Πάφου Γεώργιος: Αφήστε τον κόσμο να εκκλησιαστεί τα Χριστούγεννα

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο Μητροπολίτης Πάφου σημείωσε πως ο κόσμος είναι πιστός και θέλει να εκκλησιαστεί στις γιορτές.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗΜητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης :Να επιτραπεί η Θεία Λειτουργία με περιοριστικούς όρους

Επίσης, ανέφερε πως οι ναοί είχαν προετοιμαστεί, ούτως ώστε να γίνονται δύο και τρεις λειτουργίες τα Χριστούγεννα και τις μεγάλες εορτές, για να μπορέσει όσο το δυνατόν περισσότερος κόσμος να εκκλησιαστεί, ανάλογα με τα μέτρα τα οποία θα λαμβάνονταν.

Τώρα, συνέχισε, «έρχονται και ανατρέπονται τα πάντα». Τόνισε δε, πως οι ιερείς δεν θα καλέσουν τον κόσμο να παραβεί τα μέτρα μεν, αλλά καλούν την κυβέρνηση να αναθεωρήσει τις απόψεις της, αφού ο «κόσμος θέλει να εκκλησιαστεί». «Ο κόσμος στερήθηκε το Πάσχα και δεν μπορεί να μείνει και τα Χριστούγεννα μακριά. Δεν θα πρέπει να κρίνουν κάποιοι από τους εαυτούς τους, εάν εξαντλούν τα Χριστούγεννα σε ένα Χριστουγεννιάτικο τραπέζι», είπε, επαναλαμβάνοντας πως ο κόσμος θέλει την εκκλησία.

Ο Σεβασμιώτατος τόνισε πως στους ναούς τηρούνται τα μέτρα και θα είναι όλοι πολύ προσεκτικοί, ωστόσο εκτίμησε πως οι 75 πιστοί, που επιτρέπονταν πρώτα σε ένα ναό, δεν καταστρατηγούν τα μέτρα.

«Δεν είναι μέσα στους ναούς, που γίνεται καταστρατήγηση των μέτρων, αλλά κάπου αλλού που βρίσκεται ο κόσμος και έχει περισσότερες επαφές κοινωνικές», συμπλήρωσε.

Επιπλέον, κάλεσε τους πιστούς «να κάνουν υπομονή και ο κορωνοϊός θα περάσει». «Οι πιστοί να προσέχουν, να είναι υπάκουοι στο Κράτος. Δεν μπορούμε να κάνουμε ανταρσία στο Κράτος», κατέληξε.

Σημειώνεται πως με βάση τα νέα μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση και τα οποία ξεκινούν αύριο 06:00 το πρωί με ισχύ μέχρι την 31η Δεκεμβρίου στις 05:00 το πρωί , ο εκκλησιασμός και άλλες μορφές θρησκευτικής λατρείας σε θρησκευτικούς χώρους τελούνται χωρίς την παρουσία πιστών.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read previous post:
Μητρόπολη Ρόδου: Στηρίζει τους οικονομικά αδύναμους συμπολίτες, μέσω της Τράπεζας Τροφίμων και Ρουχισμού

Η Μητρόπολη Ρόδου μέσω της Τράπεζας Τροφίμων και Ρουχισμού

Close