Πέθανε ο σκηνοθέτης Κώστας Κουτσομύτης

Την τελευταία του πνοή άφησε ο σκηνοθέτης Κώστας Κουτσομύτης, ο άνθρωπος που έβαλε μια διαφορετική «πινελιά» στην ελληνική τηλεόραση.

Το τελευταίο διάστημα, ο γνωστός σκηνοθέτης νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Σισμανόγλειο, καθώς αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας.
Ο σκηνοθέτης της «μικρής οθόνης» γεννήθηκε στα Γρεβενά και σπούδασε κινηματογράφο στην Ανώτατη Σχολή Κινηματογράφου στης Βιέννης. Η πρώτη του ταινία μικρού μήκους έκανε το «ντεμπούτο» της το 1965 ενώ στα πρώτα του βήματα εργάστηκε ως βοηθός σκηνοθέτη στην εταιρία Φίνος Φίλμ.
Σύντομα, όμως, τον «μάγεψε» η τηλεόραση…
Κατά τη διάρκεια της καριέρας του, έβαλε την υπογραφή του σε δημοφιλείς τηλεοπτικές σειρές όπως το «Βαμμένα Κόκκινα Μαλλιά», «Πρόβα Νυφικού», «Η αγάπη άργησε μια μέρα», «Κίτρινος Φάκελος» και οι «Μάγισσες της Σμύρνης».

Ο σπουδαίος σκηνοθέτης είχε έναν ιδιαίτερο τρόπο να μεταφέρει λογοτεχνικά έργα στην τηλεόραση, καθηλώνοντας το ελληνικό κοινό μπροστά από τους δέκτες του.
Βραβεία και διακρίσεις

Ο Κώστας Κουτσομύτης είχε το «άγγιγμα του Μίδα»… Αυτό αποδεικνύεται και από τα βραβεία και τις διακρίσεις που έλαβε κατά τη διάρκεια της επαγγελματικής του πορείας.
Το 1992, η τηλεοπτική σειρά «Βαμμένα Κόκκινα Μαλλιά» κέρδισε το βραβείο σκηνοθεσίας στο Φεστιβάλ τηλεοπτικών Παραγωγών.
Ακολούθησαν άλλα οκτώ βραβεία για την ίδια σειρά. Έξι χρόνια αργότερα, κατακτά το βραβείο σκηνοθεσίας στα Τηλεοπτικά Βραβεία Πρόσωπα για την σειρά «Η αγάπη άργησε μια μέρα». Λίγο καιρό αργότερα ακολούθησαν άλλα 11 βραβεία για την ίδια σειρά…

Διακρίσεις κέρδισαν και οι σειρές «Ύστερα ήρθαν οι μέλισσες», «Τα Παιδιά της Νιόβης» και οι «Η Μάγισσες της Σμύρνης».

ethnos

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read previous post:
Κερνίτσης κ. Χρύσανθος: Η Νέα Τάξη Πραγμάτων θέλει να σβήσει από τον χάρτη της ιστορίας την Ελλάδα
Κερνίτσης κ. Χρύσανθος: Η Νέα Τάξη Πραγμάτων θέλει να σβήσει από τον χάρτη της ιστορίας την Ελλάδα

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάστηκε η μνήμη των Αγίων Ενδόξων Τεσσαράκοντα Μαρτύρων των εν τη λίμνη Σεβαστείας μαρτυρησάντων, στην Ιερά Μητρόπολη...

Close