
αφού ενώνεται σ’ αυτήν πατρίδα και θρησκεία.

Είναι η Γαλανόλευκη, του Έθνους μας Σημαία,
Που την στολίζει ο Σταυρός με την ουράνια θέα.

Για τούτο κάθε Έλληνας, εδώ ή εις τα ξένα,
θα πρέπει να την αγαπά, να χύνη και το αίμα. “

Διαβάστε εδώ:  Γιατί αποκαλέσαμε «άνανδρη» την επίθεση του Μητροπολίτη Πειραιώς κατά των Αγιορειτών

Μέσα σε 6 στοίχους δηλαδή,, περιλαμβάνονται όλα όσα γράφει το Σύνταγμα και η Νομοθεσία για την Ελληνική Σημαία και τον Σταυρό, που η δικαιοσύνη δεν λειτούργησε ως όφειλε αυτεπάγγελτα….

Όποιος θέλει να αποκτήσει τα βιβλία του,,, από τα ίδια τα χεράκια του γέροντα,,, μπορεί να επισκεφθεί το Μοναστήρι της Αγίας Παρασκευής, έστω και αν διανύσει 500 και πλέον χιλιόμετρα,,,,, γιατί η αποζημίωση από την κατάνυξη, την ηρεμία και την δύναμη της ψυχής που θα νιώσει,,,, δεν συγκρίνεται με τίποτα.

Το Μοναστήρι αποτελείται από 5 άτομα,,, (Ηγούμενος και Μοναχοί), αλλά σύντομα θα αριθμεί περισσότερους Μοναχούς,,, όχι γιατί είναι το καλύτερο Μοναστήρι από ομορφιά,,, αλλά γιατί είναι το Μοναδικό Μοναστήρι (με αποδείξεις….!!!!!) εκτός από το Άγιο Όρος,,,, που κρατάνε ΓΕΡΑ τους Ιερούς Κανόνες των Γραφών…

Οι γυναίκες να ξεχάσουν να το επισκεφθούν αν δεν φοράνε μακριά φούστα, ενώ αν ξεχαστούν και πάνε με παντελόνι,,, στην είσοδο της Μονής θα βρείτε να φορέσετε την κατάλληλη ενδυμασία για την είσοδο σας, ενώ όλοι πρέπει να έχουν ευπρεπείς ενδυμασία.

Όσο για την Ελληνική Σημαία, και την Σημαία του Βυζαντίου,,, ανεμίζουν όλο χαρά και αξιοπρέπεια.

Σε κατάλληλες συνθήκες μπορείτε και να φιλοξενηθείτε στα δωμάτια της Μονής, να δειπνήσετε με τον Γέροντα και τους Μοναχούς, και να ακούσετε ιστορίες από το γλυκό τους στόμα.

Όσοι δε, θέλουν να κοινωνήσουν,,, να έχουν φροντίσει για την εξομολόγηση από πριν με τον Πνευματικό τους, αλλιώς κατόπιν συνεννόησης μπορεί και ο γέροντας Ηγούμενος να σας εξομολογήσει…

Για περισσότερες πληροφορίες της Μονής, δείτε εδώ 

ΥΓ: όσον αφορά την μήνυση που κατέθεσε η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΑΤΡΙΔΑ, το μόνο κόμμα που αντέδρασε σε αυτές τις προσβολές (δείτε εδώ) η χαρά όλων από το Μοναστήρι είναι απερίγραπτη, χωρίς να νοιάζονται για ονόματα, κόμματα και χρώματα,,, αλλά μόνο για Πατριωτικό συναίσθημα….

vimaorthodoxias.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read previous post:
Καλαβρύτων Αμβρόσιος: «Ο κ.Τσίπρας τα ξεπουλάει όλα…»

Στο στόχαστρο του Μητροπολίτη Καλαβρύτων Αμβρόσιου βρίσκεται για άλλη μια φορά ο Αλέξης Τσίπρας και με αφορμή την έλευση του...

Close